TRASH CAN

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby παρατηρητής » Wed Sep 05, 2012 5:22 pm

ασπρο πουλι wrote:
παρατηρητής wrote:Καλησπέρα σε όλους. Είναι η πρώτη φορά που γράφω στη σελίδα αν και παρακολουθώ συχνά πυκνά τα όσα γράφονται εδώ.

nick_the_greek wrote:Με αφορμή το σίριαλ...Οι Τούρκοι κάνουν την δουλεία τους και προωθούν τα συμφέροντά τους.

Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε.

Θα πάει το σκαμπήλι σύννεφο...

Καλησπέρα σε όλους. Είναι η πρώτη φορά που γράφω στη σελίδα αν και παρακολουθώ συχνά πυκνά τα όσα γράφονται εδώ.

^ Οσο για τα τούρκικα θλιβερή ιστορία. Αλλά όταν ο πολιτής χτυπά την πόρτα ποιος φταίει? Εκείνος που πουλά ή εκείνος που ανοίγει και αγοράζει ...

Εν πάσει περιπτώσει. Όσον αφορά τώρα το ζήτημα με τις δραχμές. Θα ρωτήσω και εγώ μιά πηγή μου και θα αναρτήσω σχετικά αν υπάρχουν νέα.

Θα ήθελα επίσης να γράψω μια φράση για τα περι συμμαχιών. Δυστυχώς στον κόσμο που ζούμε και επειδή οι συμμαχίες γίνονται από ανθρώπους είναι φυσικό και φθαρτές να είναι και ιδιοτέλιες να εμπεριέχουν. Σαφώς και όταν αποδέχεσαι την ορθόδοξη πίστη και τον Κύριο μας Ιησού Χριστό ως μοναδική αλήθεια αυτού του κόσμου νιώθεις ποιό κοντά με ανθρώπους και έθνη που συμμερίζονται τους αγώνες και την πίστη σου. Μακάρι όλοι οι λαοί αυτού του κόσμου να ζούσαν ειρινικά και Χριστιανικά. Προσωπικά για εμένα κάθε λαός και άνθρωπος που δεν παρενοχλεί τον αγώνα μου είναι σύμμαχος γιατί τουλάχιστον δεν με υποσκάπτει (ακούσια ή εκκούσια). Τώρα για της κυβερνήσεις και το δράμα που επικρατεί στα "ψηλά" της εξουσίας τι να πεί κανείς. Είναι λυπηρό να βλέπεις τον άνθρωπο που είναι πλάσμα φτιαγμένο για μεγαλεία να αναλώνεται σε ιντριγκες, ιδιοτέλειες και να χάνει την αίσθηση ότι τόσες ζωές κρέμονται από τα χέρια του. Αν δεν κάνω λάθος ο γερον Παΐσιος είχε πει ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι άνθρωπος Άγιος.
Ακόμα το να διακρίνουμε τα καλώς από τα κακώς κείμενα για κάθε λαό δεν σημαίνει πως πρέπει να τον κατακρίνουμε κιόλας. Ετσι κι αλλίως αυτό δεν είναι δική μας δουλειά. Το θέμα είναι να βελτιωθούμε εμείς σαν άνθρωποι. Και αν κοιταχτούμε στον καθρέφτη θα δούμε πως επειδή είμαστε ορθόδοξος λαός και έχουμε σε δεύτερο χρόνο και κάποια ιστορία (μην παρεξηγηθώ με τη σειρά που τα βάζω γιατί πάνε με σειρά σημαντικότητας για εμένα πάντα) είμαστε σε πολύ διαφορετικό σημείο από αυτό που θα μπορούσαμε. Και όταν κουβαλάμε και ένα όνομα, και το λέω πρώτα για εμένα, δηλαδή Χριστιανός ορθόδοξος αυτό έρχεται και με μία ευθύνη η οποία αίρει και κάποιες δικαιολογίες όταν έρθει η στιγμή. Αυτό το λέω πάντα φιλικά και χωρίς ένταση στον τρόπο γραφής μου (γιατί ο γραπτός λόγος παρεξηγείται πολλές φορές) γιατί έχουμε ανοίξει θέμα για το πως είναι οι αμερικάνοι και οι ρώσοι και οι τάδε και οι δείνα. Μακάρι όλοι αυτοί να γνώριζαν τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και να ζούσαμε ώς ένα έθνος χωρίς διαφορές. Τα έθνη άλλοστε υπάρχουν μόνο σε αυτή τη ζωή.

Παρατηρητη εχεις δικιο οτι η ουσια και η προτεραιοτητα ειναι η Ουρανια πατριδα μας αλλα δεν πρεπει να μηδενιζουμε και τα αλλα. Εννοω η ιδιαιτεροτητες του καθε ανθρωπο και καθε λαο εν συνεχια μιλαω με εννια ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ το τονιζω,γιατι ο καθενας ξεχωριστα ειναι ανεπαναληπτος ως προσωπο και οι λαοι δεν ειναι τιποτα αλλο παρα φορεας ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ πλουτο, εθιμα, ιδιαιτεροτητες εκφραζοντας διαφορων ομαδων ανθρωπων που μοιραζουν κοινα πνευματικα χαρακτηριστικα. Θελω να πω οτι απλα πρεπει να εχουμε μια καλη ταξη οταν μιλαμε στα θεματα αυτα και να δινουμε προτεραιοτητα στην πνευματικη εννοια των πραγματων.

Δεν αντιλέγω καθόλου. Κάθε λαός έχει διαφορές τόσο σε επίπεδο πολιτισμού όσο και σε πνευματικό επίπεδο. Αυτό είναι γεγονός και δεν αλλάζει. Καθε λαός έχει αυτό που λέμε ιδιοσυγκασία. Ακόμα και στη διάδοση του Ευαγγελίου από τους Αποστόλους σε διαφορετικούς λαούς αντιμετωπίστηκαν διαφορετικά προβλήματα λόγω της ιδιαίτερότητας του κάθε λαού.
[στο προηγούμενο σχόλιο μου "έφαγε" μια παράγραφο. Ξέρει κανείς γιατί??]
παρατηρητής

Unread postby Aetos » Wed Sep 05, 2012 5:22 pm

ALEXADER wrote: μην φοβασε συντομα θα εχουμε λογο για πολλα και εσυ ο ιδιος θα μας αναζητησεις πρωτος ,,, για λιγο καιρο ομως ελπιζω ,

Αδελφέ,

Αν είναι να κάνετε πραξικόπημα, δεν ξεκινάτε μια ώρα αρχίτερα - λέω εγώ - μπας και σωθεί οτιδήποτε σώζεται;

Άντε, γιατί και εσείς πολύ το έχετε αργήσει...περιμένατε να κόψουν τους δικούς σας μισθούς για να αρχίσετε να το σκέφτεστε και να το πετάτε "έμμεσα".

Αν είναι να κάνετε...γιατί εάν δεν είναι να κάνετε, αφήστε τις κουβέντες και πιάστε και εσείς κανά ξηνάρι να θάβουμε παρέα τους πεθαμένους!
Aetos

Unread postby παρατηρητής » Wed Sep 05, 2012 5:29 pm

Aetos wrote:
ALEXADER wrote: μην φοβασε συντομα θα εχουμε λογο για πολλα και εσυ ο ιδιος θα μας αναζητησεις πρωτος ,,, για λιγο καιρο ομως ελπιζω ,

Αδελφέ,

Αν είναι να κάνετε πραξικόπημα, δεν ξεκινάτε μια ώρα αρχίτερα - λέω εγώ - μπας και σωθεί οτιδήποτε σώζεται;

Άντε, γιατί και εσείς πολύ το έχετε αργήσει...περιμένατε να κόψουν τους δικούς σας μισθούς για να αρχίσετε να το σκέφτεστε και να το πετάτε "έμμεσα".

Αν είναι να κάνετε...γιατί εάν δεν είναι να κάνετε, αφήστε τις κουβέντες και πιάστε και εσείς κανά ξηνάρι να θάβουμε παρέα τους πεθαμένους!

Παίζει τίποτα τέτοιο??? Γιατί και περσι κάτι τέτοιο ακούστηκε και στο τέλος τίποτα.
Όσο για τις δηλώσεις του στρατού, έχουμε ακούσει τόσα από τόσους ειδικά τα τελευταία 3 χρόνια και εν τέλη ...
Last edited by παρατηρητής on Wed Sep 05, 2012 5:30 pm, edited 1 time in total.
παρατηρητής

Unread postby ALEXADER » Wed Sep 05, 2012 5:42 pm

Aetos wrote:

Αδελφέ,

οχι ακομα δεν ηρθε η ωρα μας οταν θα μπει το παλουκι καλα τοτε...οπως βλεπεις ακομα μας κατηγορουν δεν πισαν ολοι πατο αρα δεν μας χρειαζοντε αν πουμε οτι παμε τωρα σε μια εξεγερση ολο το φταιξιμο θα το φαει ο στρατος και παλι και για αλλο λογο θα παριμενουμε την πτωχευση και αλλος θα προκυψει ολα με την σειρα τους τωρα το ποτε μονο ο θεος ξερει..οι μησθοι ειναι τελειωμενοι εδω και καιρο ολοι ξερουμε που θα καταληξη το θεμα να μας εχει καλα ο θεος και ολα τα αλλα γινοντε ...
ALEXADER

Unread postby maria798081 » Wed Sep 05, 2012 6:37 pm

Έχετε υπόψην πάντως πως η διαχείρηση του Ολυμπία έχει αλλάξει....
Απλά το λέω!

απο ποτε?θυμασαι ημερομηνια??
εχεις κατι επ αυτου??(γιατι εγινε κτλ)
maria798081

Unread postby truth » Wed Sep 05, 2012 6:44 pm

Είναι λογικό και ανθρώπινο να έχει κάποιος προτιμήσεις. Οι Αμερικανοί, οι Γερμανοί οι Έλληνες είναι διαφορετικοί λαοί με μεγάλα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.
Για κάποιον μπορεί οι Γερμανοί να είναι καλύτεροι από του Ρώσους και για κάποιους οι Αμερικανοί. Το να προσπαθούμε ΟΛΟΙ να έχουμε την ΙΔΙΑ γνώμη για ΚΑΘΕ ΕΘΝΟΣ χωριστά είναι ανώφελο και άτοπο. Με τους Ρώσους μας συνδεει η κοινή πίστη με τους Αμερικανούς κάποιες αρχές πολιτικής οργάνωσης και σκέψης.

Το μεγάλο θέμα για τα επεχόμενα είναι η επιβίωση μας . Τα μέτρα είναι ισοπεδωτικά. Με μηδενικούς εξοπλισμούς και 1000 ευρώ μισθό στους στρατιωτικούς, με 22% ανεργία, με φυλλοροή Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό, με ατιμωρησία των εγκλημἀτων (μεσογειακά προγράμματα , Ά΄Β΄Γ ΚΠΣ, εξοπλιστικά) , με κλονισμό στην σχέση μας με τον Θεό, η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας φανταζει μηδενική μελλοντικά. Επιβιώνουμε αγαπητοί λόγω αντικρουόμενων συμφερόντων άλλων και ΌΧΙ γιατί εμείς δουλεύουμε για την πατρίδα μας. Ζητάμε από τον Θεό να πρσοσέχει την Ελλάδα, αλλά συν Αθηνά και χεἰρα κίνει.

Ευρώ , δραχμή, ΝΔ , ΣΥΡΙΖΑ, ΗΠΑ , Ρωσια, πάντα αλληθωρίζουμε προς ψευδοσωτήρες και σέκτες. Το Φως όμως είναι ένα και στις κρίσιμες στιγμἐς θα οδηγήσει και σώσει αυτούς που θα το έχουν αναμμένο στις ψυχές τους και θα το ακολουθούν. Το φώς αυτό είναι ο Τριαδικός Θεός που με τον Λόγο Του μας έλυσε από τα δεσμά της φθοράς.

Το σύστημα κινείται προς την πλήρη υποδούλωση του ανθρώπου. Έχουμε χρέος ως Χριστιανοί και Έλληνες να ΞΑΝΑδείξουμε στον κόσμο τι θα πεί αγάπη και ελευθερία. Ξεκινώντας πρώτα από την πατρίδα μας.
truth

Unread postby aggelos88 » Wed Sep 05, 2012 6:46 pm

Δεν πρεπει να μπερδευουμε την θρησκεια σε θεματα συμμαχιων, οι αμερικανοι ειναι φιλελληνες και αυτο φτανει στο να τους υποστηριξω απεναντι στους ρωσσους.
Τα 350 τανκς που μας ΧΑΡΗΣΕ η αμερικη δεν ηταν καλα ετσι?? Θα θελα να δω τι μας χαρησαν οι ρωσσοι και ποτε, μονο κακο μας εχουν κανει στην ιστορια...

Επισης αν παμε με την λογικη την θρησκειας και οι βουλγαροι ειναι συμμαχοι μας επειδη ειναι ορθοδοξοι, ασχετα αν μας εχουν κανει σφαγες που δεν λεγονται στο
μακεδονικο. Και οι σκοπιανοι?? Κι αυτοι αδερφια μας ειναι ορθοδοξοι ε?? Δεν ειναι ετσι, οι σλαβοι ειναι πονηροι και απατεωνες και εχει υποφερει η Ελλαδα απο αυτους.

Οι αμερικανοι απο μικροι στα σχολεια μαθαινουν ελληνικη ιστορια, θαυμαζουν τον ελληνικο πολιτισμο και μας αγαπουν περισσοτερο απο αλλους.
Ο πατερ Παισιος ειπε οτι θα μας βοηθησουν, αυτο μου φτανει ενω για τους ρωσσους ειπε οτι το χτυπημα στην τουρκια θα το κανουν για δικα τους
συμφεροντα και οχι γιατι μας αγαπουν.

p.s. Μην ξεχναμε τις σφαγες των ποντιων απο τους ρωσσους κομουνιστες, αδερφια μας κατα τα αλλα...
aggelos88

Unread postby Aetos » Wed Sep 05, 2012 6:48 pm

Nikolaos_Orth wrote:
Aetos wrote:

περιμένατε να κόψουν τους δικούς σας μισθούς για να αρχίσετε να το σκέφτεστε και να το πετάτε "έμμεσα".

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΠΟ ΑΕΤΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΩΣ ΠΡΩΤΑ ΚΟΨΑΝΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ!

Κύριε Νικόλαε,

Δεν κάνω δημοσκόπηση για το ποιος θα έχει τη πρωτιά στο "κόψιμο" του εισοδήματός του.

Εγώ - αντίθετα από άλλους - σε τέτοια θέματα, δεν κάνω διαχωρισμό μεταξύ ενστόλων και α-στόλων και προφανώς ούτε όλοι οι ένστολοι ανήκουν στην ίδια κατηγορία.

Αλλά αν με τους "ένστολους" εννοείς και την αστυνομία και τα ΜΑΤ, να σου πω πως η συμπαθής τάξη & συνομοταξία των ΜΑΤ πρωτοστατούν στην διασφάλιση των ευπατρίδων βουλευτών μας και των αφεντικών τους.

Άρα, όπως και εγώ δεν ταυτίζω τον κάθε αστυνομικό ή στρατιωτικό με τα ΜΑΤ, καλό θα είναι να μην ξεχωρίζεις και εσύ τους ενστόλους γενικά, από την υπόλοιπη κοινωνία.

Δεν ξέρω τι σας κόψανε πριν και δεν με ενδιαφέρει...ξέρω ότι ΤΩΡΑ που δεν πάει άλλο το κόψιμο, τώρα αρχίζετε και λαλάτε, ενώ μέχρι χθες ποιούσατε την νήσαν!

Αν είχατε λίπος και σας κόβανε μέχρι που φτάσανε στο κόκκαλο και τώρα μιλήσατε αυτό δεν αθωώνει το ότι μέχρι τώρα υπήρχε μουγκαμάρα.
Aetos

Unread postby eternity » Wed Sep 05, 2012 7:39 pm

aggelos88 wrote:Δεν πρεπει να μπερδευουμε την θρησκεια σε θεματα συμμαχιων, οι αμερικανοι ειναι φιλελληνες και αυτο φτανει στο να τους υποστηριξω απεναντι στους ρωσσους.
Τα 350 τανκς που μας ΧΑΡΗΣΕ η αμερικη δεν ηταν καλα ετσι?? Θα θελα να δω τι μας χαρησαν οι ρωσσοι και ποτε, μονο κακο μας εχουν κανει στην ιστορια...

ΤΙΠΟΤΑ δεν χαριζεται χωρις ανταλλαγματα! Τη σαβουρα τους δινουν!!Γη και υδωρ δινουν οι πολιτικοι μας!!!
«Φώτισόν μου, το σκότος, Κύριε!» (Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς).
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby nick_the_greek » Wed Sep 05, 2012 7:43 pm

Ωραία τα λες GEWKWN αλλά ο Έλληνας ακόμα κοιμάται ύπνο βαθύ.

Χάνει μεν λεφτά από την τσέπη του, αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν τον έχει κάνει να ξυπνήσει από τον πνευματικό του λήθαργο.
nick_the_greek

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ