ασπρο πουλι wrote:παρατηρητής wrote:Καλησπέρα σε όλους. Είναι η πρώτη φορά που γράφω στη σελίδα αν και παρακολουθώ συχνά πυκνά τα όσα γράφονται εδώ.nick_the_greek wrote:Με αφορμή το σίριαλ...Οι Τούρκοι κάνουν την δουλεία τους και προωθούν τα συμφέροντά τους.
Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε.
Θα πάει το σκαμπήλι σύννεφο...
Καλησπέρα σε όλους. Είναι η πρώτη φορά που γράφω στη σελίδα αν και παρακολουθώ συχνά πυκνά τα όσα γράφονται εδώ.
^ Οσο για τα τούρκικα θλιβερή ιστορία. Αλλά όταν ο πολιτής χτυπά την πόρτα ποιος φταίει? Εκείνος που πουλά ή εκείνος που ανοίγει και αγοράζει ...
Εν πάσει περιπτώσει. Όσον αφορά τώρα το ζήτημα με τις δραχμές. Θα ρωτήσω και εγώ μιά πηγή μου και θα αναρτήσω σχετικά αν υπάρχουν νέα.
Θα ήθελα επίσης να γράψω μια φράση για τα περι συμμαχιών. Δυστυχώς στον κόσμο που ζούμε και επειδή οι συμμαχίες γίνονται από ανθρώπους είναι φυσικό και φθαρτές να είναι και ιδιοτέλιες να εμπεριέχουν. Σαφώς και όταν αποδέχεσαι την ορθόδοξη πίστη και τον Κύριο μας Ιησού Χριστό ως μοναδική αλήθεια αυτού του κόσμου νιώθεις ποιό κοντά με ανθρώπους και έθνη που συμμερίζονται τους αγώνες και την πίστη σου. Μακάρι όλοι οι λαοί αυτού του κόσμου να ζούσαν ειρινικά και Χριστιανικά. Προσωπικά για εμένα κάθε λαός και άνθρωπος που δεν παρενοχλεί τον αγώνα μου είναι σύμμαχος γιατί τουλάχιστον δεν με υποσκάπτει (ακούσια ή εκκούσια). Τώρα για της κυβερνήσεις και το δράμα που επικρατεί στα "ψηλά" της εξουσίας τι να πεί κανείς. Είναι λυπηρό να βλέπεις τον άνθρωπο που είναι πλάσμα φτιαγμένο για μεγαλεία να αναλώνεται σε ιντριγκες, ιδιοτέλειες και να χάνει την αίσθηση ότι τόσες ζωές κρέμονται από τα χέρια του. Αν δεν κάνω λάθος ο γερον Παΐσιος είχε πει ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι άνθρωπος Άγιος.
Ακόμα το να διακρίνουμε τα καλώς από τα κακώς κείμενα για κάθε λαό δεν σημαίνει πως πρέπει να τον κατακρίνουμε κιόλας. Ετσι κι αλλίως αυτό δεν είναι δική μας δουλειά. Το θέμα είναι να βελτιωθούμε εμείς σαν άνθρωποι. Και αν κοιταχτούμε στον καθρέφτη θα δούμε πως επειδή είμαστε ορθόδοξος λαός και έχουμε σε δεύτερο χρόνο και κάποια ιστορία (μην παρεξηγηθώ με τη σειρά που τα βάζω γιατί πάνε με σειρά σημαντικότητας για εμένα πάντα) είμαστε σε πολύ διαφορετικό σημείο από αυτό που θα μπορούσαμε. Και όταν κουβαλάμε και ένα όνομα, και το λέω πρώτα για εμένα, δηλαδή Χριστιανός ορθόδοξος αυτό έρχεται και με μία ευθύνη η οποία αίρει και κάποιες δικαιολογίες όταν έρθει η στιγμή. Αυτό το λέω πάντα φιλικά και χωρίς ένταση στον τρόπο γραφής μου (γιατί ο γραπτός λόγος παρεξηγείται πολλές φορές) γιατί έχουμε ανοίξει θέμα για το πως είναι οι αμερικάνοι και οι ρώσοι και οι τάδε και οι δείνα. Μακάρι όλοι αυτοί να γνώριζαν τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και να ζούσαμε ώς ένα έθνος χωρίς διαφορές. Τα έθνη άλλοστε υπάρχουν μόνο σε αυτή τη ζωή.
Παρατηρητη εχεις δικιο οτι η ουσια και η προτεραιοτητα ειναι η Ουρανια πατριδα μας αλλα δεν πρεπει να μηδενιζουμε και τα αλλα. Εννοω η ιδιαιτεροτητες του καθε ανθρωπο και καθε λαο εν συνεχια μιλαω με εννια ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ το τονιζω,γιατι ο καθενας ξεχωριστα ειναι ανεπαναληπτος ως προσωπο και οι λαοι δεν ειναι τιποτα αλλο παρα φορεας ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ πλουτο, εθιμα, ιδιαιτεροτητες εκφραζοντας διαφορων ομαδων ανθρωπων που μοιραζουν κοινα πνευματικα χαρακτηριστικα. Θελω να πω οτι απλα πρεπει να εχουμε μια καλη ταξη οταν μιλαμε στα θεματα αυτα και να δινουμε προτεραιοτητα στην πνευματικη εννοια των πραγματων.
Δεν αντιλέγω καθόλου. Κάθε λαός έχει διαφορές τόσο σε επίπεδο πολιτισμού όσο και σε πνευματικό επίπεδο. Αυτό είναι γεγονός και δεν αλλάζει. Καθε λαός έχει αυτό που λέμε ιδιοσυγκασία. Ακόμα και στη διάδοση του Ευαγγελίου από τους Αποστόλους σε διαφορετικούς λαούς αντιμετωπίστηκαν διαφορετικά προβλήματα λόγω της ιδιαίτερότητας του κάθε λαού.
[στο προηγούμενο σχόλιο μου "έφαγε" μια παράγραφο. Ξέρει κανείς γιατί??]