GEO33 wrote:Θα ήθελα να απαντήσω στο θέμα που έθιξε η Regina για τη γλώσσα.
Καταρχάς το βιβλίο δεν το έχω μελετήσει και δεν ξέρω αν είναι εκ του πονηρού, αλλά αυτό που αναφέρει για τα φωνήεντα είναι σωστό. Η νέα ελληνικἠ έχει απλοποιήσει το φωνητικό της σύστημα. Τα φωνήεντα είναι όντως 5 (α,ε,ο,ι,ου). Το ω δεν είναι χωριστός φθόγγος, όπως στα αρχαία (ω<οο), αλλά ένα απλό ο. Το η δεν είναι χωριστός φθόγγος, όπως στα αρχαία (η<εε), αλλά απλό ι. Το ίδιο ισχύει για το οι=ι, ει=ι, αι=ε κτλ. Στην αρχαία ελληνική το ει προφερόταν [ει], το οι [οι] κοκ. Εμείς σήμερα τα διατηρούμε για λόγους καθαρά ιστορικής ορθογραφίας, δεν έχουν καμία σημασιολογική και φωνητική αξία.
Αυτό δεν υποβαθμίζει ούτε ευτελίζει την γλώσσα μας. Το πρόβλημα, κατ' εμέ, είναι ότι δεν διδασκόμαστε τα ελληνικά στην διαχρονία τους αλλά μόνον το παρόν τους, οπότε η γνώση είναι πλημμελής.
Κάτι ακόμα σχετικά με τις προφητείες. Μη βιάζονται κάποιοι να πουν ότι τα γεγονότα έρχονται, γιατί αυτή η δουλειά γίνεται από το 2007 και έχουμε 2012. Με αυτόν τόν τρόπο δίνουμε την ευκαιρία σε πολλούς να κοροιδεύουν. Κρατήστε τις εκτιμήσεις για τότε που θα υπάρξουν βεβαιότερα σημάδια.
Θα προσπαθισο λιπον να γραπσο τιν απαντισι μου σιμφονα με τιν καταλικσι που θελουν να εχι ι γλοσα μας.
Ο τισ παραφροσινισ και τισ γλοσοκτονιασ διλαδι. Δεν επιθιμο να σασ κουρασο, ισοσ ομοσ αφτοσ να ινε ο μοναδικοσ τροποσ για να κατανοισουμε τιν διαφορα μετακσι παραλογου και λογικου.
Ιθελα να γραπσο πολα επιχιριματα αλα δεν εχο καμια διαθεσι πλεον. Νομιζο ομοσ οτι ι γλοσα μιλαι μονι τις και μας λει αυτο που θελι.
Εγο ιμε
Αφτοσ ινε
Εμισ ιμαστε
Αφτι ινε