ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΛΛΟΥΣΑΝ-ΜΕΝΟΥΣΑΝ ΠΟΛΙΝ

Να μην επιδιώκουμε την ενάρετη ζωή για τον ανθρώπινο έπαινο, αλλά για τη σωτηρίας της ψυχής. (Μέγας Αντώνιος)

Moderator: inanm7

Re: ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΛΛΟΥΣΑΝ-ΜΕΝΟΥΣΑΝ ΠΟΛΙΝ

Unread postby Matina » Mon Jun 03, 2013 9:33 am

KIXEM wrote:ΓΕΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ . ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Ι.ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΙΟΡΔΑΝΙΤΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .

Δοκιμάστε το, σας καλώ θερμά και θα δείτε.

Μόνο πείτε του τα εξής απλά. ''Κοίταξε Αγάπη μου, εγώ, κάνω τον δικό μου αγώνα και έρχομαι συχνά και με καθαρίζεις και με θεραπεύεις και λαμβάνω το φάρμακό μου και σε ευχαριστώ. Μόνο Αγάπη μου, κοίταξε να δεις, έχω και τον τάδε αδελφό μου, που θα ήθελα σε παρακαλώ να με φωτίσεις να χειριστώ έτσι ώστε να έρθει κοντά σου να αναπαυθεί.''

Σ'ευχαριστώ αδελφέ μου ,τι υπέροχο αυτό το χωρίο,να είσαι ευλογημένος που μας το παρέθεσες. :)
Ο γ.Χρυσόστομος είναι ο γέροντας μιας πολύ καλής μου φίλης η οποία έμεινε στη Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου για πολύ χρονικό διάστημα και μας έχει πει πάρα πολλά.Ο γέροντας είναι πολύ χαρισματικός και φωτισμένος ,έχει ,δε,μαζί του τον μοναχό Κυριακό (Κύπριος στην καταγωγή),ο οποίος από "μηχανόβιος"αφιέρωσε τη ζωή του στον Ιησού μας. Μου έχει πει πάρα πολλά η φίλη μου για τη εκεί διαμονή της καθώς και θαύματα που επιτελέστηκαν στο μοναστήρι σε πιστούς ανθρώπους από τον τόσο θαυματουργό Άγιο Γεράσιμο.
O Κύριός μου κι ο Θεός μου!
Matina

Unread postby KIXEM » Mon Jun 03, 2013 11:01 pm

Aetos wrote:
KIXEM wrote:Βρε παιδιά μου αγαπημένα, κυκλοφόρησα προσφάτως στους δρόμους της Ελλάδος μας για προσκύνημα στη μονή Σαγματά και τα ακατονόμαστα κατά της Θεοτόκου μας, με έκαναν να νομίζω πως βρισκόμουν στην Ελλάδα της προηγούμενης δεκαετίας, όπου σε προσκυνηματικές εκδρομές στο Όρος και στα Μετέωρα άκουγα αυτά συχνά στους δρόμους. Και ένοιωσα μεγάλο σφίξιμο και πόνεσα πολύ, μάλιστα ήμουν έτοιμος να αντιδράσω και δεν πρόλαβα γιατί βρισκόμου εν κινήσει. Στην παρούσα συγκυρία με τα δεινά στη χώρα, αυτά τα κακά έπρεπε να είχαν απαλειφθεί. Πρέπει με κάθε θυσία να πεθάνει αυτός ο καρκίνος. Άλλο να σου βρίζουν τη μάνα--που θα σκότωναν πολλοί είμαι σίγουρος--και άλλο να μας βρίζουν Θεό, Χριστό και Παναγιά.

Ναι δεν είναι κανόνας προς Θεού, όμως, δεν παύει να αποτελεί ψυχικό νόσημα και κατάρα, για ένα έθνος που έχει την τιμή να αποτελεί τον περιούσιο λαό του Θεού.

Θα σου πω κάτι αιρετικό....και μη στεναχωρηθείς, γιατί από Αγάπη θα το πω!

Κι εγώ όταν ακούω βλασφήμιες βγάζω...φλυκταινες, και όχι απλά ετοιμάζομαι να τσακωθώ αλλά μέχρι και κουμπούρι να βγάλω...

...ΑΛΛΑ....

Βλέπεις καμιά φορά, αυτόν τον βλάσφημο να έχει τόσο ταπείνωση, που μόλις του λες μια κουβέντα να μαζεύεται και λες..."βρε μπας και αυτός έχει απλά κακή επιρροή αλλά μαγιά καλύτερη από μένα που το παίζω και χριστιανός;".

Θέλω να πω ότι, και ο Άγιος Κυπριανός αυτός ο Μέγας, πριν γίνει Μέγας δεν ήταν απλά υβριστής του Χριστού αλλά ήταν "δεξί χέρι" του Σατανά!

Κάτσε λοιπόν, και μην τυχόν δούμε μερικούς Κυπριανούς από όλους αυτούς και αντί να μας τσαντίζουν, να τους φιλάμε και το χέρι μετά από μερικά χρόνια (μακάρι)!!

Ας τους βγάζουμε λοιπόν την Χριστιανική μας αγάπη και να τους ζητάμε αυστηρά αλλά ευγενικά να σταματάνε να βρίζουν τον Πατέρα και την Μητέρα μας!

Εγώ αυτό λέω..."βρε φίλε, εμένα ο Χριστός και η Παναγία είναι Πατέρας και Μάνα μου....τι τους βρίζεις;"....και βλέπεις το φιλότιμο πως λειτουργεί αρκετές φορές!

Αδελφέ μου κάθε αντίδραση γίνεται φυσικά προς ομαλοποίηση.
Του Χριστού είμαστε στρατιώτες, αυτά εξυπακούονται στην αγορά που βρισκόμαστε.
Τα όπλα μας δεν είναι τα του κόσμου αλλά πρέπει να φέρουν την υπογραφή του ουρανού.
Σε ό,τι προσβάλλει το Θεό, η ενέργειές μας γίνονται με γνώμονα την αποκατάσταση της ισορροπίας στην αταξία που δημιουργείται.
Για να επέλθει ισορροπία χρειάζεται πρώτον κατανόηση της ανισορροπίας που προκύπτει, αγάπη ως κίνητρο και ικανή μέθοδος επίλυσης.
Έχοντας υγιή βάση μέσα μας, τη δικαιοσύνη με το μέρος μας, την διάκριση ως εφόδιο και την επιθυμία για αποκατάσταση, ο Θεός δίνει στην αντίπερα όχθη και την προαίρεση σαν μιλήσουμε να εκληφθεί ο λόγος έτσι, που να επέλθει όφελος.
Αυτό που επιβάλλεται να γίνεται στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι να ΜΗ μένει ο άνθρωπος αμέτοχος, αυτό λέω.
Αν αδυνατεί να αντιμετωπίσει κανείς τέτοια συμβάντα, τότε η προσβολή που γίνεται άθελα ή ηθελημένα στο Θεό, πρέπει να γίνεται δική του προσβολή που, ως αντίδραση μέσα του θα πρέπει να γεννά την ταπείνωση--αφού ο Θεός ανέχεται τον υβριστή Του--και η δράση θα πρέπει να οδηγήσει αυτόν που δεν έχει τρόπο άλλο να βοηθήσει, στην προσευχή, τη ζωντανή και θερμή προσευχή ή στην ευχή της στιγμής για τον αδελφό που αμάρτανε.
Με τον άλφα ή βήτα τρόπο, αντίδραση πρέπει να υπάρχει, αλλιώς θα δώσουμε λόγο στο Θεό όχι μόνο γιατί ανεχτήκαμε να υβρίζεται κλπ. αλλά και γιατί αφήσαμε τον αδελφό μας στο έλεος της πτώσης του.
Αν τώρα η κοινωνία ανέχεται αυτά, τους επιτρέπει να διατηρούνται και να πολλαπλασιάζονται ή αν μη τι άλλο να μην καταστέλλονται.
Αν η κοινωνία όμως ως σύνολο θέτει όρια και φραγμούς, με ήπιες μεν αλλά ξεκάθαρες αντιδράσεις, αδρανοποιείται ο κάθε ένας που από κακή συνήθεια ή από άγνοια κάνει κάτι και το κόβει από μόνος του.
Αυτά τα ολίγα προς αποκατάσταση τυχόν παρανοήσεως.
Ευχαριστώ τον αδελφό για το ερέθισμα, τη συμμετοχή στο νήμα και τη γόνιμη συνεισφορά του.
KIXEM

Unread postby eternity » Mon Jun 03, 2013 11:41 pm

KIXEM wrote:Βρε παιδιά μου αγαπημένα, κυκλοφόρησα προσφάτως στους δρόμους της Ελλάδος μας για προσκύνημα στη μονή Σαγματά και τα ακατονόμαστα κατά της Θεοτόκου μας, με έκαναν να νομίζω πως βρισκόμουν στην Ελλάδα της προηγούμενης δεκαετίας, όπου σε προσκυνηματικές εκδρομές στο Όρος και στα Μετέωρα άκουγα αυτά συχνά στους δρόμους. Και ένοιωσα μεγάλο σφίξιμο και πόνεσα πολύ, μάλιστα ήμουν έτοιμος να αντιδράσω και δεν πρόλαβα γιατί βρισκόμου εν κινήσει. Στην παρούσα συγκυρία με τα δεινά στη χώρα, αυτά τα κακά έπρεπε να είχαν απαλειφθεί. Πρέπει με κάθε θυσία να πεθάνει αυτός ο καρκίνος. Άλλο να σου βρίζουν τη μάνα--που θα σκότωναν πολλοί είμαι σίγουρος--και άλλο να μας βρίζουν Θεό, Χριστό και Παναγιά.

Ναι δεν είναι κανόνας προς Θεού, όμως, δεν παύει να αποτελεί ψυχικό νόσημα και κατάρα, για ένα έθνος που έχει την τιμή να αποτελεί τον περιούσιο λαό του Θεού.

Υπαρχουν πολλοι Αλβανοι μουσουλμανοι και μουσουλμανοι αλλων εθνοτήτων που μιλουν πολυ καλα Ελληνικα και βριζουν τα θεια, δεν τους ενδιαφερει καθολου.Τους εχουμε κανει παρατηρηση αν θελουν να βρισουν την Αϊσε ή τον Μωαμεθ και μονο που δεν μας εχουν επιτεθει. ( Το ξερω οτι δεν θα το γλυτωσω το κελι στο τελος...)
Καποιους δεν τους ξεχωριζεις και απο Ελληνες εξωτερικα.
Εγω εντυπωσιαζομαι γιατι δεν το ακουω πολυ συχνα παρόλο που εχω εργαστει σε χωρο με πολλους αντρες.
«Φώτισόν μου, το σκότος, Κύριε!» (Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς).
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby KIXEM » Tue Jun 04, 2013 1:37 am

eternity wrote:

Υπαρχουν πολλοι Αλβανοι μουσουλμανοι και μουσουλμανοι αλλων εθνοτήτων που μιλουν πολυ καλα Ελληνικα και βριζουν τα θεια, δεν τους ενδιαφερει καθολου.Τους εχουμε κανει παρατηρηση αν θελουν να βρισουν την Αϊσε ή τον Μωαμεθ και μονο που δεν μας εχουν επιτεθει. ( Το ξερω οτι δεν θα το γλυτωσω το κελι στο τελος...)
Καποιους δεν τους ξεχωριζεις και απο Ελληνες εξωτερικα.
Εγω εντυπωσιαζομαι γιατι δεν το ακουω πολυ συχνα παρόλο που εχω εργαστει σε χωρο με πολλους αντρες.

Όπως και να έχει, όταν βρίζει κανείς εμάς, ας κάνουμε αγώνα και ας πούμε πως μας αξίζει. Εδώ τον Χριστό που είναι Θεός όχι απλώς έβρισαν, αλλά τα πάνδεινα, αν και αναμάρτητος, επέτρεψε να υποστεί.
Συνάνθρωπό μας να δούμε να βρίζουν, θα προσπαθήσουμε να τον υπερασπιστούμε.
Σαν όμως βρίζουν κάποιοι τα άγια, κάθε πλήρης αποχή ή αμεριμνησία, αποτελούν στάση αντιχριστιανική, που στερείται βήματος και πρέπει να βάζουμε τους εαυτούς μας στο ''εδώλιο'', με καλή εξομολόγηση.

Σε τέτοιες περιπτώσεις που περιγράφει η αδελφή μας, παύει να έχει απήχηση η ενάρετη συμπεριφορά από μόνη της, μάλλον δε αποθρασύνει.
Υπάρχουν όμως τρεις οδοί επιπλέον.
Η μεν πρώτη, η ευχή του Ιησού, η δε δεύτερη η παρρησία και η τρίτη, όπως φωτίσει ο Θεός.
Στην πρώτη περίπτωση, αφήνεται με πίστη ο Χριστός ως ο απόλυτος ρυθμιστής, από μας που μεσολαβούμε προσευχητικώς.
Στην άλλη, η τόλμη και ψυχική μας γενναιότητα με σκοπό την υπεράσπιση της Πίστεως και με φόντο την αγάπη προς τον Θεό, κάποτε γεννά Μάρτυρες και Ομολογητές.
Πολλές φορές πάλι συμβαίνει, αυτοστιγμεί να ξέρουμε πως ακριβώς να ενεργήσουμε, ή να κάνουμε αυτό ασυναίσθητα, μετά από παρέμβαση και παρακίνηση φυσικά θεία.
Κίνητρο πάντα η προβολή του δικαίου και στόχος η δικαία αποκατάσταση.

Και κάτι προς την αδελφούλα...
Κάλλιο στο κελί εφήμερα, ως ο κατηγορούμενος Ομολογητής, παρά στην κόλαση αιώνια, ως ο αμέτοχος, αναπολόγητος, αρνητής!
KIXEM

Unread postby Aetos » Tue Jun 04, 2013 10:36 am

KIXEM wrote:Υπάρχουν όμως τρεις οδοί επιπλέον.
Η μεν πρώτη, η ευχή του Ιησού, η δε δεύτερη η παρρησία και η τρίτη, όπως φωτίσει ο Θεός.

Image
Aetos

Unread postby koufolalos » Tue Jun 04, 2013 10:02 pm

Aetos wrote:

Image

Δεν ντρεπεσαι Αετε?Σιγουρα δεχεται ο KIXEM τα σκαμπιλια σου...ουδεν σχολιον!!! :o
Παρακατω...
koufolalos

Unread postby KIXEM » Wed Jun 05, 2013 12:14 am

koufolalos wrote:
Aetos wrote:

Image

Δεν ντρεπεσαι Αετε?Σιγουρα δεχεται ο KIXEM τα σκαμπιλια σου...ουδεν σχολιον!!! :o
Παρακατω...

Koufolalos αδελφέ μου, η χείρ μου έτεινες ήταν τόσο δυνατή που, συναισθανόμενος εσέ τόσο κοντά μου, ένοιωσα μέχρι και τη θερμή σου ανάσα στο μάγουλο και δάκρυσα. Ευχαριστώ.

Έχω την τάση να αφήνω μόνο καλούς λογισμούς μέσα μου σαν κάτι συμβαίνει και τη δημοσίευση του Aetos την εξέλαβα διαφορετικά και για να αναπαύσω και σένα καλέ μου αδελφέ, μοιράζομαι αυτό που θεωρώ πως εννοούσε ο αδελφός.
Σου λέει ο αδελφός, ''αφού η τρίτη οδός'', όπως είχα εγώ γράψει πιο πάνω, ''είναι όπως φωτίσει ο Θεός, εγώ σαν Aetos επιλέγω πως ο Θεός θα με φώτιζε, αφού έτσι νοιώθω τώρα, στον υβριστή μουσουλμάνο'', που περιέγραψε πιο πάνω η αδελφή μας eternity, ''να ξαμολήσω σκαμπίλια του άλλου κόσμου.''

Αυτό. :)

Η στήριξή σου όμως είναι το όλο ζήτημα εδώ.
Αυτή με τιμά, σαν η αγάπη σου με συντροφεύει Koufolalos αδελφέ μου.
Ιδού αδέλφια μου έμπρακτη κίνηση αλληλεγγύης, την ώρα που ο αδελφός θεώρησε πως έπρεπε να σταθεί παρά το πλευρό μου.
Για σένα αδελφέ μου ήταν κάτι το φυσικό και για μένα, κάτι το παρήγορο, συγκινητικό, χαροποιό, που έδειξε πως αν από τόση απόσταση μου στάθηκες εμένα που δεν ξέρεις, πόσο αλήθεια θα στηρίζεις αυτούς που ξέρεις καλά και έχουν την ευλογία να βρίσκονται κοντά σου :!:

Ο Κύριος να ευλογεί τον αδελφό μας Aetos που παρενέβη με την πηγαία, χιουμοριστική του αντιμετώπιση, αλλά και σένα, που με σκέπασες με την αγκαλιά σου.
KIXEM

Unread postby nikolar » Thu Jun 06, 2013 3:13 am

Γέροντας Παΐσιος:Πώς αντιδράμε όταν ακούμε ανθρώπους να βρίζουν τα θεία;
Πώς αντιδράμε όταν ακούμε ανθρώπους να βρίζουν τα θεία;Είναι δύσκολη και λεπτή κατάσταση.
Μένουμε αμέτοχοι;
Αν ναι, πώς θα βρούμε κάποτε το θάρρος να υπερασπιστούμε την οικογένειά μας, το δίκαιο, έναν άνθρωπο που κατηγορείται και βρίζεται άδικα;
Ας δούμε τι λέει ο Γέροντας Παΐσιος γι’ αυτό.
http://www.diakonima.gr/2013/06/03/%CE% ... BD-%CE%B1/
nikolar

Unread postby KIXEM » Sat Jun 08, 2013 4:59 am

Μέσα από ΣΕΝΑ

Ακούστε αδελφοί αυτό πιο κάτω της Ευανθίας Ρεμπούτσικα-Ελληνίδας. Υπέροχο! Θα το έβαζα στη μουσική στα αγαπημένα, μα στο τέλος είπα να το βάλω εδώ.
Διαβάστε τα λόγια της ψυχής, σαν παίζει όμως μαζί κ' η μουσική.

http://www.youtube.com/watch?v=q8gBhURAzvo

Βόηθα Κύριέ μου, την αμαρτία μου να έχω μπρος μου και σαν λιώνω, να βλέπω, να βλέπω εμένα στα μάτια και σαν γίνεται το δάκρυ μου Βόσπορος και την πόλη μου πλένω, να έχω καθάρεια ματιά να γνωρίζω εμένα, να μαθαίνω εμένα, να παραδίδομαι, στον ωκεανό του ελέους και της αγάπης Σου, ας πνίγομαι, ας πνίγομαι Αγάπη μου, αφού τότε μόνον ανασταίνομαι!

Βόηθα Κύριέ μου να σκάβω, αχ πόσο το θέλω Χριστέ μου να σκάβω, να σκάβω για ν’ αδειάζω, ν’ αδειάζω για να γεμίζω, να γεμίζω για να καθαρίζομαι, να καθαρίζομαι για να προσφέρομαι, να προσφέρομαι και να μοιράζομαι, να μοιράζομαι για να φωτίζομαι, να φωτίζομαι για να δοξάζεται το Αληθινό Φως, ναι Συ, ο Θεός, σαν το γέμισμα Σου τ’ άφραστο θα μου ‘ναι ψυχαπαύγασμα, της υπάρξεως μου, το γνώρισμα, του είναι μου, το εικόνισμα, της ψυχής μου, η αγωγή, του πνεύματος μου, η έλλαμψη, της ζωής μου, η τελείωση, της κλήσης μου, η ενσάρκωση, η παντελής, ανάπαυση,
του παντός, η ολοκλήρωση, προς την κατά χάριν, θέωση!
KIXEM

Unread postby Matina » Sat Jun 08, 2013 4:49 pm

KIXEM wrote:
Βόηθα Κύριέ μου, την αμαρτία μου να έχω μπρος μου και σαν λιώνω, να βλέπω, να βλέπω εμένα στα μάτια και σαν γίνεται το δάκρυ μου Βόσπορος και την πόλη μου πλένω, να έχω καθάρεια ματιά να γνωρίζω εμένα, να μαθαίνω εμένα, να παραδίδομαι, στον ωκεανό του ελέους και της αγάπης Σου, ας πνίγομαι, ας πνίγομαι Αγάπη μου, αφού τότε μόνον ανασταίνομαι![/color]

Γιατί άραγε κλαίμε;

Είναι χωρίς λόγο; είναι γιατί μήπως η ψυχή σα νύφη ψάχνει και λαχταρά Εκείνον τον Μοναδικό Αγαπημένο της Νυμφίο;Εκείνον που την βγάζει από τη λάσπη της αμαρτίας ,της δίνει το χέρι Του και την ανασταίνει;Εκείνον τον Ευγενέστατο Νέο που την κρατά από το χέρι και την ταξιδεύει σε άλλα μονοπάτια,δικά Του,φτιαγμένα από βαμβάκι και απαλά σαν το παρθένο χιόνι;Εκείνον τον Έναν που τον λαχταρά και διψά από Θείο Έρωτα;Εκείνον που μόλις τον αγνοήσει λίγο η πόρνη νύφη,με Θεϊκό τρόπο την καλεί κοντά Του για την εξαγνίσει με ποτάμια δάκρυα και πόνο γλυκό;

....και τότε η πόρνη ,καθαρίζεται,εξαγνίζεται και αρχίζει να εξομοιώνεται με τον Ευγενέστατο Νέο ,τον Ένα Μοναδικό Νυμφίο και μαζί γίνονται ΕΝΑ,κι Εκείνος χαίρεται κι αγάλλεται που τώρα πια διαφαίνεται η ομορφιά της ,μέχρι πάλι να τον προδώσει και να τον αγνοήσει και να του καρφώσει χίλια καρφιά στο αγνό του κορμί και να ματώσει το ιμάτιό Του.Ω!!!Πόσο πόνο προκαλεί η πόρνη νύφη στον Νυμφίο της;
Εκείνος όμως ο Μοναδικός και κανείς άλλος σαν Αυτόν την περιμένει ξανά και ξανά χωρίς σταματημό με υπομονή και καρτερία μέχρι να την κάνει τελεία και μοναδική και να την ανεβάσει στις Ουράνιες κατοικίες,εις την Μέλλουσαν -Μένουσαν Πόλιν, όπου θα κατοικήσει για πάντα μαζί Του.
O Κύριός μου κι ο Θεός μου!
Matina

PreviousNext

Return to ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ