Ετσι δεν ειναι?δεν ξερω...ξερολας ειμι...
eternity wrote:nikita wrote:Συμφωνω εν μέρει. Η ενστασή μου είναι ότι η πνευματική σημασία του όρου ''εθνος'' όπως λές eternity , ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ και από τις τάσεις της ψυχής των διαφόρων λαών επί γής δηλαδή και από το γονίδιο που φέρουν, την ''τάση'' που έχουν να κατανοούν έννοιες δύσκολες ή να βιώνουν δύσκολες καταστάσεις προχωρώντας προς την οδο του Πάθους. Ο φαινότυπος εξαρτάται και απο τον γονότυπο. Είπα ""ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ"". Είμαστε ΙΣΟΤΙΜΟΙ, ΙΣΟΙ και οχι ΙΔΙΟΙ. Αν κοινωνούν και οι άλλοι λαοί σώμα και αίμα Κυρίου πιστευω ότι πλέον ανήκουν πλέον στο ίδιο ''εθνος'' οχι συμβολικά όπως λέτε εσεις ή πνευματικά αλλα προσθέτω ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. Δεν είμαι της αποψης της πολιπολιτισμικότητας και της ομοιότητας, ισοπεδωσης αλλα της ΙΣΟΤΗΤΑΣ με διαφορετικά κέντρα βάρους, γρανάζια στην ιστορία και ΤΑΣΕΙΣ ΨΥΣΗΣ για ταπείνωση πρωτιστως. Και το έθνος που θα δοθεί η βασιλεία δεν είναι ούτε ο εβραϊκός λαός, ούτε οι μογγόλοι, ούτε οι αφρικάνοι ή οι ινδιάνοι αλλά οι πελασγοί-Έλληνες (με την παγκόσμια σημασία του όρου και όχι με το κρατίδιο το σημερινό, ή με την έννοια που μερικοί ψευτοκουλτουριάριδες εψιλονιτες ανθέλληνες αναφερουν αλλα μαλλον δεν ζησατε εξωτερικό ή δεν ειστε μεταναστες για να καταλαβετε μερικοί) δηλαδή της ''Γαλιλαίας των εθνών'' και όχι της ''Ιουδαίας των εχθρών''. Τωρα αν με πειτε ρατσίστρια δεν φταίω εγώ αλλά η ιστορία και το βάρος της. Μελετήστε την Ορθοδοξία και την παράδοση του Ελληνισμού, ζήστε μετανάστες, μιλήστε ώρες ατέλειωτες με ξένους απ όλες τις φυλές, συλλογιστείτε και ελεγξτε τις τάσεις και τις προσδοκίες των άλλων λαών και θα καταλάβετε τί εννοώ. Τώρα αν δεν κάνατε έστω ένα απ΄αυτά μείνετε στις θεωρίες σας μερικοί και πιστευετε οτι ειστε φιλελευθεροι ή σωστοί χριστιανοί και μιλάτε μονο συμβολικά ή πνευματικά από τη θεία φώτιση που πιθανόν έχετε με copy paste χωρία ή μελέτες ή λεξικά. Να έρθετε σε ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΛΑΟΥΣ και δείτε τις διαφορές. Κάντε αυτό και μετά ξαναμιλάμε. Δεν θα προλάβουμε όμως διότι οι περισσότεροι λαοί σ αυτον τον τόπο θα σπευσουν να τους μαθουμε ελληνικά αφού εμείς ολα αυτά τα χρόνια κάναμε φροντιστηρια όχι για μας (αν νομιζετε οτι το καναμε για μας τότε μονο μορια θελετε και θεση στο δημοσιο) αλλα για τη μελλοντικη λαοθαλασσα και εθνοθαλασσα που θα εμφανιστεί για να δειδαχθει ΕΛΛΗΝΙΚΑ και ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Δεν μ ενδιαφερει αν συμφωνειτε μ αυτά που γράφω αλλα αυτη ειναι η αλήθεια. Είμαστε έθνος Άγιο. Αν θέλετε να ειναι Άγιο έθνος και οι άλλοι δεκτό αλλά ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΓΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟ, ΤΟΝ ΑΦΡΙΚΑΝΟ Ή ΤΟΝ ΑΣΙΑΤΗ....και το σημαντικότερο απ΄όλα : ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ενω εσεις θα είστε αφοσιωμένοι και πορωμενοι με το ποιος είναι περισσότερος ορθόδοξος ή μελετημένος απ τον άλλον. Τρομάρα μας κακιά !!!!.
Η πείνα όμως θα μας διδαξει συντομα.
Για να είναι οι φυλές και οι λαοί Θεανθρωπιστές πρέπει να γίνουν πρώτα πιστές και μετά ανθρωπιστές και όχι ΒΑΡ-ΒΑΡ-ΕΣ
Νικιτα μου δεν σου αρεσουν τα copy paste αλλα δεν μπορεις να το στηριξεις αυτο που λες στην Κ.Διαθηκη.
Περα απο αυτο δοκιμασες να ρωτησεις εναν πνευματικο στο συγκεκριμενο εδαφιο ή να πεις τις αποψεις αυτες σε εναν ιερεα....μπορει να κανουμε εμεις λαθος και να εχεις δικιο εσυ...αλλα δεν ειναι καλυτερο να ρωτησεις καποιον πενυματικο τι εννοει οταν αναφερει εθνος στην Κ.Διαθηκη;;;
Η πεινα θα διδαξει μονο αυτους που διαφωνουν μαζι σου;;;Οποιος διαφωνει δηλ θα πεινασει;;;
Η πεινα ειναι η τιμωρια της διαφωνιας?
Yiorgos Aitolos wrote:nikita wrote:Συμφωνω εν μέρει. Η ενστασή μου είναι ότι η πνευματική σημασία του όρου ''εθνος'' όπως λές eternity , ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ και από τις τάσεις της ψυχής των διαφόρων λαών επί γής δηλαδή και από το γονίδιο που φέρουν, την ''τάση'' που έχουν να κατανοούν έννοιες δύσκολες ή να βιώνουν δύσκολες καταστάσεις προχωρώντας προς την οδο του Πάθους. Ο φαινότυπος εξαρτάται και απο τον γονότυπο. Είπα ""ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ"". Είμαστε ΙΣΟΤΙΜΟΙ, ΙΣΟΙ και οχι ΙΔΙΟΙ. Αν κοινωνούν και οι άλλοι λαοί σώμα και αίμα Κυρίου πιστευω ότι πλέον ανήκουν πλέον στο ίδιο ''εθνος'' οχι συμβολικά όπως λέτε εσεις ή πνευματικά αλλα προσθέτω ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. Δεν είμαι της αποψης της πολιπολιτισμικότητας και της ομοιότητας, ισοπεδωσης αλλα της ΙΣΟΤΗΤΑΣ με διαφορετικά κέντρα βάρους, γρανάζια στην ιστορία και ΤΑΣΕΙΣ ΨΥΣΗΣ για ταπείνωση πρωτιστως. Και το έθνος που θα δοθεί η βασιλεία δεν είναι ούτε ο εβραϊκός λαός, ούτε οι μογγόλοι, ούτε οι αφρικάνοι ή οι ινδιάνοι αλλά οι πελασγοί-Έλληνες (με την παγκόσμια σημασία του όρου και όχι με το κρατίδιο το σημερινό, ή με την έννοια που μερικοί ψευτοκουλτουριάριδες εψιλονιτες ανθέλληνες αναφερουν αλλα μαλλον δεν ζησατε εξωτερικό ή δεν ειστε μεταναστες για να καταλαβετε μερικοί) δηλαδή της ''Γαλιλαίας των εθνών'' και όχι της ''Ιουδαίας των εχθρών''. Τωρα αν με πειτε ρατσίστρια δεν φταίω εγώ αλλά η ιστορία και το βάρος της. Μελετήστε την Ορθοδοξία και την παράδοση του Ελληνισμού, ζήστε μετανάστες, μιλήστε ώρες ατέλειωτες με ξένους απ όλες τις φυλές, συλλογιστείτε και ελεγξτε τις τάσεις και τις προσδοκίες των άλλων λαών και θα καταλάβετε τί εννοώ. Τώρα αν δεν κάνατε έστω ένα απ΄αυτά μείνετε στις θεωρίες σας μερικοί και πιστευετε οτι ειστε φιλελευθεροι ή σωστοί χριστιανοί και μιλάτε μονο συμβολικά ή πνευματικά από τη θεία φώτιση που πιθανόν έχετε με copy paste χωρία ή μελέτες ή λεξικά. Να έρθετε σε ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΛΑΟΥΣ και δείτε τις διαφορές. Κάντε αυτό και μετά ξαναμιλάμε. Δεν θα προλάβουμε όμως διότι οι περισσότεροι λαοί σ αυτον τον τόπο θα σπευσουν να τους μαθουμε ελληνικά αφού εμείς ολα αυτά τα χρόνια κάναμε φροντιστηρια όχι για μας (αν νομιζετε οτι το καναμε για μας τότε μονο μορια θελετε και θεση στο δημοσιο) αλλα για τη μελλοντικη λαοθαλασσα και εθνοθαλασσα που θα εμφανιστεί για να δειδαχθει ΕΛΛΗΝΙΚΑ και ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Δεν μ ενδιαφερει αν συμφωνειτε μ αυτά που γράφω αλλα αυτη ειναι η αλήθεια. Είμαστε έθνος Άγιο. Αν θέλετε να ειναι Άγιο έθνος και οι άλλοι δεκτό αλλά ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΓΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟ, ΤΟΝ ΑΦΡΙΚΑΝΟ Ή ΤΟΝ ΑΣΙΑΤΗ....και το σημαντικότερο απ΄όλα : ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ενω εσεις θα είστε αφοσιωμένοι και πορωμενοι με το ποιος είναι περισσότερος ορθόδοξος ή μελετημένος απ τον άλλον. Τρομάρα μας κακιά !!!!.
Η πείνα όμως θα μας διδαξει συντομα.
Για να είναι οι φυλές και οι λαοί Θεανθρωπιστές πρέπει να γίνουν πρώτα πιστές και μετά ανθρωπιστές και όχι ΒΑΡ-ΒΑΡ-ΕΣ
καλα πιστευεις πωσ ο Θεος εχει αναγκη εσενα και εμενα να μεταδωσει τον Λογο του;;;
θα κανουμε εμεις Αγιο τον αλλοδαπο ....εμεις που ουτε τον εαυτό μας δεν μπορουμε να σωσούμε
τι να πω μαλλον τελικα εισαι πολύ ψηλα .....και καταλαβαινεις ανωτερα πραγματα σου ευχομε να μην γλυστρήσεις ποτε
σταματα και το πολύ διαβασμα ......και κόψε και καμια βόλτα απο καμια φτωχογειτονιά και αλλοδαπων αλλα και Ελληνων
και θα δεισ ότι η πεινα που ευχεσε και προφανοσ δεν εχεις ζήσει ποτε ...έχει τον ίδιο Θεό
koufolalos wrote:εχω φανταστικο παραδειγμα... πως νιωθεις που βλεπεις ειτε ινδιανος ειτε εσκιμωος ειτε μαορι ειτε σειχης να κοινωνει με τον αιμα και το
σωμα του Κυριου ημων ?...θα παθεις κομπλεξ που εισαι κατωτερος ελληνας ενω εκεινος ανωτερος σου?...Μεγα Λαθος!!!
Ειμαστε ισοι ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ...Τι να πω?θα τρελαθω...!οΛα ΑυΤα ειναι αναλογιΑ παΝτΑχου που ΑνΗκΟΥΝ σΤΟν ΤρΙαΔΙΚΟν ΘΕΟΝ....
nikita wrote:koufolalos wrote:εχω φανταστικο παραδειγμα... πως νιωθεις που βλεπεις ειτε ινδιανος ειτε εσκιμωος ειτε μαορι ειτε σειχης να κοινωνει με τον αιμα και το
σωμα του Κυριου ημων ?...θα παθεις κομπλεξ που εισαι κατωτερος ελληνας ενω εκεινος ανωτερος σου?...Μεγα Λαθος!!!
Ειμαστε ισοι ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ...Τι να πω?θα τρελαθω...!οΛα ΑυΤα ειναι αναλογιΑ παΝτΑχου που ΑνΗκΟΥΝ σΤΟν ΤρΙαΔΙΚΟν ΘΕΟΝ....
Ειμαστε ισοι ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ. Εμείς βλέπουμε τις διαφορές μας. Ο Κύριος ΟΧΙ.
Αν κοινωνήσει μπροστά μου ενας εσκιμώος ή ένας ινδιάνος ή ένας μάυρος ή ένας κινέζος σώμα και αιμα Κυρίου και κάνει το σταυρό του όχι μόνο θα κλάψω απο συγκίνηση αλλά και θα νιώσω αγαλίαση και θα τον θεωρήσω αδερφό μου και η ψυχή μου θα ελαφρύνει.
.......Αν όμως έκανα μπάνιο στον Γάγκη ποταμό ή έτρωγα με τα ποντίκια σ εναν ινδουιστικό ναό, δεν νομίζω ν αγαλίαζε η ψυχή του ινδού και να με θεωρούσε αδερφή του !!!!
allimonos wrote:@ Nikita:
Φτάνει.Προφανώς έχουμε σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε και ζωές που περιμένουν να τις ζήσουμε.Μας παρασύρεις σε ανοησίες και χάνουμε πολύτιμο χρόνο και ανούσια postαρίσματα...
grypas wrote:Εδω τώρα χρειάζεται η επέμβαση του γνωστού μετα-συριζαιου και πολεμιου του ψευτορωμεικου, κατηγορου του μαμμωνα αλλα με τάσεις παγκοσμιοποιησης, για να κόψουμε όλοι φλέβες και να τις πάμε για γενετικό έλεγχο!![]()
Δεν αφήνουμε λέω εγω τις σαχλαμαρες, να βγάλουμε τις παρωπίδες και να αναλογιστούμε ότι ζούμε την ιστορική στιγμη της επαληθευσης του λόγου του μακαριστου γέροντα Παισιου; άντε, γιατί μετα απο δω ακολουθεί ο... θεος Άρης(για τους πελασγικης καταγωγής το λέω).
Δημοσίευσηαπό lachesis » Παρ Φεβ 22, 2013 12:50 am
Σήμερα στο χώρο εργασίας μου ήρθε ένας τραπεζίτης και κάποια στιγμή που μιλούσε στο τηλέφωνο, τον άκουσα να λέει, μάλλον σε συνάδελφό του, ότι "Τώρα με την ΑΟΖ θα έχουμε γρήγορες και δραματικές εξελίξεις, είμαστε σε επιφυλακή"..
Τι να πω! Ο Θεός να βάλει το χέρι Του!
nikita wrote:aetos : Εγώ νόμιζα ρε Νικίτα, ότι είμαστε όλοι αδελφοί εν Χριστό, και ότι δεν εξετάζει ο αδελφός το γονίδιο του αδελφού αλλά μας ενώνει η κοινή πίστη!
βλέπω πολύ ανδρισμό και ευγένεια
........
Και ακριβώς για το λόγο της ασυννενοησίας μας aetos και student θα πέσει μεγάλη ΠΕΙΝΑ στην Ελλάδα μας, πρώτα ΜΕΣΑ ΜΑΣ και μετά έξω μας. Ελπίζω να έγινα κατανοητή τώρα. Ειδάλλως δεν έχετε συντονιστεί και οι δύο στις συχνότητες του πομπού. Αυτός εκπέμπει αλλά το υπόστρωμα είναι προβληματικό και κάνει παράσιτα.
Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ
Users browsing this forum: No registered users and 5 guests