grypas wrote:relis wrote:Tι λέτε βρε παιδιά ;
Δηλαδή εγώ τώρα δεν είμαι Ελληνας ;
Εχω μείνει τόσο πίσω ;
Γιατί να αναλύουμε κατά γράμμα κάτι θεωρητικό
που είπε ο Γέροντας ;
Δηλαδή το νέο μας Κράτος μετά την Ανάσταση
της Πόλης της καρδιάς μας,
ΠΩΣ θα θέλατε να λέγεται ;
Εμένα ένα όνομα είναι γραμμένο
στο μυαλό και στην καρδιά μου
ΕΛΛΑΣ
Εσυ θα λεγεσαι "Yunanlik Rum"![]()
![]()
![]()
Μην κολλατε σε ταμπελες! Και τωρα ειμαστε πρωτα Ορθοδοξοι και μετα Ελληνες, μετα Ποντιοι (ή Πελοποννησιοι ή Αρβανιτες, ή...ή...ή)....
Η ψυχη και η μαγια μας ειναι μια!
Και οχι δεν ειμαστε υπερ της φυλετικης-πολιτικης-οικονομικης παγκοσμιοποιησης! Ειμαστε υπερ της Ορθοδοξης Χριστιανικης Παγκοσμιοποησης!
Μπράβο ρε Γρύπα είσαι ωραίος.Μήν κολλάτε σε ταμπέλες.Είμαστε πρώτα Ορθόδοξη και μετά Έλληνες.Και για την ακρίβεια Ρωμιοί,διότι στα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη και στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό δεν αναφέρεται Ελληνικό,αλλά Ρωμαίικο.Έχω την γνώμη ότι το Έλληνες μας το κόλλησαν οι Ευρωπαίο που του έπιασε ο πόνος να ιδρύσουμε το νεοσύστατο κράτος για να ξεχάσουμε την βυζαντινή μας προέλευση,να παρακάμψουν 1100 χρόνια Ιστορίας και να μας γυρίσουν πίσω στην προ Βυζαντίου εποχή.Έτσι και αλλιώς στα σχολεία τους οι ευβραιοπαίοι δεν διδάσκουν τίποτε για την λαμπρή περίοδο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας,γιατί τους πονάει.Την παρακάμπτουν σκοπίμως.Πίσω λοιπόν στον κλασσικό Ελληνισμό λοιπόν μας είπαν και εμείς το χάψαμε.Ήθελαν να μας κλείσουν τα μοναστήρια οι Βαυαροί(Όθων) που ήρθαν για ''βοήθεια'' και να μας δώσουν τα φώτα του ''διαφωτισμού''(κανονικά ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ-δήθεν ανθρωπισμού),αλλά ο Ελληνικός λαός δεν μάσησε και τους πέταξε έξω με την ανακύρηξη του συντάγματος(Μακρυγιάννης),καθότι οι τούρκοι μας είχαν κάνει πολύ καλό στο Ορθόδοξο φρόνημά μας,με τους Νεομάρτυρες που αναδείχθηκαν και με την ανέχεια σκληραγωγία που υπέστη ο Ελληνικός λαός.Τον Καποδίστρια τον έβγαλαν από την μέση οι μασώνοι γιατί τους χαλούσε τα σχέδια και από εκεί κει μετά έχουμε το ψευδωρωμαίικο(είδατε;ψευδορωμαίικο λέει ο Άγιος Κοσμάς όχι ψευδοελληνικό),που προσπάθησε να μας δυτικοποιήσει με τον δυτικό ''πολυτισμό'',την καλοπέραση δηλαδή.Τώρα επειδή βιάζονται και δεν έχουν υπομονή για να ικανοποιήσουν τα σχέδια του πατέρα τους του διαβόλου φτάσαν στα άκρα με την ''οικονομική κρίση'' για να μας κάνουν να φτάσουμε στο ΑΜΗΝ οικονομικά και να προσκυνήσουμε με το ζόρι.Αλλά δεν ξέρουν με ποιον τα βάλαν και γι'αυτό θα πάθουν αυτά για τα οποία ετοιμάζουν εμάς.Τα έβαλαν με τον Κύριο μας Ιησού Χριστό που θα μας φυλάξει διότι στα χώματά μας οπου και να σκάψεις υπάρχουν λείψανα Αγίων και ηρώων που δέονται για μας.Η αδικία που γίνεται ανέκαθεν εις βάρος της πατρίδος μας ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί.Από εμάς θέλει μόνο μετάνοια.