ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Postby Μητσάκος » Thu Feb 21, 2013 2:43 am

Μην ξεχνάμε ότι δύο λαοί θα υπάρξουν κατα την Δευτέρα Παρουσία.
Ο πάνω και ο κάτω.

Ο άνθρωπος γενετικά έχει συγγένεια με τον πύθηκο κατά 95%.
Όλη η διαφορά βρίσκεται σε αυτό το 5%.
και έτσι μέσα σε αυτό το 5% προσπαθούν οι ερευνητές να βρούν τις όποιες ρίζες των εθνών - λαών.
(Δεν μπορούν να βρούν όμως με την μέθοδο αυτή ποιός είναι βαπτισμένος και ποιός όχι...)
Και ποιοί σώζονται από τους βαπτισμένους.
Μητσάκος

Postby eternity » Thu Feb 21, 2013 3:47 am

student wrote:Πολύ πίσω πάς. Σημ, Χαμ, Ιαφεθ = Νώε?

Νώωωεεε. Πότε φτάαανουμεεεε? :D

δηλ παιδια του Ιαφεθ ξαδερφια με τα παιδια του Σημ που καταγονται οι Εβραιοι και τα παιδια του Χαμ συνεπως εμαστε μια μεγαλη οικογενεια....
«Φώτισόν μου, το σκότος, Κύριε!» (Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς).
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Postby Michalis » Thu Feb 21, 2013 9:07 am

Image

Προς απαντηση οσων διαβαζουμε περι Ελληνισμου, ευρωπης και ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ.

Φωτο απο το περιοδικο ΕΡΩ, τευχος 2, Απρίλιος-Ιούνιος 2010

http://www.slideshare.net/enromiosini/2-2010-13952091

Επισης απο την ομιλια του π.Μεταλληνου (λινκ παρακατω), μια φραση που με βρισκει απολυτως συμφωνω:

ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, ΑΛΛΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

http://www.youtube.com/watch?v=IjMCaOSfCW8
Last edited by Michalis on Thu Feb 21, 2013 9:57 am, edited 1 time in total.
«Η χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η αγάπη του Θεού και Πατρός και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος είη μετά πάντων υμών».
Michalis

Postby Michalis » Thu Feb 21, 2013 10:22 am

lachesis wrote:
Michalis wrote:Υπαρχει μια φραση που μου εχει καρφωθει στο μυαλο και στην καρδια τις τελευταιες μερες και που απεφυγα να την μοιραστω μαζι σας.

Σημερα αποφασισα να το πραξω.

Ο Κύριος μας αξιωσε να γεννηθουμε ΕΛΛΗΝΕΣ, ευχομαι ολοψυχα να μας αξιωσει να ζησουμε το υπολοιπο της ζωης μας ή και να κλεισουμε τα ματια ως ΡΩΜΙΟΙ.

Πάντα ένιωθα υπερήφανη που γεννήθηκα ελληνίδα και πάντα ήλπιζα να ζήσω ως ρωμιά. Νιώθω ευλογημένη που γεννήθηκα ΕΔΩ και γνώρισα το Χριστό απο τα γεννοφάσκια μου, γιατί κάποιοι άλλοι συνάνθρωποί μας δεν είχαν αυτή την ευκαιρία ή ο τόπος που τους γέννησε δεν επιτρέπει τη διάδοση του ευαγγελίου.
Όταν στο σχολείο διαβάζαμε την ιστορία της Πόλης, δάκρυα ξεπηδούσαν στα μάτια μου, που τα έκρυβα επιμελώς, και κρυφά προσευχόμουν "κάνε Θεέ μου να τα ζήσω, κάνε το θαύμα Σου και να γίνουν πάλι δικά μας! Οχι για κανέναν άλλο λόγο, παρά μόνο για να πιστέψουν και οι πλέον δύσπιστοι, για να αποδειχθεί ότι αυτό που αποκαλούσαν οι περισσότεροι "ευσεβείς πόθοι", δεν είναι παρά η δική Σου επιθυμία και εντολή."
Δεν είχα συνειδητοποιήσει ποτέ για ποιό λόγο θέλω να αναγεννηθεί η ρωμιοσύνη, ίσως επειδή ήταν το σύνθημα καθαρών ανθρώπων που έχυσαν το αίμα τους για την πατρίδα, ίσως γιατί βαθιά μέσα μου πιστεύω πως αυτό θέλει και ο Θεός, για να μαζέψει το κοπάδι του ξανά στο μαντρί, για να γλιτώσουν όσο το δυνατό περισσότερα ζωντανά.... Πραγματικά δεν ξέρω!
Χαίρομαι όμως που βλέπω να γίνονται κινήσεις, που κάποιοι άνθρωποι πήραν την ευλογία από το Θεό και τους Αγίους πατέρες και ξεκίνησαν την μάχη.
Θέλω να πεθάνω ρωμιά!!!
Και ο λόγος είναι βαρύς. Γιατί ο ρωμιός είχε θυσία, είχε αγάπη, είχε πίστη, είχε ηρωισμό, είχε Θεό!
Δεν ξέρω αν εγώ τα έχω όλα αυτά για να κερδίσω τον τίτλο. Πολλές φορές φοβάμαι μήπως αγγίξω τα όρια του εθνικισμού, μήπως η επιθυμία μου να πάρουμε την Πόλη, να αναγεννηθεί το Βυζάντιο κρύβει εγωισμό, υπερηφάνεια και φιλαυτία...
Εύχομαι να μην πλανηθώ, να μην πλανηθούμε όλοι μας. Θέλει αγώνα, και ο αγώνας μας δεν είναι η οικονομική κρίση, αυτό είναι μικρή δοκιμασία μπροστά στα θηρία του μυαλού που μας κυνηγάνε κάθε μέρα για να κερδίσουν κομμάτι κομμάτι την ψυχή μας.
Πριν κλείσω, ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και ένα επίσης μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε εκείνους τους ανθρώπους γνωστούς μου και αγνώστους που αγωνίζονται να κερδίσει ο κόσμος τη ρωμιοσύνη του για να σωθεί.

Καλως ηρθες στην παρεα μας

Οσοι απ` εμας θα περασουν τον "κλιβανο" οσων ηδη εχουν ξεκινησει και θα αξιωθουν απο την Αγάπη Του να φτασουν στο τερμα, θα εχουν βιωσει αυτο που ο γ. Ιωσήφ δηλωσε τοσο ξεκαθαρα...

Τώρα όμως δεν είμεθα Έλληνες, είμεθα Ρωμαίοι, είμεθα Βυζαντινοί, είμεθα Θεανθρωπιστές.
Last edited by Michalis on Thu Feb 21, 2013 10:56 am, edited 1 time in total.
«Η χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η αγάπη του Θεού και Πατρός και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος είη μετά πάντων υμών».
Michalis

Postby thanos69b » Thu Feb 21, 2013 10:29 am

eternity wrote:
40palikj wrote:γεωγραφικως και μονον ειμαστε ευρωπαιοι, οπως ευρωπαιοι ειναι και οι αλβανοι. σε καμια αλλη περιτωση δεν ειμαστε ευρωπαιοι. τι ευρωπαικο εχουμε; απολυτως τιποτα! αντιθετα, οι ευρωπαιοι εχουν ελληνικα(πολιτισμο, γραμματα κλπ κλπ). δεν εχουμε κουλτουρα ευρωπαικη. ποσους ελληνες ξερες πριν 3 χρονια που πηγαιναν να ακουσουν εναν κονσερτο του μπαχ ή του βαλς και δεν ξερω εγω; εγω προσωπικα κανεναν. ποσους ξερεις ομως που πηγαιναν στα μπουζυοκια και το ριχναν στο τσιφτετελι και στην ζεμπεκια; προσωπικα οι περισσοτεροι απο τους μισους. δε μιλαμε και κατσικακια το πασχα και σκωταριες...οπως καταλαβαινεις, πιο πολλυ ανατολιτες ειμαστε, παρα ευρωπαιοι! δεν ηρθαμε απο εναν κομητη και λεγομαστε ευρωπαιοι. εχουμε ιστορια χιλιαδων ετων και ναι αυτη η ιστορια μας ειναι μεσογειακο-βαλκανικο-ανατολιτικη και οχι ευρωπαικη! εμεις δωσαμε τα φωτα στην ευρωπη αλλα δεν ειμαστε ευρωπαιοι, ειμαστε ελληνες το γενος, προερχομενοι απο την ελλαδα μεχρι τα βαθη της ασιας οπου ηταν οι πατρογονικες μας εστιες. αυτοι ειμαστε κατα την αποψη μου

Τώρα όμως δεν είμεθα Έλληνες, είμεθα Ρωμαίοι, είμεθα Βυζαντινοί, είμεθα Θεανθρωπιστές. Ανεβήκαμε πιο ψηλά .
γ.Παϊσιος

Κίτρινη κάρτα κυρα Eternity :) :) :) :) :) :)
Το έχω δεί και γώ στο διαδυκτιο αλλά είναι φαουλ και για σένα με καρτα :lol: :lol: :lol: :lol:
Είναι λόγια του γέροντα Ιωσήφ που τα έχω ακούσει πολλές φορές (σε ομιλία του προς λαϊκούς)
Και επειδή ξέρω ότι είσαι και αντιδραστικό άτομο και θα μου πείς "μπορεί να τα είπε καί ο γέροντας Παίσιος"
θα απαντήσω όχι γιατί λέει "ειμεθα" εκφραστη που δεν την συναντας στο γέροντας Παίσιο αλλά στον γέροντα Ιωσήφ.
8-) 8-) 8-) 8-) 8-)

Υ.Γ. Όλοι η κουβέντα γίνετε για το ότι ακόμα και από καλοπροαίρετες πηγές στο διαδίκτυο μπορεί να παραπληροφορηθείς.
Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό
thanos69b

Postby relis » Thu Feb 21, 2013 10:34 am

Tι λέτε βρε παιδιά ;
Δηλαδή εγώ τώρα δεν είμαι Ελληνας ;
Εχω μείνει τόσο πίσω ;
Γιατί να αναλύουμε κατά γράμμα κάτι θεωρητικό
που είπε ο Γέροντας ;

Δηλαδή το νέο μας Κράτος μετά την Ανάσταση
της Πόλης της καρδιάς μας,
ΠΩΣ θα θέλατε να λέγεται ;

Εμένα ένα όνομα είναι γραμμένο
στο μυαλό και στην καρδιά μου

ΕΛΛΑΣ
relis

Postby GEWKWN » Thu Feb 21, 2013 11:06 am

Είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί και Έλληνες!

.....Τους Έλληνες κάποτε τους χαρακτήριζε η αγάπη τους για την θρησκεία και για την πατρίδα!

Ξεχάσαμε την πίστη μας, εγκαταλείψαμε τον Θεό και επιλέξαμε να ζήσουμε μια ζωή μακρυά από το θέλημα Του! Επιλέξαμε ότι μας συνέφερε από τον Λόγο Του και από όσα μας συμβούλευσαν οι Άγιοι Πατέρες και τα υπόλοιπα τα προσαρμόσαμε στο δικό μας συμφέρον!..........Έτσι, θεωρούμε πως δεν χρειάζεται να υπάρχουν τα Σύμβολα της Πίστης μας στα δημόσια κτίρια, δεν χρειάζεται να διδάσκεται η Ορθόδοξη Πίστη στα σχολεία......

.....Ξεχάσαμε την ιστορία μας! Συνηθίσαμε στην ιδέα της καλής γειτονίας και κάνουμε τα στραβά μάτια στις προκλήσεις των "καλών" μας γειτόνων! Θεωρούμε δεδομένο πλέον, πως η Βόρειο Ήπειρος είναι Αλβανία κι όχι Ελληνικό έδαφος ακόμη σκλαβωμένο! Θεωρούμε ασήμαντο να ονομαστούν τα Σκόπια, Μακεδονία! Θεωρούμε λογικό το μοίρασμα του Αιγαίου με τους Τούρκους, αρκεί η τσέπη μας να είναι γεμάτη!

Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε! Όλα όσα παθαίνουμε, τα παθαίνουμε επειδή ξεχάσαμε ποιοί είμαστε!

Είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί και Έλληνες!

Κάποτε μια χούφτα Έλληνες νίκησαν τα εκατομμύρια των Τούρκων γιατί πολέμησαν ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ! Για του Χριστού την Πίστη την Αγία!!
GEWKWN

Postby grypas » Thu Feb 21, 2013 11:15 am

relis wrote:Tι λέτε βρε παιδιά ;
Δηλαδή εγώ τώρα δεν είμαι Ελληνας ;
Εχω μείνει τόσο πίσω ;
Γιατί να αναλύουμε κατά γράμμα κάτι θεωρητικό
που είπε ο Γέροντας ;

Δηλαδή το νέο μας Κράτος μετά την Ανάσταση
της Πόλης της καρδιάς μας,
ΠΩΣ θα θέλατε να λέγεται ;

Εμένα ένα όνομα είναι γραμμένο
στο μυαλό και στην καρδιά μου

ΕΛΛΑΣ

Εσυ θα λεγεσαι "Yunanlik Rum" :lol: :lol: :lol:
Μην κολλατε σε ταμπελες! Και τωρα ειμαστε πρωτα Ορθοδοξοι και μετα Ελληνες, μετα Ποντιοι (ή Πελοποννησιοι ή Αρβανιτες, ή...ή...ή)....
Η ψυχη και η μαγια μας ειναι μια!
Και οχι δεν ειμαστε υπερ της φυλετικης-πολιτικης-οικονομικης παγκοσμιοποιησης! Ειμαστε υπερ της Ορθοδοξης Χριστιανικης Παγκοσμιοποησης!
grypas

Postby GEWKWN » Thu Feb 21, 2013 11:38 am

Image

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΔΙΔΟΥΜΕ !! Γεροντας Ιωσηφ Βατοπαιδινος

Παρασκευή, 11 Φεβρουάριος 2011
Συντάχθηκε απο τον/την Για την Romfea.gr – Αρχιμ. Γεώργιος Αλευράς 16:52

......Προσωπικά εγώ ως μάρτυρας κοντά στον γέροντα Πορφύριο Καυσοκαλυβίτη, τον άκουσα να λέει μια μέρα χαρακτηριστικά:

«Η ιστορία μας των Ελλήνων, είναι Αγία ιστορία».
Επίσης, ο γέροντας έλεγε και το εξής: «Ο Θεός θα στείλει άνθρωπο να γράψει την αληθινή ιστορία».
GEWKWN

Postby GEWKWN » Thu Feb 21, 2013 12:29 pm

ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.

ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΤΗΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ''ΑΝΕΒΕΙ'' Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΞΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ !!!
από ANARGYROS

Image
GEWKWN

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ