ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby GEWKWN » Wed Feb 20, 2013 8:42 am

marjory wrote:
maria798081 wrote:ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΑΕΤΕ???ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ????........ΑΠ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ...ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ

ΕΙΔΟΜΕΝ ΑΔΕΛΦΕ........ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ

Μιας και αυτό που επιθυμούν δεν το κάνουμε μόνοι μας, είπαν οι Γάλλοι να βάλουν πλάτη μπας και γίνει... γιατί αν περιμένουν από εμάς.... Κοινώς: επειδή εμείς είμεθα κοτούλες και δεν κάνουμε καμία κίνηση που θα τσαντίσει τους γείτονες, αποφάσισαν να το κάνουν οι Γάλλοι για εμάς.

Καθίστε αναπαυτικά στο σαλονάκι σας τώρα, με πατατάκια και κοκα κόλα... αρχίζει η ταινία!

Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ

Image

ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑ ΑΥΤΟ

Image
GEWKWN

Unread postby koufolalos » Wed Feb 20, 2013 10:08 am

Michalis wrote:
παρατηρητής wrote:Αγγλικό, γαλλικό, ρώσικο κόμμα.
Ορεινοί, πεδινοί.
Φιλογερμανοί/ Οθωνικοί, αντιγερμανοί.
Τρικουπικοί/ Δηλιγιαννικοί.
Βενιζελικοί/ Βασιλικοί + 2 πρωτεύουσες + μια απ'όλες της πλευρές αποτυχημένη εκστρατεία.
Υπέρ του Μεταξά/ Κατά του Μεταξά.
Αριστεροί/ Δεξιοί + εμφύλιος.
1950-1960 (ανέβα-κατέβα κυβερνήσεων)
Αριστεροί/ Χουντικοί/ Βασιλικοί.
Σοσιαλιστές/ Δεξιοί + μια μεταπολίτευση που καταλήγει σιγά σιγά ...
Μνημονιακοί/ Αντι-μνημονιακοί ή Ευρωπαϊστες/ Ανθευρωπαϊστες.

Γιατί πάντα αφήνουμε τις συμμαχίες μας και τις ιδεολογίες μας να μας πολώνουν και να μας κυβερνούν.
Τα κοινωνικά συστήματα και οι διακρατικές σχέσεις είναι για να υπηρετούν τον άνθρωπο και την αρμονική συνύπαρξη των λαών όχι να υπηρετούνται από τον άνθρωπο. Γιατί αυτοπροσδιοριζόμαστε ως προς ένα εξωτερικό σύστημα αναφορας (=δίπολα);
Ισως αναζητάμε να συμπληρώσουμε ένα χαμένο εσωτερικό κενό.

Γιατι μαθαμε να μεταβιβαζουμε τις ευθυνες μας στους αλλους, ετσι ωστε στο πρωτο λαθος να μπορουμε να κατηγορησουμε τον οποιονδηποτε αλλο ΕΚΤΟΣ απο τον εαυτουλη μας.

Και τελικα βαθια μεσα μας, ενδεχομενως σε επιπεδο υποσυνειδητου ή ακομα και ασυνειδητου αυτον που τελικα κατηγορουμε ειναι ο ίδιος ο Θεός

Αποτελεσμα ο ωχαδελφισμος, το βολεμα στον καναπε, η αναπτυξη μεγαλων δεξιοτητων στην χρηση του πληκτρολογιου, και το χειροτερο ολων η ψευδαισθηση οτι ειμαστε καλοι χριστιανοι....

Διανα!....ουτε δεν καταλαβαινουμε απο τον προσευχητικο αγωνα ουτε μετανοια.... :shock: Δυστυχως ακομα πασχουμε απο "τρωικο"πολεμο εσω -οξω.
koufolalos

Unread postby eternity » Wed Feb 20, 2013 11:13 pm

40palikj wrote:γεωγραφικως και μονον ειμαστε ευρωπαιοι, οπως ευρωπαιοι ειναι και οι αλβανοι. σε καμια αλλη περιτωση δεν ειμαστε ευρωπαιοι. τι ευρωπαικο εχουμε; απολυτως τιποτα! αντιθετα, οι ευρωπαιοι εχουν ελληνικα(πολιτισμο, γραμματα κλπ κλπ). δεν εχουμε κουλτουρα ευρωπαικη. ποσους ελληνες ξερες πριν 3 χρονια που πηγαιναν να ακουσουν εναν κονσερτο του μπαχ ή του βαλς και δεν ξερω εγω; εγω προσωπικα κανεναν. ποσους ξερεις ομως που πηγαιναν στα μπουζυοκια και το ριχναν στο τσιφτετελι και στην ζεμπεκια; προσωπικα οι περισσοτεροι απο τους μισους. δε μιλαμε και κατσικακια το πασχα και σκωταριες...οπως καταλαβαινεις, πιο πολλυ ανατολιτες ειμαστε, παρα ευρωπαιοι! δεν ηρθαμε απο εναν κομητη και λεγομαστε ευρωπαιοι. εχουμε ιστορια χιλιαδων ετων και ναι αυτη η ιστορια μας ειναι μεσογειακο-βαλκανικο-ανατολιτικη και οχι ευρωπαικη! εμεις δωσαμε τα φωτα στην ευρωπη αλλα δεν ειμαστε ευρωπαιοι, ειμαστε ελληνες το γενος, προερχομενοι απο την ελλαδα μεχρι τα βαθη της ασιας οπου ηταν οι πατρογονικες μας εστιες. αυτοι ειμαστε κατα την αποψη μου

Τώρα όμως δεν είμεθα Έλληνες, είμεθα Ρωμαίοι, είμεθα Βυζαντινοί, είμεθα Θεανθρωπιστές. Ανεβήκαμε πιο ψηλά .
γ.Παϊσιος
«Φώτισόν μου, το σκότος, Κύριε!» (Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς).
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby eternity » Wed Feb 20, 2013 11:26 pm

Nikolaos_Orth wrote:

Εγώ είπα το πως νιώθω. Το τί λέει η καρδιά σου είναι άλλο θέμα πολλές φορές με το τί ίσως είναι η αλήθεια. Ότι και αν γίνει δεν θα πάψω να θεωρώ πατέρες μου τον Πλάτωνα τον Αριστοτέλη τον Σωκράτη κτλ και όχι τον Αβραάμ. Από κει και πέρα αυτή η πνευματική προδιάθεση που χαμε ως Έλληνες όταν συνάντησε το Χριστιανισμό ακριβώς τη στιγμή που τον χρειαζόταν μας ανέβασε πιο ψηλά.

Ο Πλατωνας ο Αριστοτελης και ο Σωκρατης ποιον ειχαν πατερα;;; Ή μηπως τους βρηκαν στα λαχανα αυτους;;;
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby 40palikj » Wed Feb 20, 2013 11:30 pm

eternity wrote:
40palikj wrote:μολις τωρα περιεγραψες εναν ελληνοτουρικο πολεμο. ακριβως ετσι και θα ξεκινησει. το θεμα, οταν γινει η επιστρατευση...θα ερθει κανενας γαλλος να βαλει πλατη; γιατι με τα λογια....οοοοοολοι βαζουν πλατη μεχρι και η Τομσεν

Οι Ευρωπαίοι θεωρούν κτήμα τους το Αιγαίο και τα κοιτάσματά του, ειδικά τώρα που η Ελλάδα βρίσκεται σε μεγάλη ανάγκη. Έτσι, δίνουν όπλα για να προστατεύσουν τις «επενδύσεις» τους στο προτεκτοράτο των μνημονίων και της χαμένης εθνικής κυριαρχίας.
Οπλα "πουλησε" ο Ολαντ μεσω leasing...
Eχουμε καμια αντιδραση απο Μερκελ ? Εχτες αντιθετα ειχαμε δηλωση του καροτσακια οτι η Ελλαδα πετυχε τους στοχους της για το 2012 και θα εκταμιευτει η επομενη δοση.

ε τοτε να παρουν παραμασχαλα και το χρεος και να το πληρωσουν ... :lol: κοιτα να σου πω κατι. προσωπικα, ξερεις...ακουω για νδ και σαμαρα και βγαζω σπυρια . προσωπικα προτιμω εναν που κανει κινησεις εστω και λαθος(σαμαρας) , το παλευει εστω αν και το φαρμακο ειναι λαθος, απο εναν που δεν εκανε ποτε καμια κινηση(καραμανλης) και φοβοταν μην κανει το λαθος και ετσι δεν εκανε τιποτα..
τεσπα τα λαδια του αιγαιου, το ξαναλεω, δεν ειναι για τους γερμανους και ασε τον καροτσακια να κουρευεται. δεν θα βγουν λαδια σε εμπολεμη ζωνη, αυτο πρεπει να το καταβεις καλα και το αιγαιο θα γινει εμπολεμη ζωνη, στην καλυτερη θα γινει ζωνη στην οποια εχει γινει επιστρατευση(θα ειμαστε με το δακτυλο στην σκανδαλη), αρα και παλι δεν βγαινει το λαδι. για να βγει το λαδι θελει ηρεμια, νηνεμια σε αυτο νομιζω οτι συμφωνουμε
Ψευτορωμέικο λίγα τα ψωμιά σου!
40palikj

Unread postby eternity » Wed Feb 20, 2013 11:37 pm

Nikolaos_Orth wrote:
eternity wrote:
Nikolaos_Orth wrote:

Εγώ είπα το πως νιώθω. Το τί λέει η καρδιά σου είναι άλλο θέμα πολλές φορές με το τί ίσως είναι η αλήθεια. Ότι και αν γίνει δεν θα πάψω να θεωρώ πατέρες μου τον Πλάτωνα τον Αριστοτέλη τον Σωκράτη κτλ και όχι τον Αβραάμ. Από κει και πέρα αυτή η πνευματική προδιάθεση που χαμε ως Έλληνες όταν συνάντησε το Χριστιανισμό ακριβώς τη στιγμή που τον χρειαζόταν μας ανέβασε πιο ψηλά.

Ο Πλατωνας ο Αριστοτελης και ο Σωκρατης ποιον ειχαν πατερα;;; Ή μηπως τους βρηκαν στα λαχανα αυτους;;;

Πάντως οι πατεράδες τους προυπήρχαν χρονολογικά του Αβραάμ.

Σαν να λεμε δηλ ολοι παιδια του Αδαμ και της Ευας.....
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby eternity » Wed Feb 20, 2013 11:42 pm

40palikj wrote:ε τοτε να παρουν παραμασχαλα και το χρεος και να το πληρωσουν ... :lol: κοιτα να σου πω κατι. προσωπικα, ξερεις...ακουω για νδ και σαμαρα και βγαζω σπυρια . προσωπικα προτιμω εναν που κανει κινησεις εστω και λαθος(σαμαρας) , το παλευει εστω αν και το φαρμακο ειναι λαθος, απο εναν που δεν εκανε ποτε καμια κινηση(καραμανλης) και φοβοταν μην κανει το λαθος και ετσι δεν εκανε τιποτα..
τεσπα τα λαδια του αιγαιου, το ξαναλεω, δεν ειναι για τους γερμανους και ασε τον καροτσακια να κουρευεται. δεν θα βγουν λαδια σε εμπολεμη ζωνη, αυτο πρεπει να το καταβεις καλα και το αιγαιο θα γινει εμπολεμη ζωνη, στην καλυτερη θα γινει ζωνη στην οποια εχει γινει επιστρατευση(θα ειμαστε με το δακτυλο στην σκανδαλη), αρα και παλι δεν βγαινει το λαδι. για να βγει το λαδι θελει ηρεμια, νηνεμια σε αυτο νομιζω οτι συμφωνουμε

εσυ θα πατησεις την σκανδαλη ? Ποια επιστρατευση? Ποιος στρατος?Δεν ειπαμε οτι θα παραιτηθουν ολοι γιατι ειναι ολο παραπονα? Δεν χρειαζομαστε τον στρατο να φυγουν ολοι ειπαμε.
Τον αγωγο Μπουργκας -Αλεξανδρουπολη ο Σαμαρας τον εκανε?
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby student » Thu Feb 21, 2013 1:12 am

eternity wrote:
Nikolaos_Orth wrote:
eternity wrote:Ο Πλατωνας ο Αριστοτελης και ο Σωκρατης ποιον ειχαν πατερα;;; Ή μηπως τους βρηκαν στα λαχανα αυτους;;;

Πάντως οι πατεράδες τους προυπήρχαν χρονολογικά του Αβραάμ.

Σαν να λεμε δηλ ολοι παιδια του Αδαμ και της Ευας.....

Πολύ πίσω πάς. Σημ, Χαμ, Ιαφεθ = Νώε?

Νώωωεεε. Πότε φτάαανουμεεεε? :D
Εγερθήσεται γὰρ ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, καὶ ἔσονται λιμοὶ καὶ λοιμοὶ καὶ σεισμοὶ κατὰ τόπους· πάντα δὲ ταῦτα ἀρχὴ ὠδίνων...
student
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby GEWKWN » Thu Feb 21, 2013 1:33 am

Τοιχογραφίες αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων και φιλοσόφων στην Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου αποδεικνύουν την ενότητα Ορθοδοξίας και Ελληνισμού

Image

Αφιερώνεται σε πολλούς και διάφορους, που προσπαθούν να μας πείσουν πως οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί μισούν τον Ελληνισμό και την κλασική αρχαιότητα.

Οι τοιχογραφίες βρίσκονται στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου. Εικονίζονται ο Σόλωνας, η Σίβυλλα, ο Σωκράτης, ο Πυθαγόρας, ο Όμηρος, ο Θουκυδιδης, ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας, ο Πλούταρχος και δίπλα τους ο Άγιος Ιουστίνος ο φιλόσοφος καί μάρτυρας του 2ου αινώνα μ.Χ. Αντίστοιχες τοιχογραφίες υπάρχουν σε πολλές Μονές του Αγίου Όρους (π.χ Βατοπαίδι, Μεγίστη Λαύρα) καθώς και σε Μονές στο νησάκι των Ιωαννίνων.
GEWKWN

Unread postby lachesis » Thu Feb 21, 2013 2:07 am

Michalis wrote:Υπαρχει μια φραση που μου εχει καρφωθει στο μυαλο και στην καρδια τις τελευταιες μερες και που απεφυγα να την μοιραστω μαζι σας.

Σημερα αποφασισα να το πραξω.

Ο Κύριος μας αξιωσε να γεννηθουμε ΕΛΛΗΝΕΣ, ευχομαι ολοψυχα να μας αξιωσει να ζησουμε το υπολοιπο της ζωης μας ή και να κλεισουμε τα ματια ως ΡΩΜΙΟΙ.

Πάντα ένιωθα υπερήφανη που γεννήθηκα ελληνίδα και πάντα ήλπιζα να ζήσω ως ρωμιά. Νιώθω ευλογημένη που γεννήθηκα ΕΔΩ και γνώρισα το Χριστό απο τα γεννοφάσκια μου, γιατί κάποιοι άλλοι συνάνθρωποί μας δεν είχαν αυτή την ευκαιρία ή ο τόπος που τους γέννησε δεν επιτρέπει τη διάδοση του ευαγγελίου.
Όταν στο σχολείο διαβάζαμε την ιστορία της Πόλης, δάκρυα ξεπηδούσαν στα μάτια μου, που τα έκρυβα επιμελώς, και κρυφά προσευχόμουν "κάνε Θεέ μου να τα ζήσω, κάνε το θαύμα Σου και να γίνουν πάλι δικά μας! Οχι για κανέναν άλλο λόγο, παρά μόνο για να πιστέψουν και οι πλέον δύσπιστοι, για να αποδειχθεί ότι αυτό που αποκαλούσαν οι περισσότεροι "ευσεβείς πόθοι", δεν είναι παρά η δική Σου επιθυμία και εντολή."
Δεν είχα συνειδητοποιήσει ποτέ για ποιό λόγο θέλω να αναγεννηθεί η ρωμιοσύνη, ίσως επειδή ήταν το σύνθημα καθαρών ανθρώπων που έχυσαν το αίμα τους για την πατρίδα, ίσως γιατί βαθιά μέσα μου πιστεύω πως αυτό θέλει και ο Θεός, για να μαζέψει το κοπάδι του ξανά στο μαντρί, για να γλιτώσουν όσο το δυνατό περισσότερα ζωντανά.... Πραγματικά δεν ξέρω!
Χαίρομαι όμως που βλέπω να γίνονται κινήσεις, που κάποιοι άνθρωποι πήραν την ευλογία από το Θεό και τους Αγίους πατέρες και ξεκίνησαν την μάχη.
Θέλω να πεθάνω ρωμιά!!!
Και ο λόγος είναι βαρύς. Γιατί ο ρωμιός είχε θυσία, είχε αγάπη, είχε πίστη, είχε ηρωισμό, είχε Θεό!
Δεν ξέρω αν εγώ τα έχω όλα αυτά για να κερδίσω τον τίτλο. Πολλές φορές φοβάμαι μήπως αγγίξω τα όρια του εθνικισμού, μήπως η επιθυμία μου να πάρουμε την Πόλη, να αναγεννηθεί το Βυζάντιο κρύβει εγωισμό, υπερηφάνεια και φιλαυτία...
Εύχομαι να μην πλανηθώ, να μην πλανηθούμε όλοι μας. Θέλει αγώνα, και ο αγώνας μας δεν είναι η οικονομική κρίση, αυτό είναι μικρή δοκιμασία μπροστά στα θηρία του μυαλού που μας κυνηγάνε κάθε μέρα για να κερδίσουν κομμάτι κομμάτι την ψυχή μας.
Πριν κλείσω, ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και ένα επίσης μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε εκείνους τους ανθρώπους γνωστούς μου και αγνώστους που αγωνίζονται να κερδίσει ο κόσμος τη ρωμιοσύνη του για να σωθεί.
lachesis

Next

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ