TRASH CAN

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby Αντώνης » Wed Oct 24, 2012 7:32 pm

Aetos wrote:
Αντώνης wrote:
Θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω!
Εγώ βλέπω τον Θεό σαν έναν ουράνιο εισαγγελέα που θα μας δικάσει για τις αμαρτίες μας, όπου κατά διάρκεια της Θειας δίκης, για κάθε ψυχή, δεν θα υπάρχουν συνήγοροι υπεράσπισης και το χειρότερο, στην κόλαση, δεν θα υπάρχει έφεση!

Ως Ορθόδοξος Χριστιανός, έχεις 2 υπερασπιστές - τον Φύλακα Άγγελό σου και τον Άγγελο που έρχεται για την παραλαβή της ψυχής σου την ώρα του θανάτου. Αυτοί εξαργυρώνουν κάθε αμαρτία σου για κάθε καλή σου σκέψη και θα σβήσουν από το καλεντάρι σου κάθε αμαρτία που εξομολογήθηκες.

Αλλά ο μεγαλύτερος συνήγορός σου, είσαι εσύ ο ίδιος με την συμμετοχή σου στα μυστήρια και κυρίως στην άσκηση της Αγάπης!!

Περισσότερα, στο "Η ψυχή μετά το Θάνατο" του π. Σεραφείμ Ρόουζ. Αν δεν το έχεις ευχαρίστως να στο στείλω ηλεκτρονικά.

Επιπλέον, είναι ο "Εισαγγελέας", όπως λες, ανοικτός σε καθε αθωωτική εισήγηση - βλέπε προσευχές και παρακλήσεις της Εκκλησίας μας!!!

Αντίθετα, οι μόνοι σου κατήγοροι είναι οι Δαίμονες, οι οποίοι καθόλη σου τη ζωή προσπαθούν να σε ρίξουν στα ίδια παραπτώματα με αυτούς, ώστε κατά την καταδίκη τους να μπορούν να διαπρατευτούν έλεος βασιζόμενοι στην αγάπη του Θεού για τους ανθρώπους!

Διότι, ο εγωισμός του Πονηρού είναι τέτοιος που προτιμά να παρασύρει όλες, αν δυνατόν, τις ανθρώπινες ψυχές ώστε να "πατήσει" στην Αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο ώστε να δείξει Εκείνος έλεος γι' αυτούς οπότε και γι' αυτόν, παρά να ταπεινωθεί ο ίδιος και να ζητήσει συγχώρεση.

Διότι σκέπτεται ο ελεεινός ότι εάν έχει πολλές ψυχές, τόσο καλύτερα θα διαπραγματευτεί την δική του τύχη, η οποία είναι προαποφασισμένη από την ώρα της Πτώσης!!

Είτε διαβάσεις την Κλίμακα του Αγίου Ιωάννη, είτε την Αποκάλυψη, τρόμο θα δεις!
Δεν βλέπω αγάπη από αυτόν πουθενά!
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει αμαρτήσει και οι τιμωρίες έρχονται, μέσα από πεινα, πολέμους και καταστροφή!
Γι αυτό μας ετοιμάζει πολέμους και καταστροφή!

Η Κλίμακα του Αγ. Ιωάννη δεν είναι για όλους αλλά για ανθρώπους με πολύ στέρεα πνευματική βάση. Είναι οδηγός μάχης κατά του Πονηρού και όχι Θεολογικό πόνημα.

Είναι σαν να πας να κάνεις την καλοκαιρινή προετοιμασία της Barcelona, όταν καλά καλά δεν μπορείς να τρέξεις 100μέτρα χωρίς να λαχανιάσεις και είσαι και 30 κιλά υπέρβαρος!

Η Αποκάλυψη είναι ΟΛΗ μια υπόσχεση ελπίδας, πως όποια μακακία κάνουμε οι άνθρωποι και σε όποιες πνευματικές και άρα υλικές και κοινωνικές καταστροφές ετοιμάζουμε για τους εαυτούς μας, ο Κύριος θα φροντίσει να σώσει τα παιδιά Του.

ΕΑΝ δεν ήταν έτσι, και ο Θεός δεν αγαπούσε τον κόσμο, γιατί να στείλει τον Υιό Του για να σταυρωθεί;

Διότι με την Ανάστασή Του, άνοιξε τον δρόμο για τον Παράδεισο - ο οποίος μέχρι εκείνη την ώρα ήταν κλειστός - για όλους τους αμαρτωλούς!

Και ποιος μπήκε πρώτος;

Ο ΛΗΣΤΗΣ με μια απλή σκέψη μετάνοιας!!!!

Αλλά ακόμα και την ώρα της Κρίσης, πάλι θα υπάρξει έλεος!!!

Θυμάσαι τι είπε στο Όρος των Ελαιών ο Κύριος;

Κατ. Ματθ. κ.5

1 ΙΔΩΝ ΔΕ ΤΟΥΣ ΟΧΛΟΥΣ ΑΝΕΒΗ ΕΙΣ ΤΟ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΚΑΘΗΣΕ ΠΡΟΣΗΛΘΟΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΑΙ ΑΥΤΟΥ
2 ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΑΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΕΔΙΔΑΣΚΕΝ ΑΥΤΟΥΣ ΛΕΓΩΝ
3 ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΠΤΩΧΟΙ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ
4 ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΠΕΝΘΟΥΝΤΕΣ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΣΙ ΠΑΡΗΓΟΡΗΘΗ
5 ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΠΡΑΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΣΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΓΗΝ
6 ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΠΕΙΝΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΨΩΝΤΕΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΝ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΣΙ ΧΟΡΤΑΣΘΗ
7 ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΕΛΕΗΜΟΝΕΣ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΛΕΗΘΗ
8 ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΝ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΙΔΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟΝ
9 ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΙ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΟΝΟΜΑΣΘΗ ΥΙΟΙ ΘΕΟΥ

10 ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΔΕΔΙΩΓΜΕΝΟΙ ΕΝΕΚΕΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ
11 ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΕΙΣΘΕ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΟΝΕΙΔΙΣΩΣΙ ΚΑΙ ΔΙΩΞΩΣΙ ΚΑΙ ΕΙΠΩΣΙΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΚΟΝ ΛΟΓΟΝ ΨΕΥΔΟΜΕΝΟΙ ΕΝΕΚΕΝ ΕΜΟΥ
12 ΧΑΙΡΕΤΕ ΚΑΙ ΑΓΑΛΛΙΑΣΘΕ ΔΙΟΤΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΣ ΕΝ ΤΟΙΣ ΟΥΡΑΝΟΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΥΤΩΣ ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟ ΥΜΩΝ

Όπου υπάρξει έλεος, έλεος θα δωθεί!!!!

Και για να σε συνταράξω αλλά και να καταλάβεις ΠΟΣΟ είναι το έλεος δες και το Όραμα της Μέλλουσας Κρίσης του Αγίου Νήφωνα!!

http://www.oodegr.com/oode/swthria/krisis1.htm

Περισσότερα με τον πνευματικό σου!!!

Φοβάμαι αδελφέ μου ότι έχεις πέσει σε κάποιου είδους πλάνη! Τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα περιγράφεις. Είναι πολύ χειρότερα! Καλά θα ήταν αν ο Θεός συγχωρούσε έτσι εύκολα! Αν ο πνευματικός σου, έχει σπουδάσει και θεολογία, θα σου τα εξηγήσει καλύτερα και θα καταλάβεις τι θελω να πω.
Αντώνης

Unread postby Michalis » Wed Oct 24, 2012 7:39 pm

Αντωνη,

Οπως σου ειπα και πριν, η αποψη σου ειναι καθ ολα σεβαστη...

Εισαι ομως πιθανον σε λαθος μερος....

Εδω ειναι Ορθοδοξη Πιστη...

Καλο σου βραδυ
«Η χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η αγάπη του Θεού και Πατρός και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος είη μετά πάντων υμών».
Michalis

Unread postby Aetos » Wed Oct 24, 2012 7:41 pm

Αντώνης wrote:Φοβάμαι αδελφέ μου ότι έχεις πέσει σε κάποιου είδους πλάνη! Τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα περιγράφεις. Είναι πολύ χειρότερα! Καλά θα ήταν αν ο Θεός συγχωρούσε έτσι εύκολα! Αν ο πνευματικός σου, έχει σπουδάσει και θεολογία, θα σου τα εξηγήσει καλύτερα και θα καταλάβεις τι θελω να πω.

Καλά...εγώ έχω πέσει σε πλάνη....και να σου κάνω το χατήρι, για χάρη συζήτησης, να συμφωνήσω μαζί σου ότι ο Θεός είναι τιμωρός και δεν συγχωρεί εύκολα...ούτε καν δύσκολα!
Και να συμφωνήσω, ότι όλα τα δεινά είναι τιμωρίες για τις αμαρτίες μας!

Μπορείς όμως να μου εξηγήσεις 2-3 πραγματάκια;

1) Εάν ο πατέρας & η μάνα που αγαπάει το παιδί του, του συγχωρεί κάθε παρανομία και παρατυπία ακριβώς επειδή είναι παιδί του, ο Θεός που είναι πλήρης και άπειρος Αγάπη, πως γίνεται να συγχωρεί δυσκολότερα τα δικά Του παιδιά;

2) Κάθε αμαρτία που εξομολογείται, σβήνεται από το "Δικαστήριο" ή όχι;

3) Αν είναι να μην μας συγχωρήσει και να μας κάψει, γιατί μας παιδεύει και από πάνω στην παρούσα ζωή; Από Σαδισμό;
Aetos

Unread postby Dorotheos » Wed Oct 24, 2012 7:43 pm

@ Αντώνης (Εσύ, από την άλλη μεριά, μπορεί να έχεις εξαιρετικές σχέσεις με τον Θεό, ώστε αυτός να σε βοηθάει στη ζωή σου και μπράβο σου!
Εμένα πάλι… «δεν με πολυσυμπαθεί» και έχω πικρία)

Ο θεός έγινε άνθρωπος σταυρώθηκε για να σώσει κάθε άνθρωπο (κι εσένα μαζί) απ΄ την προπατορική αμαρτία. Μας έδωσε ένα θείο δώρο καταργώντας τον θάνατο με την ανάστασή Του δίνοντάς μας την ελπίδα για την αιώνια ζωή και συ μεμψιμοιρείς για «προσωπικές συμπάθειες»…τα λόγια περιττά.

@ Αντώνης (Θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω! Εγώ βλέπω τον Θεό σαν έναν ουράνιο εισαγγελέα που θα μας δικάσει για τις αμαρτίες μας, όπου κατά διάρκεια της Θειας δίκης, για κάθε ψυχή, δεν θα υπάρχουν συνήγοροι υπεράσπισης…)

Αν βλέπεις τον Πατέρα σου και Δημιουργό σου σαν ουράνιο εισαγγελέα τότε χρειάζεσαι τουλάχιστον…επίγειο ψυχίατρο.
Μόνο και μόνο η χρήση της φράσης «ουράνιος εισαγγελέας» είναι αχάριστη και απαξιωτική για την απίστευτη φιλευσπλαχνία του πανάγαθου επουρανίου Πατρός ενώ ταυτόχρονα υποβιβάζει το ακατάληπτο της μεγαλειώδους θείας φύσης Του σε μια μικροπρεπή ανθρώπινη περιεκτικότητα και επομένως πράττεις μέγιστη βλασφημία κατά της θείας υπόστασης του Κυρίου μας.

@ Αντώνης (…και το χειρότερο στην κόλαση, δεν θα υπάρχει έφεση!)

Απ’ την κόλαση δεν υπάρχει γυρισμός αλλά δε θα κρίνεις εσύ τις ανεξιχνίαστες βουλές του Πανάγαθου Πατρός μας. Οι θερμές προσευχές με ασταμάτητα δάκρυα του γέροντα Εφραίμ του Καουνακιώτη εξέβαλλαν τον γέροντά του απ’ την κόλαση.
Η μεγάλη αγάπη του αδικημένου πνευματικού παιδιού συγκίνησαν και επέτρεψαν στη μεγαλύτερη Θεία Παναγάπη να δράσει και να ελεήσει μια κολασμένη ψυχή. Εύχομαι να μοιάσεις του γέροντα Εφραίμ για να νιώσεις αυτήν την αγάπη…

@ Αντώνης (Είτε διαβάσεις την Κλίμακα του Αγίου Ιωάννη, είτε την Αποκάλυψη, τρόμο θα δεις!)

Μόνο οι αμετανόητοι αμαρτωλοί βλέπουν στην Θεία Αποκάλυψη τρόμο γιατί θέλουν να μείνουν στην αμαρτία και τρομάζουν από αυτό που τους περιμένει. Ο άνθρωπος του Θεού, που ο ίδιος καταδικάζει καθημερινά τον εαυτό του για τις αμαρτίες του διαβάζοντας την Αποκάλυψη θαυμάζει την Θεία δικαιοσύνη και το Θείο έλεος ταυτόχρονα γιατί του δίνεται η δυνατότητα να δει που τον οδηγούν οι αμαρτωλές του πράξεις και καταλαβαίνει ότι του δίνεται έτσι το δικαίωμα της ατομικής μετάνοιας έως τη τελευταία στιγμή.

@ Αντώνης (Γι αυτό μας ετοιμάζει πολέμους και καταστροφή!)

Θρασύτατα ψέματα να μη λές. Ο Θεός δεν ετοιμάζει πολέμους και καταστροφές. Οι αμαρτωλοί άνθρωποι που καθοδηγούνται απ΄τον αιώνιο αντίδικο του ανθρωπίνου γένους, αυτοί τα προκαλούν και ο Θεός τα επιτρέπει μέσα στην ανεξιχνίαστη Θεία οικονομία Του βγάζοντας «απ’ το κακό, καλό» στο τέλος. Ο καλός Θεός το μόνο που επιθυμεί είναι, η το ελάχιστον δλδ η σωτηρία κάθε ανθρώπινης ψυχής, ή το μέγιστο, που είναι η ΘΕΩΣΗ της!

Να με συγχωρέσουν τα μέλη για το αυστηρό πνεύμα των λόγων μου αλλά εδώ βλασφημείται βάναυσα η Θεία Παναγαθότητα, η Θεία Δικαιοσύνη και η Θεία Πρόνοια. Έπρεπε ν’ απαντήσω κατ’ αυτόν τον τρόπο…

ΥΓ Προς Αντώνη: Μ΄ όλα αυτά που έγραψες απορώ τι το ‘χεις το κομποσχοίνι με το «Κύριε Ελέησον» το άβατάρ σου…
Dorotheos

Unread postby Antonis22 » Wed Oct 24, 2012 7:45 pm

Συνονόματε άλλαξε συχνότητα για να καταλαβαινόμαστε. Καθάρισε τα παράσιτα...Καλή συνέχεια.
Antonis22

Unread postby Αντώνης » Wed Oct 24, 2012 7:50 pm

Antonis22 wrote:Συνονόματε άλλαξε συχνότητα για να καταλαβαινόμαστε. Καθάρισε τα παράσιτα...

Επίσης!
Αντώνης

Unread postby Αντώνης » Wed Oct 24, 2012 7:54 pm

Aetos wrote:
1) Εάν ο πατέρας & η μάνα που αγαπάει το παιδί του, του συγχωρεί κάθε παρανομία και παρατυπία ακριβώς επειδή είναι παιδί του, ο Θεός που είναι πλήρης και άπειρος Αγάπη, πως γίνεται να συγχωρεί δυσκολότερα τα δικά Του παιδιά;

2) Κάθε αμαρτία που εξομολογείται, σβήνεται από το "Δικαστήριο" ή όχι;

3) Αν είναι να μην μας συγχωρήσει και να μας κάψει, γιατί μας παιδεύει και από πάνω στην παρούσα ζωή; Από Σαδισμό;

1) Κάθε γονιός που βλέπει το παιδί του να πέφτει σε παρατυπίες «του τις βρέχει»

2) Δεν το γνωρίζουμε αυτό …

3) Έλα ντε ;
Αντώνης

Unread postby Αντώνης » Wed Oct 24, 2012 7:56 pm

Michalis wrote:Αντωνη,

Οπως σου ειπα και πριν, η αποψη σου ειναι καθ ολα σεβαστη...

Εισαι ομως πιθανον σε λαθος μερος....

Εδω ειναι Ορθοδοξη Πιστη...

Καλο σου βραδυ

Πιθανόν!
Καλό βραδυ επίσης!
Αντώνης

Unread postby Τιποτας ο Αιτωλος » Wed Oct 24, 2012 7:58 pm

Αντώνης wrote:
Antonis22 wrote:Συνονόματε άλλαξε συχνότητα για να καταλαβαινόμαστε. Καθάρισε τα παράσιτα...

Επίσης!

αδερφε Αντώνη συγνώμη για τη ερώτηση που θα σου κάνω αλλά ....έχεις πνευματικό ..συμμετέχεις στα μυστήρια της Ορθόδοξης Πίστης μας ;;;

ή μάλλον ας το κάνουμε .....όπως με τους αλκοολικούς ....και ξεκηνάω εγω

με λένε Γιώργο είμαι αμαρτωλός και έχω πνευματικό ......και προσπαθώ να συμμετέχω στα μυστήρια ....και θέλω να γίνω καλά

ο επόμενος παρακαλώ

.....συγνώμη αλλά μόνο έτσι θα βγάλουμε άκρη και μήπως πρεπει να καθιερωθεί εδω μέσα
Τιποτας ο Αιτωλος

Unread postby truth » Wed Oct 24, 2012 8:01 pm

Οι αμαρτίες είναι αστοχίες. Δεν μπορεί το δημιούργημα να καταλάβει τον δημιουργό. Εξ ου και η λέξη Μυστήριο. Ο Θεός είναι ακατάληπτος στην ουσία του. Δεν καταλαβαίνω την άποψη περί τιμωρού. Ποιός γνωρίζει πραγματικά τι είναι ο Θεός , ώστε με βεβαιότητα να το πει;
Το μόνο που ξέρουμε , είναι ότι ο «Θεός αγάπη εστί». Φίλε Αντώνη ο προβληματισμὀς σου είναι, γαιτί ο Θεός είναι τιμωρός ή με ποιά κριτήρια τιμωρεί ; Ή κάτι άλλο;
truth

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ