TRASH CAN

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby Marco Hietala » Thu Oct 11, 2012 2:55 am

40palikj wrote:στον τρισκαταρατο τον Βενιζελο να λες αυτα, αν ακουγε τους αγγλους θα ειχαμε τη σμυρνη τωρ ακαι τα παραλια. ο βλαξ τα ηθελε ολα δικα του, ηθελενα να περασει το ποταμι να παει στην αγκυρα, πολλα ηθλε και την κατακηξη την ξερουμε

εγω πιστευω οτι τα μογγολια τα επομενα 24ωρα θα κανουν ντου και θα ανοιξουν οι ασκοι του αιολου

Δεν ξέρω αν σχολιάστηκε πιο πάνω αλλά δεν μπορώ να μην το σχολιάσω τώρα που το βλέπω. Είναι ντροπή για κάθε Έλληνα να αποκαλείται "τρισκατάρατος" ένας από τους ελάχιστους ηγέτες που γνώρισε στη σύγχρονη ιστορία της αυτή η χώρα που νοιάστηκε γι'αυτήν. Πήρε τα σύνορά μας από τη Λάρισα και τα πήγε μέχρι την Κωνσταντινούπουλη και τα περίχωρα της Σμύρνης. Τα στρατηγικά λάθη στην Μικρασιατική Εκστρατεία έγιναν με τον Κωνσταντίνο στην εξουσία, όχι τον Βενιζέλο. Πράγματι έκανε κι αυτός λάθη αλλά ήταν άνθρωπος όπως όλοι μας και ατελής. Το ότι έκανε και λάθη και δεν είδαμε το 100% των πόθων μας να εκπληρώνονται, δεν αναιρεί τα αμέτρητα καλά που έκανε σε αυτό τον τόπο, τόσο στην εξωτερική πολιτική όσο και στο μπάχαλο που ανέλαβε στο εσωτερικό. Είναι τρομερή αχαριστία να επικεντρωνόμαστε στις αποτυχίες του όταν πρόσφερε τόσα με την πολιτική του. Άλλο η καλοπροαίρετη κριτική και άλλο οι ύβρεις και οι κατάρες.

Αποστασιοποιούμαι πλήρως από οποιαδήποτε πολιτική θέση και το γράφω σαν Έλληνας αυτό: η εξύβριση του Ελευθερίου Βενιζέλου με προσβάλλει σαν Έλληνα πατριώτη. Σε παρακαλώ να ανακαλέσεις.
Marco Hietala

Unread postby kyriakos » Thu Oct 11, 2012 3:55 am

Marco Hietala wrote:
40palikj wrote:στον τρισκαταρατο τον Βενιζελο να λες αυτα, αν ακουγε τους αγγλους θα ειχαμε τη σμυρνη τωρ ακαι τα παραλια. ο βλαξ τα ηθελε ολα δικα του, ηθελενα να περασει το ποταμι να παει στην αγκυρα, πολλα ηθλε και την κατακηξη την ξερουμε

εγω πιστευω οτι τα μογγολια τα επομενα 24ωρα θα κανουν ντου και θα ανοιξουν οι ασκοι του αιολου

Δεν ξέρω αν σχολιάστηκε πιο πάνω αλλά δεν μπορώ να μην το σχολιάσω τώρα που το βλέπω. Είναι ντροπή για κάθε Έλληνα να αποκαλείται "τρισκατάρατος" ένας από τους ελάχιστους ηγέτες που γνώρισε στη σύγχρονη ιστορία της αυτή η χώρα που νοιάστηκε γι'αυτήν. Πήρε τα σύνορά μας από τη Λάρισα και τα πήγε μέχρι την Κωνσταντινούπουλη και τα περίχωρα της Σμύρνης. Τα στρατηγικά λάθη στην Μικρασιατική Εκστρατεία έγιναν με τον Κωνσταντίνο στην εξουσία, όχι τον Βενιζέλο. Πράγματι έκανε κι αυτός λάθη αλλά ήταν άνθρωπος όπως όλοι μας και ατελής. Το ότι έκανε και λάθη και δεν είδαμε το 100% των πόθων μας να εκπληρώνονται, δεν αναιρεί τα αμέτρητα καλά που έκανε σε αυτό τον τόπο, τόσο στην εξωτερική πολιτική όσο και στο μπάχαλο που ανέλαβε στο εσωτερικό. Είναι τρομερή αχαριστία να επικεντρωνόμαστε στις αποτυχίες του όταν πρόσφερε τόσα με την πολιτική του. Άλλο η καλοπροαίρετη κριτική και άλλο οι ύβρεις και οι κατάρες.

Αποστασιοποιούμαι πλήρως από οποιαδήποτε πολιτική θέση και το γράφω σαν Έλληνας αυτό: η εξύβριση του Ελευθερίου Βενιζέλου με προσβάλλει σαν Έλληνα πατριώτη. Σε παρακαλώ να ανακαλέσεις.

H εξύβριση οποιουδήποτε ανθρώπου θα πρέπει να μας προβληματίζει όλους. Όσο για το αν είναι ή όχι "ηγέτης" ο Βενιζέλος, το έχει κρίνει ήδη η ιστορία και τα εκατομμύρια των μικρασιατών που ξεριζώθηκαν. Δε θα μπώ σε λεπτομέρειες για την τοποθέτηση του Στεργιάδη στη Σμύρνη, τις ανοησίες με την προσάρτηση του Πόντου στην Αρμενία, την προκήρυξη εκλογών εν μέσω πολέμου, την υπογραφή στη Λωζάνη για πρόσφυγες που δεν αποζημίωσε ποτέ και που φυσικά δε δέχτηκε στην εκλογική του περιφέρεια κλπ Αρκούν οι δηλώσεις του φίλου του και στενού του συνεργάτη Ν. Καζαντζάκη για τα "αμέτρητα καλά" όπως λες.
kyriakos

Unread postby ΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝ ΧΡ/ΟΡΘ » Thu Oct 11, 2012 4:05 am

Αγαπητέ Stefnikaia,μπορείς να μας πείς τις πηγές σου?Άν είναι από κανέναν γέροντα να μας πείς ποιός είναι.Και στο παρελθόν ειπωθήκανε τέτοια πράγματα αλλά δυστυχώς αποδεικτήκανε ανακριβή.Σε παρακαλούμε μην μας ξεσικώνεις χωρίς λόγο.Μόνο ο Θεός γνωρίζει πότε θα ξεκινήσουν τα γεγονότα.Μπορεί να ξεκινήσουν σε ένα μήνα,μπορεί σε έξι μήνες,μπορεί και σε ένα χρόνο.Δεν το ξέρει κανένας.Δεν σου κάνω την παρατήρηση απλώς κατά την γνώμη μου να κρατάμε λίγο χαμηλούς τόνους για τα μελλούμενα.Σε ευχαριστώ πολύ.
ΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝ ΧΡ/ΟΡΘ

Unread postby ΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝ ΧΡ/ΟΡΘ » Thu Oct 11, 2012 4:12 am

Εκτός από τον Βενιζέλο δεν πρέπει να αδικήσουμε και τον Βασιλιά Κωνσταντίνο που ήταν ο Στρατηλάτης του Ελληνικού Στρατού στους Βαλκανικούς Πολέμους.Αυτό σαν μια επισήμανση για να είμαστε πλήρως αντικειμενικοί με την ιστορία.
ΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝ ΧΡ/ΟΡΘ

Unread postby Marco Hietala » Thu Oct 11, 2012 4:15 am

ΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝ ΧΡ/ΟΡΘ wrote:Εκτός από τον Βενιζέλο δεν πρέπει να αδικήσουμε και τον Βασιλιά Κωνσταντίνο που ήταν ο Στρατηλάτης του Ελληνικού Στρατού στους Βαλκανικούς Πολέμους.Αυτό σαν μια επισήμανση για να είμαστε πλήρως αντικειμενικοί με την ιστορία.

Συμφωνώ
Last edited by Marco Hietala on Thu Oct 11, 2012 8:41 am, edited 1 time in total.
Marco Hietala

Unread postby filos » Thu Oct 11, 2012 7:38 am

Όσον αφορά την προειδοποίιση του φίλου πως τα επερχόμενα είναι κοντά.
Φίλε μου, όλοι μας εδώ το ξέρουμε αυτό. Μπορεί να αρχίσουν αύριο ή και σε 2 χρόνια.
Γι'αυτό σε τέτοιας βαρύτητας λεγόμενα καλύτερα να δίνουμε και την πηγή μας ε?
filos

Unread postby SUKHOI » Thu Oct 11, 2012 8:52 am

..............
Last edited by SUKHOI on Thu Nov 22, 2012 10:26 pm, edited 1 time in total.
SUKHOI

Unread postby Aetos » Thu Oct 11, 2012 9:09 am

Πέστε μου τώρα ότι αυτός ΔΕΝ είναι ο Φόρος στις Κότες & στα Παράθυρα....όχι πέστε μου ότι ΔΕΝ ειναι!

http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... 12&catid=3
Aetos

Unread postby mike21 » Thu Oct 11, 2012 9:18 am

[quote="eternity"]O Πουτιν εχει ακυρωσει 3 συναντησεις μεσα στον Οκτώβριο.[quote]
Russian generals attack Medvedev over Georgia war
.."I am convinced, until there was a kick from Vladimir Vladimirovich (Putin) in Beijing, everyone here, speaking politely, was afraid of something," former Chief of General Staff Yuri Baluyevsky said...
Στην επιθεση της γεωργιας στην Οσετια, ο Πουτιν ηταν στο Πεκινο για τους Ολυμπιακους. Υπηρξε καθυστερημενη αντιδραση.
mike21

Unread postby thanos » Thu Oct 11, 2012 9:41 am

Aetos wrote:Πέστε μου τώρα ότι αυτός ΔΕΝ είναι ο Φόρος στις Κότες & στα Παράθυρα....όχι πέστε μου ότι ΔΕΝ ειναι!

http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... 12&catid=3

Kalhμέρα σε όλους, αδελφέ και γω αυτήν την εντύπωση έχω,οτι ο φόρος είναι αυτός,αλλίμονό μας αν δεν είναι .Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα επακολουθήσει?
Κύριε και Δέσποτα της ζωής μου, πνεύμα αργίας, περιεργείας, φιλαρχίας, και αργολογίας μη μοι δως. Πνεύμα δε σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης, υπομονής και αγάπης χαρισαί μοι τω Σω δούλω.....
thanos

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ