Έντονη επιθυμία για κάποιο πρόσωπο, είναι από Θεού?

...για κάθε θέμα γενικού ενδιαφέροντος που δεν μπορεί να ενταχθεί στις υπόλοιπες κατηγορίες...

Moderator: inanm7

Έντονη επιθυμία για κάποιο πρόσωπο, είναι από Θεού?

Unread postby aetherovamon » Mon Aug 27, 2012 4:13 pm

Εδώ θα χρειαστεί σίγουρα η πειρα από τις κυρίες του φόρουμ. Γνώρισα ένα κορίτσι και με έχει τρελάνει η σκέψη του. Είμαι στην φάση της ζωής που η δουλειά και όλα μπαίνουν σε μια σειρά. Νιώθω μια έντονη επιθυμία, να είμαι μαζί με αυτό το κορίτσι, να μοιραστώ την ζωή μου μαζί της. Την ονειρεύομαι γυναίκα μου και μητέρα των παιδιών μου. Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω τον πνευματικό μου λείπει για αρκετό καιρό και δεν ξέρω πως να καταλάβω αν είναι πάθος ή μια επιθυμία ευλογημένη από τον Κύριο. Διαβασα παρακλήσεις αγίων, τους χαιρετισμούς, ζήτησα στην προσευχή από τον Θεό να με φωτίσει αν είναι το θέλημά του και είμαι άξιος για το κορίτσι ή είναι κάποιο φοβερό πάθος. Δεν είναι ερωτική επιθυμία αλλά μια έντονη σκέψη ότι είναι "το ταιρι" μου. Το κορίτσι έχει αντίστοιχη συμπεριφορά κι ανταποκρινεται. Ντραπηκα να της συστηθω, για να γνωριστούμε καλύτερα. Τι προτείνετε να κάνω; Μέχρι να βρω τον πνευματικό φοβάμαι μην γνωρίσει κάποιον άλλο. Πως γνωρίσατε εσείς το ταίρι σας; Είχατε από την αρχή την σκέψη ότι αυτός /αυτή ήταν το άλλο σας μισό; Με τρώει η αγωνία της σκέψης της και με εμποδίζει και στην δουλειά. Ρίξτε ένα σκοινί στον πνιγμενο να μην πιάνεται από τα μαλλιά του.
aetherovamon

Re: Έντονη επιθυμία για κάποιο πρόσωπο, είναι από Θεού?

Unread postby yiannis » Mon Aug 27, 2012 4:16 pm

Στο τέλος ρε παιδιά θα χρειαζόμαστε πνευματικό για να πάμε στην τουαλέτα; Προχώρα άνθρωπε μου με την κοπέλα και ότι είναι θα το δείξει η πορεία. Χάσαμε τα λογικά μας πια; :shock:
yiannis

Unread postby PanagiotisKats » Mon Aug 27, 2012 4:44 pm

yiannis wrote:Στο τέλος ρε παιδιά θα χρειαζόμαστε πνευματικό για να πάμε στην τουαλέτα; Προχώρα άνθρωπε μου με την κοπέλα και ότι είναι θα το δείξει η πορεία. Χάσαμε τα λογικά μας πια; :shock:

Γκουχου Γκουχου

Αν ειναι να διαπραχθει μια αμαρτια ΝΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑ!
Ο πνευματικος σου σε ξερει καλητερα και απο την ιδια σου τη μανα να εισαι σιγουρος για αυτο!(δεν ισχυει για αυτους που βλεπουν τοω πνευματικο τους 1-2 φορες το χρονο κτλ.)

Αυτος ξερει τι παθοι εχει ο καθενας μεσα του και αυτος θα σου πει τι και πως να το προσεξεις...
Οποτε ΚΑΙ στη τουαλετα αν τιθεται θεμα αμαρτιας...

Φιλε μου aetherovamon δεν εχεις καποιο τηλεφωνω απο το πνευματικο σου?
Επεισης νομιζω οτι ΕΑΝ ειναι ολο αυτο εκ της Θειας προνοιας μην φοβασαι θα γινουν ολα οπως πρεπει απλα
προσεχε τον εαυτο σου!
PanagiotisKats

Unread postby yiannis » Mon Aug 27, 2012 4:49 pm

Εντάξη αναθεωρώ. Για να πας στην τουαλέτα πάρε τηλέφωνο τον πνευματικό σου, έστω και στις 3 το πρωί, με την κοπέλα όμως προχώρα εφόσον είστε και οι δύο ελεύθεροι, ακολούθα όσα προστάζει η Εκκλησία και σου εύχομαι αν όλα πάνε καλά ο πνευματικός σου μια μέρα να σας στεφανώσει. (το πάω μακριά εγώ) :)
yiannis

Unread postby rose » Mon Aug 27, 2012 5:00 pm

Image

Ο Όσιος Μακάριος της Όπτινα, είχε συμβουλέψει κάποιο νέο με τον ίδιο προβληματιμό που και εσύ έχεις τώρα τα εξής:

"...........Για την κοπέλα που τόσο πολύ σε έχει εντυπωσιάσει, γιατί να μην την παντρευτείς;
Λες πως δεν ζητάς ούτε ομορφιά ούτε πλούτη, αλλά ευγένεια, νοημοσύνη και προπαντός πίστη στο Θεό.
Η κυρία στο σπίτι της οποίας συναντηθήκατε, επιβεβαιώνει την εντύπωση που σχημάτισες, ότι δηλαδή έχει όλα αυτά τα προσόντα, σύμπληρώνοντας μάλιστα ότι διαθέτει και αρκετή μόρφωση- όχι ασήμαντο προτέρημα για σύζυγο και μητέρα.

Δεν τολμώ όμως να ασκήσω επάνω σου κάποια επιρροή σε ένα τόσο σπουδαίο ζήτημα.
Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σε εμπιστευτώ στο Θεό. Προσευχήσου να σου δώσει φώτιση για να "διαβάσεις" το θέλημά Του, και αφού το "διαβάσεις" να το αποδεχθείς.

Αν Εκείνος συμφωνεί με αυτό το γάμο, η επιθυμία σου θα αυξηθεί μετά από την προσευχή.
Σε αυτή την περίπτωση, πήγαινε στην εκκλησία και ζήτησε από τον ιερέα μια παράκληση, με την οποία θα πάρεις και ειδική για την περίπτωση ευλογία του Κυρίου και της Παναγίας μας. Μετά προχώρησε στην υλοποίηση του σκοπού σου χωρίς καθυστέρηση.

Αν όμως μετά την προσευχή η επιθυμία σου αδυνατίσει, δέξου το σαν σημείο αποδοκιμασίας του Θεού. Και μην προχωρίσεις".

Από το βιβλίο του Όσιου Μακάριου της Όπτινα, Πνευματικές Νουθεσίες, Ιερά Μονή Παρακλήτου, 2000, σελ.38:39

Πώς παντρεύτηκαν... Κάνει θαύματα η προσευχή!

Πως νά βρείτε σύντροφο (αγιορείτικη μέθοδος).
Last edited by rose on Mon Aug 27, 2012 5:06 pm, edited 1 time in total.
Xαίρε Μήτερ Δέσποινα της ζωής, χαίρε η προστάτις, των τιμώντων σε και φρουρός,
χαίρε η ελπίς μου, η δόξα και ισχύς μου μετά Θεόν η μόνη συ μου βοήθεια.
rose

Unread postby Pater_Familias » Mon Aug 27, 2012 5:02 pm

aetherovamon wrote:Εδώ θα χρειαστεί σίγουρα η πειρα από τις κυρίες του φόρουμ. Γνώρισα ένα κορίτσι και με έχει τρελάνει η σκέψη του. Είμαι στην φάση της ζωής που η δουλειά και όλα μπαίνουν σε μια σειρά. Νιώθω μια έντονη επιθυμία, να είμαι μαζί με αυτό το κορίτσι, να μοιραστώ την ζωή μου μαζί της. Την ονειρεύομαι γυναίκα μου και μητέρα των παιδιών μου. Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω τον πνευματικό μου λείπει για αρκετό καιρό και δεν ξέρω πως να καταλάβω αν είναι πάθος ή μια επιθυμία ευλογημένη από τον Κύριο. Διαβασα παρακλήσεις αγίων, τους χαιρετισμούς, ζήτησα στην προσευχή από τον Θεό να με φωτίσει αν είναι το θέλημά του και είμαι άξιος για το κορίτσι ή είναι κάποιο φοβερό πάθος. Δεν είναι ερωτική επιθυμία αλλά μια έντονη σκέψη ότι είναι "το ταιρι" μου. Το κορίτσι έχει αντίστοιχη συμπεριφορά κι ανταποκρινεται. Ντραπηκα να της συστηθω, για να γνωριστούμε καλύτερα. Τι προτείνετε να κάνω; Μέχρι να βρω τον πνευματικό φοβάμαι μην γνωρίσει κάποιον άλλο. Πως γνωρίσατε εσείς το ταίρι σας; Είχατε από την αρχή την σκέψη ότι αυτός /αυτή ήταν το άλλο σας μισό; Με τρώει η αγωνία της σκέψης της και με εμποδίζει και στην δουλειά. Ρίξτε ένα σκοινί στον πνιγμενο να μην πιάνεται από τα μαλλιά του.

Αμάν φίλε μου. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Γνώρισέ την πρώτα και μετά βλέπεις αν σου ταιριάζει. Από εκεί και πέρα, έχεις το χρόνο να δεις αν αυτό που σε "καίει" είναι του Θεού και η ώρα να γίνεις πολύτεκνος σαν εμένα. ;) ;) ;) ;) ;) ;)
Φυσικά θα ρωτήσεις τον πνευματικό σου για την κατάσταση που είσαι, αλλά απλά ζήτα να έχεις από το Θεό καθαρή κρίση για την απόφαση που πιθανά σύντομα θα πρέπει να λάβεις.
Όταν ήρθε η στιγμή για μένα να αποφασίσω, είπα ένα μόνο πράγμα: άρπαξέ την μη στη "φάει" άλλος. :P :P :P
Πόσο "τυχερός" μπορείς να είσαι και να βρεις στη ζωή σου δεύτερη ευκαιρία; Αυτά είπα στον εαυτό μου, χωρίς να είμαι εν Χριστώ κοινωνία την εποχή εκείνη.
Υ.Γ Δε το μετάνοιωσα ποτέ και όλα, παρόλες τις δυσκολίες πάνε καλά.
Pater_Familias

Unread postby yelem » Wed Aug 29, 2012 3:47 pm

aetherovamon wrote:Εδώ θα χρειαστεί σίγουρα η πειρα από τις κυρίες του φόρουμ. Γνώρισα ένα κορίτσι και με έχει τρελάνει η σκέψη του. Είμαι στην φάση της ζωής που η δουλειά και όλα μπαίνουν σε μια σειρά. Νιώθω μια έντονη επιθυμία, να είμαι μαζί με αυτό το κορίτσι, να μοιραστώ την ζωή μου μαζί της. Την ονειρεύομαι γυναίκα μου και μητέρα των παιδιών μου. Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω τον πνευματικό μου λείπει για αρκετό καιρό και δεν ξέρω πως να καταλάβω αν είναι πάθος ή μια επιθυμία ευλογημένη από τον Κύριο. Διαβασα παρακλήσεις αγίων, τους χαιρετισμούς, ζήτησα στην προσευχή από τον Θεό να με φωτίσει αν είναι το θέλημά του και είμαι άξιος για το κορίτσι ή είναι κάποιο φοβερό πάθος. Δεν είναι ερωτική επιθυμία αλλά μια έντονη σκέψη ότι είναι "το ταιρι" μου. Το κορίτσι έχει αντίστοιχη συμπεριφορά κι ανταποκρινεται. Ντραπηκα να της συστηθω, για να γνωριστούμε καλύτερα. Τι προτείνετε να κάνω; Μέχρι να βρω τον πνευματικό φοβάμαι μην γνωρίσει κάποιον άλλο. Πως γνωρίσατε εσείς το ταίρι σας; Είχατε από την αρχή την σκέψη ότι αυτός /αυτή ήταν το άλλο σας μισό; Με τρώει η αγωνία της σκέψης της και με εμποδίζει και στην δουλειά. Ρίξτε ένα σκοινί στον πνιγμενο να μην πιάνεται από τα μαλλιά του.

http://sxeseis.gr/
yelem

Unread postby aetherovamon » Thu Aug 30, 2012 8:40 am

... απατηλά όνειρα... :-( όλες οι καλές πιασμενες είναι; κάτι έχει για όλους ο Θεός, δεν είναι η στιγμή ακόμη να γνωρίσω το ταίρι μου, να ναι ευλογημένο. Ευχαριστώ τους φίλους που μπήκαν στον κόπο κι απάντησαν.
aetherovamon

Unread postby regina » Thu Sep 06, 2012 7:30 pm

rose wrote:Image

Ο Όσιος Μακάριος της Όπτινα, είχε συμβουλέψει κάποιο νέο με τον ίδιο προβληματιμό που και εσύ έχεις τώρα τα εξής:

"...........Για την κοπέλα που τόσο πολύ σε έχει εντυπωσιάσει, γιατί να μην την παντρευτείς;
Λες πως δεν ζητάς ούτε ομορφιά ούτε πλούτη, αλλά ευγένεια, νοημοσύνη και προπαντός πίστη στο Θεό.
Η κυρία στο σπίτι της οποίας συναντηθήκατε, επιβεβαιώνει την εντύπωση που σχημάτισες, ότι δηλαδή έχει όλα αυτά τα προσόντα, σύμπληρώνοντας μάλιστα ότι διαθέτει και αρκετή μόρφωση- όχι ασήμαντο προτέρημα για σύζυγο και μητέρα.

Δεν τολμώ όμως να ασκήσω επάνω σου κάποια επιρροή σε ένα τόσο σπουδαίο ζήτημα.
Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σε εμπιστευτώ στο Θεό. Προσευχήσου να σου δώσει φώτιση για να "διαβάσεις" το θέλημά Του, και αφού το "διαβάσεις" να το αποδεχθείς.

Αν Εκείνος συμφωνεί με αυτό το γάμο, η επιθυμία σου θα αυξηθεί μετά από την προσευχή.
Σε αυτή την περίπτωση, πήγαινε στην εκκλησία και ζήτησε από τον ιερέα μια παράκληση, με την οποία θα πάρεις και ειδική για την περίπτωση ευλογία του Κυρίου και της Παναγίας μας. Μετά προχώρησε στην υλοποίηση του σκοπού σου χωρίς καθυστέρηση.

Αν όμως μετά την προσευχή η επιθυμία σου αδυνατίσει, δέξου το σαν σημείο αποδοκιμασίας του Θεού. Και μην προχωρίσεις".

Από το βιβλίο του Όσιου Μακάριου της Όπτινα, Πνευματικές Νουθεσίες, Ιερά Μονή Παρακλήτου, 2000, σελ.38:39

Πώς παντρεύτηκαν... Κάνει θαύματα η προσευχή!

Πως νά βρείτε σύντροφο (αγιορείτικη μέθοδος).

ωραίο το post ROSE θα δωσω τα κείμενα στα ξαδελφια μου,όλοι είμαστε ελεύθεροι .Από τους 20 έχει παντρευτεί μόνο ένας!
regina

Unread postby Voreios » Thu Sep 06, 2012 9:59 pm

Σκληρο πράγμα η μοναξιά, αμα δεν πιαστεί κανείς απ΄το χερι του Θεού ή στην αμαρτία θα βγεί ή στην κατάθλιψη...
:oops:
«Πάντα τὰ ἔθνη ἐκύκλωσάν με, καὶ τῷ ὀνόματι Κυρίου ἠμυνάμην αὐτούς»
Voreios

Next

Return to ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ