TRASH CAN

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby GEO33 » Thu Jul 05, 2012 10:51 pm

Αν και είμαι εκτός θέματος-το ξέρω-ας μου επιτραπεί κάτι τελευταίο. Δεν ξέρω γιατί αλλά πάντα τα θέματα της γλώσσας μού δημιουργούν μία ένταση, φαίνεται είναι στον χαρακτήρα μου.
Ούτε εγώ είμαι υπέρ της απλοποίησης ή υπέρ του μονοτονικού. Το πνεύμα της σύγχρονης γλωσσολογίας είναι σε γενικές γραμμές αυτό που περιέγραψε η Roubini. Αλλά η γλωσσολογία αυτή είναι ευρωπαϊκό δημιούργημα και έχει ως αντικείμενο μελέτης της τις ευρωπαϊκές γλώσσες. Η μόνη μου επισήμανση ήταν σε καθαρά επίπεδο ορολογίας, όπως λέει ο yiannis. Όταν λέμε φθόγγους, εννοούμε στην επιστήμη της γραμματικής τους ήχους που βγάζουμε από το στόμα μας. Οι ήχοι αυτοί είναι 5. Και είναι οι [α], [ι], [ο], [ε], [ου]. Οι ήχοι αυτοί στα ελληνικά απεικονίζονται με περισσότερα του ενός γράμματα ή διγράμματα. Για παράδειγμα ο φθόγγος [ι] συμβολίζεται με τα γράμματα ι,η,υ και με τα διγράμματα οι, ει, υι. Άρα φθόγγοι είναι οι ήχοι και γράμματα ο συμβολισμός των ήχων στην γραφή μιας γλώσσας. Στην αρχαία γλώσσα αυτό δεν συνέβαινε. Δηλαδή το οι προφερόταν [οι], το η προφερόταν [εε], άρα είχαν άλλους φθόγγγους. Η προφορά άλλαξε στα αλεξανδρινά χρόνια λόγω της διεθνοποίησης της ελληνικής, αλλά παρέμεινε η ορθογραφία ίδια, οπότε κάποια γράμματα συνέπεσαν στον ίδιο φθόγγο. Γι' αυτό η ελληνική έχει τόσο δύσκολη ορθογραφία, επειδή διατηρήσαμε την αρχαία γραφή. Στην αρχαιότητα δεν υπήρχε πρόβλημα ορθογραφίας, γράφανε περίπου ό,τι προφέρανε. Οι τυχεροί :D

Σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα ότι αυτό πρέπει να απλοποιηθεί, γιατί τότε θα γίνει το απόλυτο μπάχαλο, δεν θα μπορούμε να αναχθούμε στις ετυμολογίες των λέξεων, δεν θα μπορούμε να μάθουμε αρχαία ελληνικά και πολλά άλλα.

Αυτά ήθελα να διευκρινίσω, γιατί δεν θέλω να προκαλώ κάποιους φίλους, οι οποίοι έχουν και αυτοί τις ίδιες με εμένα ευαισθησίες πάνω σε θέματα γλώσσας.
Last edited by GEO33 on Thu Jul 05, 2012 11:10 pm, edited 1 time in total.
GEO33
 

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby ALEXADER » Thu Jul 05, 2012 11:09 pm

για την ελληνικη απεριοριστη γλωσσα θα μπορουσαμε να μιλαμε για μερες παραθετω ενα μικρο κειμενο απο εναν καθηγητη σαραντακο και τελος γιατι βγηκαμε εκτος θεματος :) Η Ελληνική γλώσσα καθιερώνεται διεθνώς , στον επιστημονικό κόσμο ! !

"Hellenic Quest " λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμαθήσεως της Ελληνικής που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους.
Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας.

Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ "Apple", της οποίας Πρόεδρος Τζον Σκάλι είπε σχετικώς: "Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμαθήσεως της Ελληνικής επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει ν' αναπτύξει τη δημιουργικότητά της να εισαγάγει καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ' όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει".

Με άλλα λόγια πρόκειται για μια εκδήλωση της τάσεως για επιστροφή του παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και τη γλώσσα των Ελλήνων.

Αλλη συναφής εκδήλωση: Οι Αγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη να μάθουν Αρχαία Ελληνικά "επειδή αυτά περιέχουν μια ξεχωριστή σημασία για τους τομείς οργανώσεως και διαχειρίσεως επιχειρήσεων".

Σε αυτό το συμπέρασμα ήδη οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών ειδικών ότι "Η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές ικανότητες.
Γι' αυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλή τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργανώσεως και διοικήσεως".

Αυτές οι ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρβάιν της Καλιφόρνια να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της. Επικεφαλής του προγράμματος τοποθετήθηκαν η γλωσσολόγος -Ελληνίστρια- Μακ Ντόναλι και οι καθηγητές της ηλεκτρονικής Μπρούνερ και Πάκαρι. Στον Η/Υ "Ίβυκο" αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της γλώσσας μας όταν η Αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300.000 τεχνικούς όρους δηλαδή ως γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας. Στον "Ίβυκο" ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο συνεχίζεται.

Μιλώντας γι' αυτό ο καθηγητής Μπρούνερ είπε: "Σε όποιον απορεί γιατί τόσα εκατομμύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής απαντούμε: Μα πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας. Και η επαφή μας μ' αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας".

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος υπολογίζουν ότι οι ελληνικοί λεκτικοί τύποι θα φθάσουν στα 90 εκατομμύρια, έναντι 9 εκατομμυρίων της λατινικής. Το ενδιαφέρον για την Ελληνική προέκυψε από τη διαπίστωση των επιστημόνων πληροφορικής και υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως "νοηματική" γλώσσα μόνον την Ελληνική. Όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν "σημειολογικές".

"Νοηματική γλώσσα" θεωρείται η γλώσσα στην οποία το "σημαίνον" δηλαδή η λέξη και "το σημαινόμενο" δηλαδή αυτό που η λέξη εκφράζει,(πράγμα, ιδέα, κατάσταση) έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ "σημειολογική" είναι η γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το α? "πράγμα" (σημαινόμενο) εννοείται με το α? (σημαίνον).




Με άλλα λόγια, η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν "πρωτογένεια", ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμβατικές, σημαίνουν κάτι απλά επειδή έτσι συμφωνήθηκε μεταξύ εκείνων που την χρησιμοποιούν. Π.χ στην Ελληνική, η λέξη ενθουσιασμός = εν-Θεώ, γεωμετρία = γη +μετρώ, προφητεία = προ + φάω, άνθρωπος = ο αναθρών οπωπάς (ο αρθρώνων λόγο).

Έχουμε δηλαδή αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως-πράγματος, πράγμα ανύπαρκτο στις άλλες γλώσσες. Τα πιο τέλεια προγράμματα "Ίβυκος", "Γνώσεις" και "Νεύτων" αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής σε ολοκληρώματα και σε τέλεια σχήματα παραστατικής, πράγμα που αδυνατούν να κάνουν για τις άλλες γλώσσες.
Και τούτο διότι η Ελληνική έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει την αρμονική γεωμετρική τους απεικόνιση.

Ιδιαιτέρως χρήσιμα είναι τα ελληνικά προσφύματα ΟΠΩΣ : τηλέ , λάνδη =...LAND , ΓΕΩ...,νάνο, μίκρο, μέγα, σκοπό
...ισμός ,ΗΛΕΚΤΡΟ...., κυκλο...., ΦΩΝΟ.... ΜΑΚΡΟ.... ,ΜΙΚΡΟ...., ΔΙΣΚΟ.... ,ΓΡΑΦΟ ...,ΓΡΑΜΜΑ..., ΣΥΝ..., ΣΥΜ..., κ.λ.π.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ C D = COMPACT DISK = ΣΥΜΠΑΚΤΩΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική γλώσσα "μη οριακή", δηλαδή ότι μόνο σ' αυτή δεν υπάρχουν όρια και γι' αυτό είναι αναγκαία στις νέες επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική και άλλες. Αυτές οι επιστήμες μόνο στην Ελληνική γλώσσα βρίσκουν τις νοητικές εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη αδυνατεί να προχωρήσει.

Γι' αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η Ελληνική ως η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι το να μιλά κανείς για Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελληνική είναι σα να μιλά σε έναν τυφλό για χρώματα.

Ας το προωθήσουν και οι Έλληνες πολιτικοί.
ALEXADER
 

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby zenjt » Thu Jul 05, 2012 11:10 pm

Tι θα γίνει στις 8 Ιουλίου[σύμφωνα με τις προφητείες του Αγίου Ιωάννη Κωνσταντσας].Καταρχήν αναφέρεται σε δύο ανήκουστους πολέμους.Το ερώτημα όμως που βάζω είναι ότι πίσω από τις ημερονημίες και το τι θα συμβεί δεν αναφέρονται χρονιές,έτσι ώστε κανένας να μην μπορεί να βάλει αυθαίρετα από πίσω μια χρονιά.Θα θυμόσαστε τι έγινε πέρσυ με την προφητεία που αναφερόταν στις 18 Μαρτίου και επαληθεύτηκε με τον πόλεμο στην Λιβύη.Σενάρια ολόκληρα φτιάχτηκαν με τις υπόλοιπες ημερομηνίες που θα εκπληρωνόντουσαν μέχρι τον Δεκέμβριο.Μάταια όμως ,τίποτα από όσα παρουσιάστηκαν και γράφτηκαν δεν έγινε.Καταρχήν οι προφητείες δεν είναι αυτοσκοπός και τρόπος ζωής.Κατά δεύτερον για να ερμηνευτούν σωστά από πριν πρέπει να υπάρχει πνευματική ζωή με εγκράτεια,νηστεία και Μετάνοια.Η εποχή που διανύουμε είναι δύσκολη για όλους μας και σταδιακά θα δούμε πολλές προφητείες να εκπληρώνονται στις μέρες μας.Ηδη τα τελευταία χρόνια έχουμε πολλές προφητείες που εκπληρώθηκαν τόσο μέσα από την Αγία Γραφή ,όσο και από Αγίους και Γέροντες.Κάθε πράγμα γίνεται στον καιρό του.Τον Μά'ι'ο του 1948 ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ,εκπληρώνοντας την μεγαλύτερη προφητεία της Αγίας Γραφής,ότι στα έσχατα του κόσμου θα ξανακάνουν το κράτος τους οι Εβραίοι.Από τότε μετράμε αντίστροφα για το τέλος του κόσμου.Την δεκαετία του 80 εμφανίστηκε το Bar code system με το 666,οι κάθετες γραμμές που υπάρχουν σε όλα τα προ'ι'όντα και το οποίο στο τέλος του κόσμου ο ίδιος ο αντίχριστος θα περάσει στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο των ανθρώπων.Το 1986 είχαμε το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ που ο Γέρων Πα'ί'σιος εξήγησε ότι είναι η Τρίτη Σάλπιγγα της Αποκαλύψεως με το αστέρι Αψινθος,που στα Ουκρανικά λέγεται "Τσέρνο".Το 1991 έγινε η πρώτη επέμβαση στο Ιράκ ανοίγοντας τα κεφάλαια του Ησα'ί'α και Ιερεμία από την παλαιά Διαθήκη για την Βαβυλώνα.Η βαβυλώνα είχε καταστραφεί τα αρχαία χρόνια αλλά ξανακτίστηκε πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης την δεκαετία του 80 από τον Σαντάμ Χουσε'ι'ν.Το 1999 είχαμε τον πόλεμο στην Σερβία εξαιτίας του Κοσόβου που ανήκει στην Δαλματία που αναφέρει ο Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ότι θα είναι η αιτία του Γενικού πολέμου.Από την ανεξαρτησία του Κοσόβου,ξεκίνησαν σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη να ζητάνε οι μειονότητες ανεξαρτησίες με ποιό γνωστό παράδειγμα την Αμπχαζία και την Οσετία που ήταν η αιτία σύρραξης Γεωργίας και Ρωσίας στις 8-8-2008.Το 2001 είχαμε στις 11 Σεπτεμβρίου το κτύπημα στους Δίδυμους Πύργους,στους οποίους αναφέρεται ο Προφήτης Σοφονίας στο πρώτο του κεφάλαιο.Είναι η ώρα για τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας με εισβολή στο Αφγανιστάν το 2002 και τον δεύτερο πόλεμο στον Κόλπο με εισβολή στο Ιράκ από το Κουβέ'ι'τ[τη γη της Χαλδαίας] που αναφέρονται οι προφήτες Ησα'ί'ας και Ιερεμίας στα κεφάλαιά τους για την Βαβυλώνα.Η αίτηση των Αμερικανών για εισβολή από την Τουρκία δεν έγινε δεκτή από την τότε Τουρκική Κυβέρνηση.Οι Αμερικανοί μπήκαν χωρίς μάχη στην Βαγδάτη--ενώ όλοι περίμεναν την μητέρα των μαχών έξω από την Βαγδάτη--εκπληρώνοντας έτσι τις προφητείες.Ακολούθησε η εποχή της καταπατήσεως του Ιράκ,όπως αναφέρει ο προφήτης Ιερεμίας που κράτησε μέχρι πέρσυ,με την αποχώρηση των Δυτικών δυνάμεων από το Ιράκ.Ετοιμάζονται όμως η Συρία και το Ιράν.Από πολεμικής απόψεως βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν,περιμένοντας τον πόλεμο στην Συρία και τους βομβαρδισμούς των πυρηνικών εργοστασίων της γης της Ελάμ στο Ιράν.Υπάρχει η αναμονή για τυχόν κτύπημα της Τουρκίας στην Κύπρο και τα ελληνοτουρκικά.Τι λείπει όμως για να εκπληρωθούν όλα αυτά;Mα φυσικά ο παγκόσμιος Κυβερνήτης και οι κάρτες στην Ελλάδα ,που σύντομα θα ακούσουμε.Περιμένουμε επίσης πιο δύσκολους και εξαντλητικούς φόρους.Ο Θεός θα πάρει σκούπα και με τον πόλεμο θα ματαιωθούν αυτά τα σχέδια.Οπότε στις 8 Ιουλίου μην περιμένουμε κάτι πολεμικό,αν πρώτα δεν εμφανιστούν τα οικονομικά προβλήματα και οι πολιτικές εξελίξεις.
Orthodoxathemata.blogspot.com
User avatar
zenjt
 
Posts: 77226
Joined: Wed Nov 16, 2011 7:16 pm
Location: ΚΕΡΚΥΡΑ

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby AgwnistisTou21 » Thu Jul 05, 2012 11:17 pm

ALEXADER wrote:...
"Hellenic Quest " λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμαθήσεως της Ελληνικής που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους.
Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας.
...


Αυτή η ιστορία είναι απάτη , ούτε «Hellenic Quest» υπήρξε ποτέ ούτε τίποτα. Ψάξε το στο διαδίκτυο π.χ. Hellenic Quest hoax
AgwnistisTou21
 

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby argi1976 » Thu Jul 05, 2012 11:29 pm

φιλε AgwnistisTou21 μην το συνεχιζετε αλλο εδω ειστε εκτος θεματος. Εκανε μια ωραια αναλυση ο zenjt και συνεχιζετε τα δικα σας?Ανοιξτε αλλο θεμα για αυτο.Μερικοι εδω απο αυτο το topic περιμενουμε να δουμε αλλα και βλεπουμε ασχετα.
argi1976
 
Posts: 60
Joined: Tue Nov 15, 2011 11:52 pm

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby SPIROS » Thu Jul 05, 2012 11:37 pm

Παρακαλώ να σταματήσει εδώ η συζήτηση που ανοίξατε με την ελληνική γλώσσα.
Αν θέλετε να συνεχίσετε τη συζήτηση επί του θέματος δημιουργήστε ένα καινούργιο θέμα.
Ευχαριστώ.
SPIROS
 

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby Michalis » Thu Jul 05, 2012 11:41 pm

Πάμε πάλι στα σοβαρά...

Ενα ακόμα κομμμάτι στο πάζλ των γεγονότων...


http://www.defencenet.gr/defence/index. ... Itemid=139
«Η χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η αγάπη του Θεού και Πατρός και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος είη μετά πάντων υμών».
User avatar
Michalis
 
Posts: 7043
Joined: Sat May 19, 2012 9:48 am

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby ALEXADER » Fri Jul 06, 2012 12:35 am

Michalis wrote:Πάμε πάλι στα σοβαρά...

Ενα ακόμα κομμμάτι στο πάζλ των γεγονότων...


http://www.defencenet.gr/defence/index. ... Itemid=139

το κακο θα το παθουμε απο τους ρεμπελους http://national-pride.org/2012/01/29/%C ... BD-%CE%B1/
ALEXADER
 

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby ALEXADER » Fri Jul 06, 2012 12:40 am

papi wrote:
zenjt wrote:Οπότε στις 8 Ιουλίου μην περιμένουμε κάτι πολεμικό,αν πρώτα δεν εμφανιστούν τα οικονομικά προβλήματα και οι πολιτικές εξελίξεις.

με το παλιο???? ;)
ALEXADER
 

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby ALEXADER » Fri Jul 06, 2012 12:51 am

απο ελλαδα δεν εχουμε τιποτα αλλα απο τουρκια τα γεγονοτα τρεχουν http://www.todayszaman.com/news-285652- ... ussia.html http://www.todayszaman.com/news-285610- ... scape.html
ALEXADER
 

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

cron