Χρειάζομαι βοήθεια...

...για κάθε θέμα γενικού ενδιαφέροντος που δεν μπορεί να ενταχθεί στις υπόλοιπες κατηγορίες...

Moderator: inanm7

Re: Χρειάζομαι βοήθεια...

Unread postby Voreios » Wed Jun 27, 2012 10:52 pm

«Πάντα τὰ ἔθνη ἐκύκλωσάν με, καὶ τῷ ὀνόματι Κυρίου ἠμυνάμην αὐτούς»
Voreios

Unread postby Mannlicher-Schönauer » Thu Jun 28, 2012 11:12 am

Anthrax69 wrote:Μα πως επηρεάζομαι έτσι; Ευχαριστώ και πάλι... Ντρέπομαι να πω καμιά άλλη βλάκεία, έλεος.

O Ιησούς σαν ιστορικό πρόσωπο δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Κάτι άλλο...θα σε συμβούλευα να αλλάξεις μουσικά ακούσματα,είναι βασικό πίστεψε με...
Mannlicher-Schönauer

Unread postby akerm » Thu Jun 28, 2012 1:11 pm

Anthrax69 wrote:Γειά σε όλους. Ονομάζομαι Δημήτρης-Άγγελος και είμαι 14 χρονών. Χαίρομαι που επιτέλους βρήκα μία ιστοσελίδα που είναι φιλική προς τον Χριστό.
Καταρχάς θέλω να εκφράσω τη δυσαρέσκεια μου για την εποχή που ζούμε. Η αθεϊα έχει γίνει μόδα και η πίστη στο Θεό έχει αρχίσει δυστυχώς να ξεθωριάζει. Θύμα λοιπόν της εποχής έγινα και 'γω...
Γεννήθηκα Χριστιανός και από τα πρώτα χρόνια της ζωής μου ήμουν στην Εκκήσία και περνούσα υπέροχα. Περίμενα πως και πως να έρθει Κυριακή για να πάμε Εκκλησία! Ήμουν πάντα αγωνιστής της πίστης μου. Όσο μικρός και αν είμαι από την ηλικία των 7 μιλούσα με άτομα τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με την Εκκλησία και τα έκανα να πιστέψουν στο Θεό και να δώσουν μια ευκαιρία στην Ορθοδοξία έστω και για λίγο. Συμμαθητές μου αλλά και μεγάλους ανθρώπους.
Πριν περίπου 6 μήνες όμως μου συνέβει κάτι που τα άλλαξε όλα... Σε ένα αθεϊστικό βίντεο στο YouTube, έκανα ένα σχόλιο υπέρ του Θεού και της Χριστιανικής πίστης. Άθεοι από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης πέσανε να με φάνε... Κάθε μέρα λάμβανα πάνω από 20 απαντήσεις και όλες ήταν αθεϊστικές. Κανένας δεν συμφωνούσε μαζί μου. Μόνο με έβριζαν, με έλεγαν ηλίθιο και άλλα διάφορα που δεν είναι σκόπιμο να αναφέρω αυτή τη στιγμή, μαζί με λόγους για να μην πιστεύω στο Θεό. Εγώ φυσικά έβαλα πάνω από όλα τη λογική πως τίποτα δεν μπορεί να δημιουργηθεί από μόνο του εκτός από τον παντοδύναμο Θεό και αππέριψα τις ιδεολογίες τους για το Big-Bang, την εξέλιξη και άλλα. Όσο ο καιρός περνούσε όμως, τόσο μεγαλύτερες αμφιβολίες για την πίστη μου άρχισαν να στροβιλίζουν στο μυαλό μου. Προσπαθούσα να τις βγάλω απ τη σκέψη μου αλλά δεν μπορούσα λες και κάποιος να είχε κλειδώσει αυτές τις σκέψεις στο κεφάλι μου. Πέρασε λοιπόν κι άλλος καιρός και τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν απ το κακό στο χειρότερο. Άρχισα και γω να δηλώνω άθεος. Αυτό συνεχίζει μέχρι σήμερα. Διψάω για το Θεό και δεν έχω πλέον κανένα ενδιαφέρον για τίποτα. Από μέσα μου ξέρω πως ο Θεός υπάρχει, δηλάδη είμαι σίγουρος γι αυτό αλλά κάτι με πιέζει να μην μπορώ να καθαρίσω το μυαλό μου. Λυπάμαι περισσότερο επειδή ο Θεός μου έδωσε την ευκαιρία να τον γνωρίσω και εγώ την πετάω στα σκουπίδια. Βαριέμαι τα πάντα... Όλα είναι μαύρα και μίζερα. Πολλές φορές μου έρχεται να αυτοκτονήσω! Συνεχίζω να πηγαίνω κανονικά στην Εκκλησία, να νηστεύω και να κοινωνάω αλλά νιώθω πως δεν το αξίζω. Δεν ξέρω σε ποιον να μιλήσω... Όλοι μου οι φίλοι είναι άθεοι και πραγματικά αναρωτιέμαι πως είναι όλοι τους τόσο χαλαροί και πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι. Εγώ βλέπω τη ζωή χωρίς το Θεό σαν μια φυλακή... Ο πνευματικός μου πιστεύει πως είμαι το καλύτερο Χριστιανόπαιδο και είμαι η αδυναμία του. Αν μιλήσω στους γονείς μου δεν θα με καταλάβουν και θα τσακωθούμε... Καταλαβαίνω πως σας φαίνεται παράτερο να θέλω τόσο το Θεό και να μην πιστεύω. Και μένα το ίδιο σας απαντώ! Σας παρακαλώ βοηθήστε με να επανακτήσω την πίστη μου!
Ευχαριστώ που δώσατε το χρόνο σας για να διαβάσετε το μήνυμα μου. Να είστε όλοι καλά.

Anthrax69 wrote:Ευχαριστώ πολύ. Θα καταβάλλω όλες μου τις δυνάμεις για να προσευχηθώ με θέρμη στο Θεό και πιστεύω πως αφού το θέλω τόσο θα μου το δώσει. Με τον πνευματικό μου δεν έχω μιλήσει γιατί φοβάμαι μήπως με αποπάρει επειδή όπως είπα πιστεύει πως είμαι απ'τα καλύτερα πνευματικά του παιδιά και μου έχει ιδιαίτερη συμπάθεια. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου συνέβει αυτό... :(

Anthrax69 wrote:Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους μέσα απ' την ψυχή μου. Ήδη νιώθω καλύτερα και αισθάνομαι το φως της πίστης να ξανανάβει μέσα μου. Πιο πολύ απ' όλα χρειαζόμουν να διαβάσω και καλά λόγια για το Χριστό από κάποιον. Είχα βαρεθεί όλο τις εκφράσεις ''you suck'' ή ''stupid god believer''. Τα πιστά άτομα είναι τόσο καλά, τόσο προσεκτικά στα λόγια τους, που νιώθω σαν να είναι η οικογένεια μου. Μέσα απ' το Θεό βρίσκω ψυχική κατάνυξη και αγαλλίαση. Οπότε σας ξαναευχαριστώ όλους και εδώ θα παραθέσω κάτι που είπε ο Ντοστογιέβσκι : ''Ακόμα και αν ποτέ υπήρχαν άτομα τα οποία να μου έδειχναν πως ο Χριστός όντως είναι ψεύτικος και δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια εγώ θα άφηνα την αλήθεια και θα συνέχιζα να ακολουθώ το Χριστό''.
Υ.Γ : Thrax πηγαίνω σε θρησκευτική κατασκήνωση. Λέγεται Μελετάκι και βρίσκεται στη Μάντρα Αττικής.
Υ.Γ 2 : Θα προσπαθήσω να μιλήσω με τον πνευματικό μου, που να ψάχνω άλλους τώρα;

Δημητράκη να σε έχει καλά ο Άγιος Τριαδικός Θεός παιδάκι μας...Να χαίρεσαι όταν σε υβρίζουν ή λοιδωρούν για τον Χριστό μας...Να χαίρεσαι πραγματικά...Αποτελείς μέλος των σύγχρονων ομολογητών Χριστού Δημητράκη όταν ο περίγυρος σου φέρεται έτσι...Μη χαλιέσαι καθόλου...Για να σε αγαπά ο πνευματικός σου τόσο πολύ κάτι ξέρει (πολλά παραπάνω απο όλους τους υπόλοιπους)...Είναι σπάνιο και μεγάλο πράμα να αμφισβητείς και να ψάχνεις...έτσι μας θέλει ο Θεός...δε μας θέλει κοιμισμένους και να δεχόμαστε χωρίς να ψάχνουμε...και αυτό διότι δεν μας θέλει να τον αγαπάμε χωρίς να τον έχουμε γνωρίσει, ή χωρίς να ψάξουμε να δούμε (μέσα απο το Λόγο Του-την Αγία Γραφή) Ποιος είναι...

Να μιλήσεις στους γονείς σου...και να τους αγαπάς το δυνατό περισσότερο....όταν μας είπε ο Θεός "τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου" δεν το είπε για τις καλές καταστάσεις και τις εύκολες...τότε όλοι τους αγαπούν τους γονείς τους...Το είπε να τους τιμούμε και να τους αγαπούμε ακόμα και όταν αυτοί δεν μας καταλαβαίνουν ή μας μαλώνουν γιατί δεν μας καταλαβαίνουν...ο καλός άνθρωπος φαίνεται στα ευκολα...ο καλός Χριστιανός φαίνεται στα δύσκολα...ο Άγιος φαίνεται σε αυτά που αδυνατεί να δεχθεί ο εαυτός μας...
Να είσαι καλά παιδάκι μας (είσαι ο μικρότερος του φόρουμ) σε ανακηρύσσω ΜΑΣΚΟΤ του φόρουμ μας...και συγχώρα με που σε λέω παιδάκι μου, είσαι 1-1.5 χρόνια μεγαλύτερος απο τον πρώτο μου γυιο...οπότε σχεδόν παιδί μου...

Να συνεχίσεις έτσι...να αγαπάς τον Χριστό...και...μην επιτρέπεις στο νου να κυριεύει την καρδιά σου...διότι ο λογισμός πυροβολάει το νου και με άσχημα πράματα (αυτοκτονίες, όλα μαυρα, θλίψεις, κενό στη σκέψη....περιφρόνησέ τα όλα...το ταγκαλάκι τα πυροβολάει αυτά) ...η καρδιά όμως που αγαπά τον Χριστό...πρέπει να μένει οχυρωμένη...Να δοξάζεις τον Θεό (συνέχεια)που γεννήθηκες απο γονείς που ήταν κοντά Του...και έγινες και συ Χριστιανόπουλο...να προσεύχεσαι ακόμη και για τα παιδιά που σε λοιδωρούν επειδή Τον αγαπάς...σκέψου ότι αυτά δεν είχαν την δική σου ευλογία...γεννήθηκαν σε άθεες ή μη χριστιανικές οικογένειες...

ότι χρειαστείς εδώ είμαστε...
akerm

Previous

Return to ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ