Ηθικόν ..... α κ μ αι ο τ α τ ο ν

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: Ηθικόν ..... α κ μ αι ο τ α τ ο ν

Postby Τιποτας ο Αιτωλος » Thu Apr 23, 2020 10:01 am

«Εἴδομεν τὸ φῶς τὸ ἀληθινόν, ἐλάβομεν Πνεῦμα ἐπουράνιον, εὕρομεν πί­­­­στιν ἀληθῆ, ἀδιαίρετον Τριάδα προσ­κυνοῦντες, αὕτη γὰρ ἡμᾶς ἔσωσεν».

Τροπαιοφόρε μεγαλομάρτυρα Άγιε Γεώργιε πρέσβευε μα μην ξανακλείσουν ποτέ ποτέ οι Ναοί μας ... οπου λατρεύουμε τον Κυριό μας και Θεό μας Ιησού Χριστό και λαμβάνουμε το Σώμα και Αίμα του Κυρίου μας ....για προστασία των Ψυχών και των σωμάτων μας ....

σήμερα ο Πάτερ άνοιξε κανονικά το Ναό και λάβαμε αχράντων Μυστηρίων ...μακάρι να καταφέρουμε με την βοήθεια του Θεού να μην ξανακλείσει ποτέ ..
Και ό, τι και αν κάνετε, να το κάνετε από την καρδιά σας ως προς τον Κύριο και όχι σε ανθρώπους” (Κολοσσαείς 3:23). “Αν ζείτε για την αποδοχή των ανθρώπων, θα πεθάνετε από την απόρριψή τους
Τιποτας ο Αιτωλος

Postby Matina » Thu Apr 23, 2020 12:09 pm

Yiorgos Aitolos wrote:«Εἴδομεν τὸ φῶς τὸ ἀληθινόν, ἐλάβομεν Πνεῦμα ἐπουράνιον, εὕρομεν πί­­­­στιν ἀληθῆ, ἀδιαίρετον Τριάδα προσ­κυνοῦντες, αὕτη γὰρ ἡμᾶς ἔσωσεν».

Τροπαιοφόρε μεγαλομάρτυρα Άγιε Γεώργιε πρέσβευε μα μην ξανακλείσουν ποτέ ποτέ οι Ναοί μας ... οπου λατρεύουμε τον Κυριό μας και Θεό μας Ιησού Χριστό και λαμβάνουμε το Σώμα και Αίμα του Κυρίου μας ....για προστασία των Ψυχών και των σωμάτων μας ....

σήμερα ο Πάτερ άνοιξε κανονικά το Ναό και λάβαμε αχράντων Μυστηρίων ...μακάρι να καταφέρουμε με την βοήθεια του Θεού να μην ξανακλείσει ποτέ ..

Αμήν,χρόνια σου πολλά κι ευλογημένα Γιώργο μου,σου εύχομαι να αποκτήσεις τη Χάρη του Αγίου Γεωργίου!
O Κύριός μου κι ο Θεός μου!
Matina

Postby Johny-B » Thu Apr 23, 2020 2:29 pm

Χρόνια πολλά και ευλογημένα αδερφέ!
Υπεραγία Θεοτόκε, Σώσον Ημάς.
Johny-B

Postby Τιποτας ο Αιτωλος » Thu May 07, 2020 7:20 am

Όσοι το χάλκεον χέρι
βαρύ του φόβου αισθάνονται,
ζυγόν δουλείας, ας έχωσι·
θέλει αρετήν και τόλμην
η ελευθερία.
β΄
Αυτή (και ο μύθος κρύπτει
νουν αληθείας) επτέρωσε
τον Ίκαρον· και αν έπεσεν
ο πτερωθείς κι επνίγη
θαλασσωμένος·
γ΄
Αφ’ υψηλά όμως έπεσε,
και απέθανεν ελεύθερος.—
Αν γένεις σφάγιον άτιμον
ενός τυράννου, νόμιζε
φρικτόν τον τάφον.

Κάλβος ...εις Σάμον
Και ό, τι και αν κάνετε, να το κάνετε από την καρδιά σας ως προς τον Κύριο και όχι σε ανθρώπους” (Κολοσσαείς 3:23). “Αν ζείτε για την αποδοχή των ανθρώπων, θα πεθάνετε από την απόρριψή τους
Τιποτας ο Αιτωλος

Postby nikolaos » Thu May 07, 2020 8:46 am

Yiorgos Aitolos wrote:Όσοι το χάλκεον χέρι
θέλει αρετήν και τόλμην
η ελευθερία.
β΄
νουν αληθείας) επτέρωσε
ο πτερωθείς κι επνίγη
θαλασσωμένος·
γ΄
Αφ’ υψηλά όμως έπεσε,
και απέθανεν ελεύθερος.—
Αν γένεις σφάγιον άτιμον
ενός τυράννου, νόμιζε
φρικτόν τον τάφον.

Κάλβος ...εις Σάμον

Ποιηση επιπεδου Καβαφη
nikolaos

Postby Τιποτας ο Αιτωλος » Thu May 07, 2020 8:59 am

nikolaos wrote:
θέλει αρετήν και τόλμην
η ελευθερία.
β΄
νουν αληθείας) επτέρωσε
ο πτερωθείς κι επνίγη
θαλασσωμένος·
γ΄
Αφ’ υψηλά όμως έπεσε,
και απέθανεν ελεύθερος.—
Αν γένεις σφάγιον άτιμον
ενός τυράννου, νόμιζε
φρικτόν τον τάφον.

Κάλβος ...εις Σάμον

Ποιηση επιπεδου Καβαφη

τι εννοείς
Τιποτας ο Αιτωλος

Postby nikolaos » Thu May 07, 2020 9:02 am

Yiorgos Aitolos wrote:
nikolaos wrote:
θέλει αρετήν και τόλμην
η ελευθερία.
β΄
νουν αληθείας) επτέρωσε
ο πτερωθείς κι επνίγη
θαλασσωμένος·
γ΄
Αφ’ υψηλά όμως έπεσε,
και απέθανεν ελεύθερος.—
Αν γένεις σφάγιον άτιμον
ενός τυράννου, νόμιζε
φρικτόν τον τάφον.

Κάλβος ...εις Σάμον

Ποιηση επιπεδου Καβαφη

τι εννοείς

Ότι είναι πολύ υψηλα τα νοηματα.
nikolaos

Postby Τιποτας ο Αιτωλος » Thu May 07, 2020 9:44 am

συγνώμη που ζήτησα διευκρίνηση ...αλλά ο Καβάφης έχει πολύ συκοφαντηθεί απο "χριστιανούς" και άλλους πολλούς
Τιποτας ο Αιτωλος

Postby Τιποτας ο Αιτωλος » Tue May 12, 2020 9:08 pm

https://www.facebook.com/photo?fbid=130 ... 3141300333

ΨΩΜΑΚΙ ΚΑΙ ΚΡΑΣΑΚΙ....
1989.
Προσπαθώντας να ξεφύγω από τα αδιέξοδα στα οποία έφτασα μετά από πέντε χρόνια διαλογισμού, από προτροπή φίλου αποφάσισα να γίνω Πεντηκοστιανός.
Βαπτίστηκα στις αλάνες της Ν Ηρακλείτσας Καβάλας από κάποιον καθηγητή πανεπιστημίου. Έμεινα κοντά τους πέντε περίπου μήνες. Τα προβλήματα όμως παρέμειναν....
Μου μίλησαν για τον π. Βασίλη Καραγκιαούρη. Τον επισκέφτηκα . Από την πρώτη στιγμή δίχως να γνωρίζει το παρελθόν μου ,άρχισε να μου διαβάζει ευχές μπρος στην θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης. (Το τι γινόταν κάτω από το πετραχήλι δεν θα το περιγράψω.)
Μετά από δέκα περίπου μέρες όταν ήδη άρχισα να νοιώθω καλύτερα μου ανακοίνωσε ότι πρέπει να προετοιμαστώ και την επόμενη Κυριακή να κοινωνήσω.
Ήρθε η Κυριακή , μπήκα γεμάτος χαρά στην ουρά, άνοιξα το στόμα και μόλις κατάπια τη Θεία Κοινωνία..... αισθάνθηκα κρύο ιδρώτα από την κορυφή ως τα νύχια και χάθηκαν τα πάντα από μπροστά μου.... .....Συνήλθα έπειτα από μισή περίπου ώρα. Απ' ότι μου είπαν ,ο παπάς έτρεξε, άφησε το Άγιο Δισκοπότηρο στην Αγία Τράπεζα , και ζήτησε από δύο παρευρισκόμενους να με κρατάνε συνέχεια σε ένα στασίδι. Είχα χάσει κάθε επαφή με το περιβάλλον και έτρεμα σαν το ψάρι..... Χρειάστηκε να εξομολογηθώ και να λάβω το Άγιο Χρίσμα . Στην ουσία ξανά βαπτίστηκα Ορθόδοξος. Τότε μόνον μπόρεσα να πλησιάσω την Θεία Κοινωνία.
Τα γράφω για κάποιους φίλους που ερωτοτροπούν με τις αιρέσεις και για κάποιες μαμάδες που νομίζουν ότι δίνουν στα παιδάκια τους ψωμάκι και κρασάκι .
Τιποτας ο Αιτωλος

Postby Matina » Tue May 12, 2020 10:15 pm

Yiorgos Aitolos wrote:https://www.facebook.com/photo?fbid=1306719682851678&set=gm.2722683141300333

ΨΩΜΑΚΙ ΚΑΙ ΚΡΑΣΑΚΙ....
1989.
Προσπαθώντας να ξεφύγω από τα αδιέξοδα στα οποία έφτασα μετά από πέντε χρόνια διαλογισμού, από προτροπή φίλου αποφάσισα να γίνω Πεντηκοστιανός.
Βαπτίστηκα στις αλάνες της Ν Ηρακλείτσας Καβάλας από κάποιον καθηγητή πανεπιστημίου. Έμεινα κοντά τους πέντε περίπου μήνες. Τα προβλήματα όμως παρέμειναν....
Μου μίλησαν για τον π. Βασίλη Καραγκιαούρη. Τον επισκέφτηκα . Από την πρώτη στιγμή δίχως να γνωρίζει το παρελθόν μου ,άρχισε να μου διαβάζει ευχές μπρος στην θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης. (Το τι γινόταν κάτω από το πετραχήλι δεν θα το περιγράψω.)
Μετά από δέκα περίπου μέρες όταν ήδη άρχισα να νοιώθω καλύτερα μου ανακοίνωσε ότι πρέπει να προετοιμαστώ και την επόμενη Κυριακή να κοινωνήσω.
Ήρθε η Κυριακή , μπήκα γεμάτος χαρά στην ουρά, άνοιξα το στόμα και μόλις κατάπια τη Θεία Κοινωνία..... αισθάνθηκα κρύο ιδρώτα από την κορυφή ως τα νύχια και χάθηκαν τα πάντα από μπροστά μου.... .....Συνήλθα έπειτα από μισή περίπου ώρα. Απ' ότι μου είπαν ,ο παπάς έτρεξε, άφησε το Άγιο Δισκοπότηρο στην Αγία Τράπεζα , και ζήτησε από δύο παρευρισκόμενους να με κρατάνε συνέχεια σε ένα στασίδι. Είχα χάσει κάθε επαφή με το περιβάλλον και έτρεμα σαν το ψάρι..... Χρειάστηκε να εξομολογηθώ και να λάβω το Άγιο Χρίσμα . Στην ουσία ξανά βαπτίστηκα Ορθόδοξος. Τότε μόνον μπόρεσα να πλησιάσω την Θεία Κοινωνία.
Τα γράφω για κάποιους φίλους που ερωτοτροπούν με τις αιρέσεις και για κάποιες μαμάδες που νομίζουν ότι δίνουν στα παιδάκια τους ψωμάκι και κρασάκι .

Πωπω!Ακριβώς το ίδιο μου είχε πει ένας φίλος μου,όταν είχε πάρει στο Άγιο Όρος ,έναν φίλο του ,πρώην Πεντηκοστιανό.Πήδαγε σαν το ελατήριο ,μου είπε,πάνω κάτω και μέχρι να συνέλθει πέρασε αρκετός καιρός.
O Κύριός μου κι ο Θεός μου!
Matina

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ