Ηθικόν ..... α κ μ αι ο τ α τ ο ν

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: Ηθικόν ..... α κ μ αι ο τ α τ ο ν

Postby Τιποτας ο Αιτωλος » Sat Feb 03, 2018 11:12 am

Ὁ Θεός, εἰς τὴν βοήθειάν μου πρόσχες· Κύριε, εἰς τὸ βοηθῆσαί μοι σπεῦσον.

Αἰσχυνθήτωσαν καὶ ἐντραπήτωσαν οἱ ζητοῦντες τὴν ψυχήν μου· ἀποστραφήτωσαν εἰς τὰ ὀπίσω, καὶ καταισχυνθήτωσαν οἱ βουλόμενοί μου κακά.

Ἀποστραφήτωσαν παραυτίκα αἰσχυνόμενοι οἱ λέγοντές μοι εὖγε, εὖγε!

Ἀγαλλιάσθωσαν καὶ εὐφρανθήτωσαν ἐπὶ σοὶ πάντες οἱ ζητοῦντές σε, ὁ Θεός,

καὶ λεγέτωσαν διαπαντός· Μεγαλυνθήτω ὁ Κύριος, οἱ ἀγαπῶντες τὸ σωτήριόν σου.

Ἐγὼ δὲ πτωχός εἰμι καὶ πένης· ὁ Θεός, βοήθησόν μοι·

βοηθός μου καὶ ῥύστης μου εἶ σύ, Κύριε· μὴ χρονίσῃς.

,............

Θεέ μου, πρόσεξέ με γιὰ νὰ Σὲ ἔχω βοηθό μου. Κύριε ἔλα γρήγορα νὰ μὲ βοηθήσεις.

Ἂς ντροπιαστοῦν κι ἂς ἐξευτελιστοῦν αὐτοὶ ποὺ ζητοῦν τὴν ψυχή μου.

Ἂς ὀπισθοχωρήσουν κι ἂς καταντροπιαστοῦν αὐτοὶ ποὺ θέλουν νὰ μοῦ κάνουν κακό.

Ἂς ὀπισθοχωρήσουν γεμάτοι ντροπὴ ὅσοι λέγουν· θαυμάσια, ὡραῖα (δηλ. χαίρονται μὲ τὴ δυστυχία μου).

Ἀντίθετα μ᾿ αὐτούς, ἂς ἀγαλλιάσουν καὶ ἂς εὐφρανθοῦν χάρη σ᾿ Ἐσένα Θεέ μας, ὅσοι σὲ ἐπιζητοῦν στὴ ζωή τους·

καὶ ὅσοι ποθοῦν κι ἐπιθυμοῦν τὴ σωτηρία τους ἂς λέγουν διαρκῶς· Ἂς μεγαλύνεται καὶ δοξάζεται ὁ Κύριος.

Ἐγὼ ὅμως εἶμαι φτωχὸς καὶ ταλαίπωρος· βοήθησέ με Θεέ μου.

Βοηθός μου καὶ λυτρωτής μου εἶσαι Κύριε, μὴν ἀργήσεις νὰ σπεύσεις

καλημέρα ... Όλα να πάνε σύμφωνα με το θέλημα Του ...
Και ό, τι και αν κάνετε, να το κάνετε από την καρδιά σας ως προς τον Κύριο και όχι σε ανθρώπους” (Κολοσσαείς 3:23). “Αν ζείτε για την αποδοχή των ανθρώπων, θα πεθάνετε από την απόρριψή τους
Τιποτας ο Αιτωλος

Postby yiannoscyprus » Sat Mar 10, 2018 4:56 pm

Υπεραγία Θεοτόκε σκέπασε ημάς.
yiannoscyprus

Postby manousos » Sun Mar 11, 2018 11:26 am

Ειρήνη Μαρούπα: Ο Πόλεμος Ήδη Άρχισε Δεν Σας Το Λένε, Metropolis FM 95.5

https://www.youtube.com/watch?time_cont ... W60oNQt4Gc
manousos

Postby Τιποτας ο Αιτωλος » Thu Mar 15, 2018 2:01 pm

http://www.ethnikosmaxitis.gr/tin-oura- ... -16i-sufa/

Την Ουρά Στα Σκέλια Έβαλαν Οι Τούρκοι: Εξαφανίστηκαν Από Το Αιγαίο Υπό Τον Φόβο Να Βρεθούν Αντιμέτωποι Με Τα «Γεράκια» Της ΠΑ, Αμερικανικά F-15E Και Ισραηλινά F-16I Sufa

By Ethnikosmaxitis On Μαρ 15, 2018
0 7.433
Share
Την ουρά στα σκέλια έβαλαν οι Τούρκοι και εξαφανίστηκαν από το Αιγαίο στην θέα των κορυφαίων Αεροποριών του κόσμου που φιλοξενούνται στην 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας και βγάζουν μαχητικά αεροσκάφη τους στο Αιγαίο στο πλαίσιο της πολυεθνικής άσκησης «Ηνίοχος 2018». Μιλάμε βεβαίως για τα ελληνικά μαχητικά, τα αμερικανικά F-15E και τα ισραηλινά F-16I Sufa. Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα χθες δεν υπήρξε ούτε στίγμα στο FIR Αθηνών.
Και ό, τι και αν κάνετε, να το κάνετε από την καρδιά σας ως προς τον Κύριο και όχι σε ανθρώπους” (Κολοσσαείς 3:23). “Αν ζείτε για την αποδοχή των ανθρώπων, θα πεθάνετε από την απόρριψή τους
Τιποτας ο Αιτωλος

Postby Τιποτας ο Αιτωλος » Mon Mar 19, 2018 8:16 pm

Τιποτας ο Αιτωλος

Postby Voreios » Sat Mar 24, 2018 4:53 pm

Toυ Κώστα Μηνάογλου, Δασκάλου στη Χαλκιδική
(λόγος στη Σχολική Εορτή της 25ης Μαρτίου ).
Ο ακροτελεύτιος λόγος μου μετά το πέρας της σημερινής μας θεατρικής παράστασης στο σχολείο:
Κυρίες και κύριοι,
σας παρουσιάσαμε τη θεατρική παράσταση ¨ Το Ολοκαύτωμα της Κασσάνδρας ¨ για να τιμήσουμε τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας Χαλκιδικιωτών.
Δεν είμαστε πολεμοχαρής λαός.
Αντιθέτως είμαστε φιλειρηνικός λαός. Αγαπούμε την ειρήνη και ευχόμαστε και προσευχόμαστε ως ορθόδοξοι χριστιανοί υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου. Αν θέλεις όμως ειρήνη ετοιμάσου για πόλεμο, έλεγαν οι πρόγονοί μας.
Τιμώντας λοιπόν τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας θέλουμε να στείλουμε και ένα μήνυμα προς όλους τους γειτονικούς λαούς που επιβουλεύονται και εποφθαλμιούν τα εδάφη μας και ιδιαίτερα προς την γείτονα Τουρκία του Ερτογάν.
Γνωρίζει ο Ερτογάν και η Τουρκία ότι η Ελλάδα έχει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Γνωρίζει ο Ερτογάν και η Τουρκία ότι η ελληνική πολεμική αεροπορία είναι από τις καλύτερες στον κόσμο και ότι σε πολλές νατοϊκές ασκήσεις διακρίνονται για τις ικανότητές τους οι Έλληνες πιλότοι. Πρόσφατα, πριν λίγες μέρες ένας Έλληνας πιλότος πήρε την πρώτη θέση σε ασκήσεις επίδειξης μαχητικών αεροσκαφών στη Γερμανία.
Γνωρίζει ο Ερτογάν και η Τουρκία ότι έχουμε ισχυρό πολεμικό ναυτικό με μεγάλη αποτρεπτική ισχύ και παράδοση αιώνων.
Γνωρίζει ο Ερτογάν και η Τουρκία ότι το ηθικό των Ελλήνων στρατιωτών παραμένει υψηλό παρά την οικονομική εξαθλίωση που βιώνει ο λαός μας.
Δυο πράγματα δεν γνωρίζει ο Ερτογάν και η Τουρκία.
Πρώτον το πνευματικό υπερόπλο που έχουμε και που είναι η Παναγία μας που σκέπει, φρουρεί και φυλάττει την πατρίδα και το έθνος μας
και δεύτερον που δεν γνωρίζουν οι Τούρκοι
είναι ότι τα κόλλυβά τους τα έχουν στο ζωνάρι τους.
Εμείς ως ορθόδοξοι χριστιανοί ευχόμαστε και προσευχόμαστε να μη χρειαστεί να πολεμήσουμε,
να μην υπάρξει ούτε ένας νεκρός Τούρκος στρατιώτης και να συνεχίσουμε να ζούμε εν ειρήνη όλοι οι λαοί.
Αν όμως προκληθούμε και αν εισβάλλουν οι Τούρκοι σε ελληνικό έδαφος
τότε με αίσθημα ευθύνης προς τις νέες γενιές και με υψηλό εθνικό φρόνημα
θα δώσουμε την πρέπουσα απάντηση που από αιώνες γνωρίζουμε :
Μολών Λαβέ!
«Πάντα τὰ ἔθνη ἐκύκλωσάν με, καὶ τῷ ὀνόματι Κυρίου ἠμυνάμην αὐτούς»
Voreios

Postby Τιποτας ο Αιτωλος » Tue Mar 27, 2018 10:26 pm

Τιποτας ο Αιτωλος

Postby foteini » Thu Mar 29, 2018 8:04 pm

Η Τουρκία ανέλαβε την Εθνική μας Αφύπνιση.

https://eleftheroiellines.blogspot.com/ ... t_587.html
foteini

Postby Τιποτας ο Αιτωλος » Sun Apr 01, 2018 2:49 pm

Image
Λένε πως έτρωγαν άλογα, σκυλια, γατες και ποντικια για να επιβιωσουν.
Λενε πως οι μανες εσφαζαν τα μωρα τους για να μη πεσουν στα χερια του οχτρου και μετα αυτοκτονουσαν με το ιδιο ματωμενο μαχαιρι.
Λενε πως ενας Τουρκος πηγε να σκυλεψει το αψυχο κορμι ενος παιδιου και η μανα, αφου εβγαλε το μαχαιρι που ειχε χωσει πριν λιγο στο στηθος της, τον εσφαξε.
Λενε πως ο ηχος της εκρηξης απο την ανατιναξη ακουστηκε στον Αδη και ταραξε τον Χαρο.
Γιατι ο Χαρος ακουσε την εκρηξη και περιμενε τους Μεσολογγιτες, μα πιοτεροι Τουρκοι κατρακυλησαν κατω εκει θαρρω.
Λενε πως καποιος προδωσε την ΕΞΟΔΟ.
Λενε πως τη νυχτα του Λαζαρου το Μεσολογγι ανεστησε την Ελλαδα.
Λενε πως τα βολια και οι οβιδες που χαλασαν οι οχτροι μπορουσαν να καλυψουν τη γη ολακερη τρεις φορες, μα παλι το Μεσολογγι δεν επεφτε.
Λενε πως τις νυχτες οι Μεσολογγιτισες τραγουδουσαν τραγουδια θαρρους για τους αντρες τους.
Λενε πως οι γενναιοι εβγαιναν απο τα τειχη και κοροϊδευαν τους απεκει για να τους εκνευρισουν.
Λενε πως ο Βυρωνας αγαπησε τοσο πολυ το Μεσολογγι που εδω αφησε την τελευταια του ανασα. Γιατι εδω θεωρησε πως ειναι η πατριδα του πλεον.
Λενε πως μετα την ΕΞΟΔΟ θεριεψε το φιλελληνικο κινημα.
Λενε πως απο τους 11.000 περιπου Μεσολογγιτες που ηταν μεσα απο τα τειχη, οι 3.500 μπορουσαν να πολεμησουν. Κι ομως...
Λενε πως καθε μερα πεθαιναν 150 απο τους δικους μας.
Ο,τι και να λενε, ο,τι και να ισχυει, τουτο μονο κρατηστε.
Η ΕΞΟΔΟΣ του Μεσολογγιου αποτελει, ισως, την κορυφαια και την πλεον συγκινητικη στιγμη του Αγωνα του Εθνους μας για λευτερια. Συγκαταλεγεται, δε, στις σημαντικοτερες στιγμες της παγκοσμιας ιστοριας.
Ολα αυτα εγιναν τη νυχτα του Λαζαρου στις 10 του Απριλη του 1826, ξημερωματα Κυριακη των Βαϊων.
Στη μπαρουταποθηκη κατω απο τον προμαχωνα του Μαρκου Μποτσαρη, ο Χρηστος Καψαλης (Ελληνας προυχοντας και πολεμιστης) συγκεντρωσε 400 ψυχες (γυναικες, παιδια, ασθενεις και γηραιους). Αποφασισαν να μην παραδοθουν, αλλα να θυσιαστουν. Ολη τη νυχτα εψελναν νεκρικες ακολουθιες. Ο Καψαλης κρατουσε σφιχτα στο χερι ενα αναμμενο δαδι ολη νυχτα. Τα χαραματα, οταν οι Τουρκοι μπηκαν στην Ιερη Πολη, ο Καψαλης αναφωνησε ''Μνησθητι μου Κυριε'' και αφησε το δαδι πανω στα βαρελια με το μπαρουτι……
Περασαν στην αιωνιοτητα. Και η πομπη του Σαββατου, η αναπαρασταση της ανατιναξης και η πομπη της Κυριακης, δεν ειναι γιορτες.
Ειναι μνημοσυνο.
Ο αγωνας ηταν ανισος.
Ηταν ανισος για τους οχτρους.
Γιατι εκεινοι ηταν πολυ ''λιγοι'' σε σχεση με εμας.
Πολυ ''λιγοι''.
Και η ιστορια το εγραψε.
Και ολακερος ο ντουνιας το εμαθε.
Και η γης ηπιε το αιμα των νεκρων.
Και οι νεκροι δοξαστηκαν ως Ελληνες.
Γιατι αν εισαι τετοιος Ελληνας εισαι και ηρωας.

Λαμπρος Λιαπης
Τιποτας ο Αιτωλος

Postby Τιποτας ο Αιτωλος » Fri Apr 06, 2018 10:48 pm

ο κόσμος αυτός ...ΝΙΚΉΘΗΚΕ

https://youtu.be/9-z9k_qUHOc
Τιποτας ο Αιτωλος

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ