Daniel wrote:Αγαπητέ zenjt .
Ας αφήσουμε κατ' αρχήν εκτός τους καθολικούς προφήτες αφού κατά πάσα πιθανότητα είναι ψευδοπροφήτες.
Αναφέρθηκα μόνο σε ορθόδοξους ερμηνευτές και στον γέροντα Παΐσιο. Πουθενά δεν αναφέρθηκε ο γέροντας σε πρόβα αλλά μίλησε για μικρή κατοχή του αντιχρίστου σατανά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναφέρεται στον τελικό Αντίχριστο. Στο προηγούμενο site είχα γράψει αναφορές σε βιβλία του γέροντος Παισΐου. Ας με συγχωρέσουν οι υπεύθυνοι του site που το ξαναβάζω. Αν ενοχλεί λόγω μεγέθους μπορούν να το σβήσουν. Πολύ φοβάμαι όμως ότι ο Αντίχριστος έρχεται τώρα και όχι μετά από δεκαετίες. Ακολουθεί το παλιό κείμενο.
Έχω παρατηρήσει όπως και πολλοί άλλοι άλλωστε μια ασυμφωνία σχετικά με το χρόνο εμφάνισης του αντιχρίστου (τώρα ή μετά από 35-40 χρόνια ) την εμφάνιση η μη του βασιλιά μετά την καταστροφή της Πόλης κλπ.
Επιτρέψτε μου να παραθέσω ορισμένα εδάφια από την αγία γραφή και έγκυρα βιβλία που κυκλοφόρησαν για τον γέροντα Παΐσιο που ίσως μας βοηθήσουν να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα.
Στην αποκάλυψη περιγράφει τον αντίχριστο σαν θηρίο με δέκα κέρατα. Ο άγγελος δίνει την εξήγηση στον Ιωάννη και του λέγει : και τα δέκα κέρατα α είδες δέκα βασιλείς εισίν, οίτινες βασιλείαν ούπω έλαβον , αλλ’ εξουσίαν ως βασιλείς μίαν ώραν λαμβάνουσι μετά του θηρίου. Ούτοι μίαν γνώμην έχουσι και την δύναμιν και την εξουσίαν αυτών τω θηρίο διδόασι.
Η μετάφραση από τον Τρεμπέλα. Και τα δέκα κέρατα που είδες σημαίνουν δέκα βασιλείς οι οποίοι δεν εβασίλευσαν ακόμα έως τώρα αλλ’ ως βασιλείς λαμβάνουν εξουσίαν μίαν ώραν και θα βασιλεύσουν πολύ ολίγον χρόνον ως σύμμαχοι του θηρίου. Αυτοί έχουν τα αυτά φρονήματα και την δύναμη και την εξουσία τους την δίδουν στο θηρίο. (Αποκάλυψις ιζ 12-13)
Στο βιβλίο σκεύος εκλογής στη σελίδα 431 ο γέροντας Χριστόδουλος γράφει: Θα μάθετε αδελφοί ότι συντελούνται στις μέρες μας κοσμοϊστορικά γεγονότα και θα πληροφορηθείτε ότι η ένωση της Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί με δέκα μόνον κράτη…. Ποιο κοσμοϊστορικό γεγονός θα λάβει χώρα με την ένωση των δέκα κρατών; Πολλά ακούγονται ότι ο αντίχριστος έχει γεννηθεί. Αληθεύει; Αν ναι ποιος είναι. Από πού θα κάνει την εμφάνισή του και με ποια ιδιότητα; Στο βιβλίο στη δύση της ελευθερίας (ο ίδιος συγγραφέας) στη σελίδα 132-133 επαναλαμβάνει το παραπάνω και συνεχίζει: Η γραφή μας περιγράφει λεπτομερώς τη δημιουργία της ενωμένης Ευρώπης και είναι αυστηρά κατηγορηματική στο ότι η ένωση θα γίνει με δέκα μόνο κράτη.
Στην αγία γραφή όμως δεν νομίζω να υπάρχει άλλη αναφορά σε ένωση 10 κρατών παρά μόνο στους 10 βασιλείς που θα δώσουν την εξουσία τους στον αντίχριστο.
Νομίζω ότι αν συνδυάσουμε τα παραπάνω μπορεί να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι ο αντίχριστος θα ηγηθεί μιας ενωμένης Ευρώπης δέκα κρατών. Με βάση την παραπάνω λογική καταλαβαίνουμε το απόσπασμα από το βιβλίο σκεύος εκλογής σελ. 207 Οι Εβραίοι επειδή θα έχουν δύναμη και βοήθεια από τον Ευρωπαίο….. ηγέτη, θα αποθρασυνθούν ….
Αν οι πληροφορίες από το μοναχό Βησσαρίωνα που κάποιοι ανέφεραν ότι ο αντίχριστος γεννήθηκε στις 9-8-1982 είναι σωστές τότε το καλοκαίρι του 2012 πρέπει να κάνει την εμφάνισή του σε ηλικία 30 ετών όπως και ο Χριστός μας.
Κατά περίεργη σύμπτωση η θητεία του σημερινού προέδρου διαρκείας 2,5 χρόνων λήγει το καλοκαίρι του 2012. Έχετε ξανακούσει θητεία 2,5 χρόνων για πρόεδρο; Τυχαίο ; δεν νομίζω.
Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός έλεγε : τον πάπα να καταράσθε γιατί αυτός θα είναι η αιτία και εξηγεί ο γέροντας Παΐσιος (σελ 223) Ο Άγιος εννοούσε αυτόν τον Πάπα της συγκεκριμένης εποχής, που θα βοηθήσει στην ανάδειξη του αντιχρίστου. Λίγο πριν τα παιδιά τον είχαν ρωτήσει .
Γέροντα ο ηγέτης αυτού του πολέμου θα είναι Εβραίος;
Γέροντας: Ναι Εβραίος θα ναι Θα συνεργαστεί πολύ κι ο πάπας γιατί όλα τα παιδιά του διαβόλου θα τα θεωρεί δικά του και θα τους υποδεικνύει ν’ ακολουθούν τον αντίχριστο. Σύμφωνα με κάποιους ερμηνευτές της αποκάλυψης ο πάπας θα είναι ο ψευδοπροφήτης που θα βοηθήσει την άνοδο του αντιχρίστου.
Σύμφωνα με την προφητεία ανωνύμου
Στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους διασώζεται κάποια γραπτή προφητεία, που γράφτηκε από ανώνυμο άγιο ασκητή, κατα παραχώρηση Θεού, και αναφέρεται στα μελλοντικά γεγονότα.
Η προφητεία αυτή θεωρείται ότι έχει γραφεί το 1053 μ.Χ ενώ κάποιοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι είναι του 1503 μ.Χ και άλλοι του 1603 μ.Χ. Ανεξαρτήτως της χρονολογίας συγγραφής του προφητικού αυτού κειμένου, που χωρίζεται σε 24 παραγράφους, σημασία και αξία έχει το περιεχόμενό του, μέρος του οποίου έχει ήδη επαληθευτεί (από την παράγραφο 1 έως και την 13) και ένα άλλο μέρος, το υπόλοιπο πρόκειται να πραγματοποιηθεί (παράγραφοι 14-24).
Το πλήρες κείμενο της προφητείας έχει ως εξής:
1. Μέγας Ευρωπαϊκός Πόλεμος
2. Ήττα της Γερμανίας, καταστροφή Ρωσίας και Αυστρίας.
3. Ήττα 'Αγαρ υπό Ελλήνων ('Αγαρ =Τουρκία)
4. Ενίσχυσις 'Αγαρ υπό Δυτικών λαών και ήττα των Ελλήνων υπό 'Αγαρ.
5. Σφαγή ορθοδόξων λαών
6. Και μεγάλη ανησυχία ορθοδόξων λαών.
7. Εισβολή ξένων στρατευμάτων εξ Ανδριατικού Πελάγους. Ουαί εις τους κατοικούντας επί της γης, ο 'Αδης έτοιμος.
8. Προς στιγμήν Μέγας 'Αγαρ.
9. Νέος Ευρωπαϊκός πόλεμος.
10. Ένωσις ορθοδόξων λαών μετά της Γερμανίας.
11. Ήττα Γάλλων υπό Γερμανών.
12. Επανάστασις των Ινδιών και χωρισμός αυτών υπό της Αγγλίας.
13. Αγγλία εις μόνους Σάξωνας.
14. Νίκη Ορθοδόξων λαών. Ήττα 'Αγαρ και γενική σφαγή 'Αγαρ υπό Ορθοδόξων λαών.
15. Ανησυχία κόσμου.
16. Γενική απελπισία επί της γης.
17. Μάχη επτά κρατών εις Κωνσταντινούπολιν. Τρία ημερονύκτια σφαγή. Νίκη ενός μεγαλυτέρου κράτους κατά εξ κρατών.
18. Συμμαχία εξ κρατών κατά του εβδόμου κράτους και τρία ημερονύκτια σφαγή.
19. Παύσις πολέμου υπό Αγγέλου Χριστού και παράδοσις Πόλεως τοις Έλλησι.
20. Υπόκυψις Λατίνων εις την αλάνθαστον πίστιν Ορθοδόξων.
21. Εξωθήσεται Ορθόδοξος Πίστις από Ανατολών μέχρι Δυσμών.
22. Φόβος και τρόμος βαρβάρων υπ' αυτής.
23. Πτώσις του Πάπα και ανακήρυξις ενός Πατριάρχου δι' όλην την Ευρώπην.
24. Εν πέντε και πεντήκοντα έτη το τέλος των θλίψεων, την δε εβδόμην ουκ έστι ταλαίπωρος, ουκ έστιν εξόριστος, επανερχόμενος εις τας αγκάλας της μητρός αγαλλομένης.
Ούτως έσται και ούτω γένοιτο.
Αμήν, Αμήν, Αμήν.
Εγώ είμαι το Α και το Ω, Πρώτος και Έσχατος
Τέλος μία ποίμνη και εις ποιμήν, ο δε ποιμήν έσται εκ της αληθούς Ορθοδόξου Πίστεως.
Σύμφωνα με την προφητεία ανωνύμου μετά την παράδοση της πόλης στους Ελληνες έχουμε πτώση του πάπα και ανακήρυξη ενός πατριάρχη για όλη την Ευρώπη.
Αλλά τότε αν ο αντίχριστος έλθει μετά από 35 χρόνια που θα βρεθεί πάπας να βοηθήσει στην ανάδειξή του;
Από άλλο βιβλίο έλεγε ο γέροντας
Γέροντα, θα μπορούν να επιβάλλουν με την βία το σφράγισμα;
Μέχρι εκεί η … ευγένεια τους δεν θα φτάση! Θα είναι ευγενείς, γιατί θα είναι Ευρωπαίοι.
Αλλού λέει.
Γέροντα, σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια θα επέμβη ο Χριστός;
Ναι. Εδώ βλέπεις, σε έναν αδικημένο που έχει καλή διάθεση, επειδή δικαιούται την θεία βοήθεια, παρουσιάζονται πολλές φορές οι Αγιοι, η Παναγία, ο Χριστός, για να τον σώσουν πόσο μάλλον τώρα που θα βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση ο καημένος ο κόσμος. Τώρα μια μπόρα θα είναι, μια μικρή κατοχή του αντίχριστου σατανά. Θα φαει μετά μια σφαλιάρα από τον Χριστό, θα συγκλονισθούν όλα τα έθνη και θα έρθει η γαλήνη στον κόσμο για πολλά χρόνια. Αυτήν την φορά θα δώση ο Χριστός μια ευκαιρία, για να σωθή το πλάσμα Του, θα αφήση το πλάσμα του ο Χριστός; Θα παρουσιασθή στο αδιέξοδο των ανθρώπων, για να τους σώση από τα χέρια του Αντίχριστου. Θα επιστρέψουν στο Χριστό και θα έρθη μια πνευματική γαλήνη σε όλην την οικουμένη για πολλά χρόνια. Μερικοί συνδυάζουν με αυτήν την επέμβαση του Χριστού την Δευτέρα Παρουσία. Εγώ δεν μπορώ να το πω. Ο λογισμός μου λεει ότι δεν θα είναι η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, όταν έρθει ως Κριτής, αλλά μια επέμβαση του Χριστού, γιατί είναι τόσα γεγονότα που δεν έχουν γίνει ακόμη. Θα επέμβη ο Χριστός, θα δώση μια σφαλιάρα σε όλο αυτό το σύστημα, θα πατάξη όλο το κακό και θα το βγάλη σε καλό τελικά. Θα γεμίσουν οι δρόμοι προσκυνητάρια. Εξω τα λεωφορεία θα έχουν εικόνες. Θα πιστέψουν όλοι οι άνθρωποι. Θα σε τραβάν, για να τους πεις για το Χριστό! Ετσι θα κηρυχθή το Ευαγγέλιο σε ολόκληρη την οικουμένη και τότε ο Χριστός θα έρθη ως Κριτής να κρίνη τον κόσμο. Αλλο Κρίση, άλλο μια επέμβαση του Χριστού, για να βοηθήση το πλάσμα Του.
Πάλι βλέπουμε ότι συνδέει τη μικρή κατοχή του σατανά με την επέμβαση του Χριστού και τη Δευτέρα παρουσία. Στη πατερική γραμματεία όμως το μόνο περιστατικό που συνδέεται με τη Δευτέρα παρουσία είναι η μάχη του αρμαγεδώνος και ο θάνατος του αντιχρίστου. Αρα η μικρή κατοχή του αντιχρίστου σατανά δεν είναι μια πρόβα όπως γράφουν πολλοί στο site αλλά τα 7 χρόνια του αντιχρίστου.
3,5 χρόνια σαν πολιτικό πρόσωπο ηγέτης και τα τελευταία και δυσκολότατα σαν παγκόσμιος δικτάτορας αυτοθεοποιημένος στον ναό των Ιεροσολύμων.
Αλλού λέει.
ΕΡΩΤΗΣΙΣ: Αυτή την αλλαγή εκεί στην Ευρώπη, Γέροντα, πώς την βλέπετε εσείς;
ΓΕΡΟΝΤΑΣ: Κοίταξε. Αυτή σαν αλλαγή δεν είναι... κοίταξε, ό Θεός θα αξιοποίηση μερικά πράγματα...
'Εδώ τώρα, αυτή ή Ε.Ο.Κ. δεν είναι Ηνωμένη Αμερική. Ηνωμένη Αμερική ήταν καλό πράγμα. Αυτή τώρα ή Ε.Ο.Κ. είναι, ας υποθέσουμε... Πίσω από κει κρύβεται ή δικτατορία αυτών των Σιωνιστών. Κατάλαβες τί γίνεται;
Άλλα ό Θεός θα το αξιοποίηση στο καλό.
Οι Σιωνιστές δουλεύουν τώρα, ξέρεις πόσα χρόνια; και 250. Αυτοί ούτε 7 χρόνια δεν θα κρατήσουν...
Πάλι μιλάει για τα επτά χρόνια του αντιχρίστου .
Στο βιβλίο σκεύος εκλογής στη σελ. 206 λέει.
Σήμερα το να διαβάζει κανείς τους προφήτες είναι σαν να διαβάζει εφημερίδα , τόσο ξεκάθαρα είναι γραμμένα . Εμένα ο λογισμός μου , μου λέει ότι θα συμβούν πολλά πράγματα : Οι Ρώσοι θα καταλάβουν την Τουρκία , η δε Τουρκία θα εξαφανιστεί από τον χάρτη , γιατί το 1/3 των Τούρκων θα γίνουν χριστιανοί , το 1/3 θα αφανιστούν και το 1/3 θα τραβηχτεί προς την Μεσοποταμία.
Η Μέση Ανατολή θα γίνει γήπεδο πολέμων , στους οποίους θα λάβουν μέρος οι Ρώσοι . Θα χυθεί πολύ αίμα και μάλιστα οι Κινέζοι θα περάσουν τον Ευφράτη ποταμό έχοντας 200.000.000 στρατό και θα βαδίζουν προς τα Ιεροσόλυμα. Χαρακτηριστικό σημάδι ότι πλησιάζουν τα γεγονότα αυτά θα είναι το γκρέμισμα του τεμένους του Ομάρ , αφού το γκρέμισμα του θα σημάνει την έναρξη των εργασιών για την ανοικοδόμηση του ναού του Σολομώντος , ο οποίος παλιά ήταν κτισμένος σε εκείνο ακριβώς το μέρος
Συνδέει δηλαδή τον πόλεμο αυτό με το γκρέμισμα του τεμένους του Ομάρ. Το γκρέμισμα όμως του τεμένους συνδέεται με το χτίσιμο του ναού του Σολομώντος και την εμφάνιση του αντιχρίστου. Πιστεύετε ότι θα γκρεμιστεί το τέμενος θα γίνει ο ανωτέρω περιγραφόμενος πόλεμος και μετά από 35-40 χρόνια ο ερχομός του αντιχρίστου;
Αλλού έλεγε ο γέροντας για την ενωμένη Ευρώπη Η ΕΟΚ είναι το κράτος του Ισραήλ…Λίγα είναι τα ψωμιά της…Ψωμιά 35-40 χρώνων;
Νομίζω ότι με βάση όλα τα παραπάνω μπορούμε να υποθέσουμε ότι τώρα έρχεται ο αντίχριστος και όχι μετά την πάροδο πολλών ετών. Όσον αφορά τις προφητείες με τον βασιλιά Ιωάννη μπορούν να εκπληρωθούν εάν βεβαίως είναι αληθινές εάν εμφανιστεί προς το τέλος του αντιχρίστου.
Τα παραπάνω δεν γράφτηκαν για να αντιπαρατεθώ με κανέναν αδελφό του site. Εξάλλου πιθανότατα να είναι λάθος ερμηνείες του φτωχού μου μυαλού. Κάθε συνεισφορά στη συζήτηση δεκτή.
Ευχαριστώ.
Ενδιαφέρον. Τα σημεία 17-18 στην προφητεία του ανωνύμου αναφέρονται στα δύο διαφορετικά "ημίχρονα" του Γ Παγκοσμίου πολέμου;