ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby orion » Thu Feb 21, 2013 1:44 pm

<<Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ>>
orion

Unread postby pan tou » Thu Feb 21, 2013 2:03 pm

GEWKWN wrote:ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.

ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΤΗΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ''ΑΝΕΒΕΙ'' Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΞΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ !!!
από ANARGYROS

Image

Το οποιο φανταζομαι ειμαστε εμεις ετσι?Μου αρεσει που τα αλλα εθνη θα καθονται στη γωνια και θα κοιτουν ζηλευοντας εμας που ειμαστε ο εκλεκτος λαος του Θεου και θα μας κανει αφεντικα ολων!Κατι δηλαδη σαν τους Εβραιους την εποχη που σταυρωναν τον Χριστο γιατι περιμεναν Μεσσια που θα τους κανει αφεντες του πλανητη γη.Και οταν ακουσαν τον λογο του Θεου τον κυνηγησαν με τις πετρες και στο τελος τον σταυρωσαν επειδη τους ειπε να μην περιμενουν κληρονομια βασιλείας επι της γης αλλα στον ουρανο.Παντως εγω προσευχομαι καθε ημερα και ζητω απο τον Θεο να μου κρατησει μια υψηλοβαθμη θεση στο βασιλειο μιας και ειμαι ελληνας.
pan tou

Unread postby eternity » Thu Feb 21, 2013 2:13 pm

pan tou wrote:

Το οποιο φανταζομαι ειμαστε εμεις ετσι?Μου αρεσει που τα αλλα εθνη θα καθονται στη γωνια και θα κοιτουν ζηλευοντας εμας που ειμαστε ο εκλεκτος λαος του Θεου και θα μας κανει αφεντικα ολων!Κατι δηλαδη σαν τους Εβραιους την εποχη που σταυρωναν τον Χριστο γιατι περιμεναν Μεσσια που θα τους κανει αφεντες του πλανητη γη.Και οταν ακουσαν τον λογο του Θεου τον κυνηγησαν με τις πετρες και στο τελος τον σταυρωσαν επειδη τους ειπε να μην περιμενουν κληρονομια βασιλείας επι της γης αλλα στον ουρανο.Παντως εγω προσευχομαι καθε ημερα και ζητω απο τον Θεο να μου κρατησει μια υψηλοβαθμη θεση στο βασιλειο μιας και ειμαι ελληνας.

Παιδια ο λαος του Θεου ειναι απαντες οι πιστοι στην ορθοδοξη πιστη και οχι ολοι οι Ελληνες.
Λεμε οτι το 98% των Ελληνων εχουν βαφτιστει αυτο τους κανει αυτοματως πιστους ή χριστιανους;;; Η βασιλεια των Ουρανων ανηκει στους απανταχου πιστους που κρατουν την ορθοδοξη πιστη.
Αλλο θεμα το οτι αδικηθηκαμε ως Ελληνες αλλα να πουμε ομως οτι σφαλαμε και να ζητησουμε συγχωρεση απο τον Θεο. . Τι να την κανουμε την βασιλεια της γης;;;Εμας ο σκοπος μας ειναι η βασιλεια των ουρανων.
«Φώτισόν μου, το σκότος, Κύριε!» (Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς).
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby Michalis » Thu Feb 21, 2013 2:21 pm

orion wrote:<<Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ>>

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Last edited by Michalis on Thu Feb 21, 2013 2:40 pm, edited 1 time in total.
«Η χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η αγάπη του Θεού και Πατρός και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος είη μετά πάντων υμών».
Michalis

Unread postby orion » Thu Feb 21, 2013 2:29 pm

<Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ>>

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΣ
orion

Unread postby nikita » Thu Feb 21, 2013 2:36 pm

Michalis wrote:
orion wrote:<<Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ>>

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η Εκκλησία είναι ΣΩΜΑ ΚΥΡΙΟΥ, δεν είναι ΕΘΝΟΣ !!!!

Εθνος είναι η Ελλάς ή καλύτερο γένος ή καλύτερα ΕΙΔΟΣ
nikita

Unread postby nikita » Thu Feb 21, 2013 3:03 pm

pan tou wrote:
GEWKWN wrote:ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.

ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΤΗΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ''ΑΝΕΒΕΙ'' Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΞΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ !!!
από ANARGYROS

Image

αν αποκαλυφθεί με το DNA (που ηδη εχουν γινει ερευνες απο ξενα πανεπιστημια) οτι οι Πελασγικής (προελληνικής) καταγωγής Ευρωπαίοι αλλα και άλλοι λαοί ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΕΒΡΑΙΟΓΕΡΜΑΝΟΣΑΞΩΝΩΝ είναι Ελληνικής προέλευσης λαοί τότε το ''ΕΘΝΟΣ'' δεν είναι 5.000.000 νεοραγιάδων ψευτοελλήνων του ελλαδιστάν-αποικίας μασονικής εμπνευσεως της Αγγλίας-Ισραήλ αλλά σχεδον ολοι οι λαοι της γης της λευκής αλλα και άλλης εγχωμης φυλής γονιδιακά. Απ αυτούς θα γίνουν και πολλοι ορθοδοξοι μετα τα γεγονότα ή κατά τη διάρκεια και έτσι το έθνος θα είναι οχι μόνο η Ελλάς αλλα και οι βαπτισμένοι ορθόδοξοι παγκοσμίως.
nikita

Unread postby Aetos » Thu Feb 21, 2013 3:17 pm

nikita wrote:αν αποκαλυφθεί με το DNA (που ηδη εχουν γινει ερευνες απο ξενα πανεπιστημια) οτι οι Πελασγικής (προελληνικής) καταγωγής Ευρωπαίοι αλλα και άλλοι λαοί ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΕΒΡΑΙΟΓΕΡΜΑΝΟΣΑΞΩΝΩΝ είναι Ελληνικής προέλευσης λαοί τότε το ''ΕΘΝΟΣ'' δεν είναι 5.000.000 νεοραγιάδων ψευτοελλήνων του ελλαδιστάν-αποικίας μασονικής εμπνευσεως της Αγγλίας-Ισραήλ αλλά σχεδον ολοι οι λαοι της γης της λευκής αλλα και άλλης εγχωμης φυλής γονιδιακά. Απ αυτούς θα γίνουν και πολλοι ορθοδοξοι μετα τα γεγονότα ή κατά τη διάρκεια και έτσι το έθνος θα είναι οχι μόνο η Ελλάς αλλα και οι βαπτισμένοι ορθόδοξοι παγκοσμίως.

nikita wrote:
Η Εκκλησία είναι ΣΩΜΑ ΚΥΡΙΟΥ, δεν είναι ΕΘΝΟΣ !!!!

Εθνος είναι η Ελλάς ή καλύτερο γένος ή καλύτερα ΕΙΔΟΣ

Εγώ νόμιζα ρε Νικίτα, ότι είμαστε όλοι αδελφοί εν Χριστό, και ότι δεν εξετάζει ο αδελφός το γονίδιο του αδελφού αλλά μας ενώνει η κοινή πίστη!

Και από την άλλη, δεν έχει σημασία η γονιδιακή καταγωγή των Εθνών...άλλωστε, ο Θεός, Αδάμ και Εύα έπλασε καθ' εικόνα και ομοίωσι, και όλοι εξ' αυτών καταγόμαστε!

Διδάχτηκα δε, ότι η Εθνική-Εθνικιστική συνείδηση είναι προϊόν της Παπικής εκκλησίας και ο σπόρος που διέλυσε την Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

Βέβαια, Έλληνες είμαστε και κάποιοι άλλοι Λατίνοι και κάποιοι Εβραίοι και άλλοι Σάξονες ή Μογγόλοι ή Άραβες, αλλά νόμιζα ότι ο Χριστιανισμός διδάσκει ότι είμαι ίσος και ομότιμος αδελφός με οποιονδήποτε άλλον υπό τον κοινό Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα!!!

Τώρα...τι να πω, έχω φτάσει 40 χρονών και μπορεί να τα έχω καταλάβει και λάθος!

Λες αν καμιά γιαγιά μου είχε κάνει κανά λάθος και είχε πάει με κανά Λατίνο ή με κανά Άραβα, να εκπέσω της Χάριτος, γιατί δεν θα ανήκω στο τέλειο είδος;;;

Όχι τίποτ' άλλο, αλλά να κάνω και μια γονιδιακή εξέταση...μην τυχόν και παλεύω για τον Παράδεισο και δεν έχω και καμιά ελπίδα!
Aetos

Unread postby GEWKWN » Thu Feb 21, 2013 3:45 pm

Μια απάντηση από τον ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ για τον pan tou και για τον κάθε είρωνα pan tou, ‘’ φίλε ‘’ μου το κείμενο είναι λόγια του Άγιου όχι δικά μου, η απάντηση η δική μου θα σου δοθεί προσωπικά μετά τα γεγονότα εάν είμαστε εν ζωή βεβαίως :)

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
Ναὶ ὁ Ἕλλην ἐγεννήθη κατὰ θείαν πρόνοιαν διδάσκαλος τῆς ἀνθρωπότητος• τοῦτο τὸ ἔργον ἐκληρώθη αὐτῷ• αὕτη ἦν ἡ ἀποστολὴ αὐτοῦ•αὕτη ἡ κλῆσις αὐτοῦ ἐν τοῖς ἔθνεσιν• μαρτύριον ἡ ἐθνικὴ αὐτοῦ ἱστορία• μαρτύριον ἡ φιλοσοφία αὐτοῦ• μαρτύριον ἡ κλίσις αὐτοῦ• μαρτύριον αἱ εὐγενεῖς αὐτοῦ διαθέσεις• μαρτύριον ἡ παγκόσμιος ἱστορία• μαρτύριον ἡ μακροβιότης αὐτοῦ, ἐξ ἣς δυνάμεθα ἀδιστάκτως νὰ συμπεράνωμεν καὶ τὴν αἰωνιότητα αὐτοῦ, διὰ τὸ αἰώνιον ἔργον τοῦ Χριστιανισμοῦ μεθ᾿ οὗ συνεδέθη ὁ Ἑλληνισμός• διότι ἐνῷ ὅλα τὰ ἔθνη τὰ ἐμφανισθέντα ἐπὶ τῆς παγκοσμίου σκηνῆς ἦλθον καὶ παρῆλθον, μόνον τὸ Ἑλληνικὸν ἔμεινε ὡς πρόσωπον δρῶν ἐπὶ τῆς παγκοσμίου σκηνῆς καθ᾿ ὅλους τοὺς αἰῶνας• καὶ τοῦτο, διότι ἡ ἀνθρωπότης δεῖται αἰωνίων διδασκάλων• μαρτύριον τέλος ἡ ἐκλογὴ αὐτοῦ μεταξὺ τῶν ἐθνῶν ὑπὸ τῆς θείας προνοίας, ὅπως ἐμπιστευθῇ αὐτῷ, τὴν ἱερὰν παρακαταθήκην τὴν ἁγίαν πίστιν, τὴν θρησκείαν τῆς ἀποκαλύψεως καὶ τὸ θεῖον ἔργον τῆς ἀποστολῆς αὐτῆς, τὸ αἰώνιον ἔργον τῆς σωτηρίας διὰ τῆς διαπλάσεως ἁπάσης της ἀνθρωπότητος κατὰ τὰς ἀρχὰς τῆς ἀποκαλυφθείσης θρησκείας.

Τὸ ἔργον τοῦτο ἀληθῶς ἀνετέθη τῇ Ἑλληνικῇ φυλῇ• τοῦτο μαρτυρεῖται ὑπὸ τῆς ἱστορίας• ἓν μόνον βλέμμα ῥιπτόμενον εἰς τὴν ἱστορίαν τοῦ χριστιανισμοῦ ἐπαρκεῖ ὅπως πιστώση τὴν ἀλήθειαν ταύτην. Ἐν τῇ ἱστορίᾳ τοῦ χριστιανισμοῦ ἀπὸ τῆς πρώτης σελίδος αὐτῆς ἀναφαίνεται ἡ τῆς Ἑλληνικῆς φυλῆς ἐν τῷ χριστιανισμῷ δρᾶσις, καὶ ἡ κλῆσις αὐτῆς, ἵνα ἀναλάβῃ τὸ μέγα της ἀποστολῆς τοῦ χριστιανισμοῦ ἔργον. Οἱ θεῖοι τοῦ Σωτῆρος λόγοι «νῦν ἐδοξάσθη ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου», ὅτε ἀνηγγέλθη αὐτῷ, ὅτι Ἕλληνες ἤθελον ἰδεῖν αὐτόν, ἐνεῖχον βαθεῖαν ἔννοιαν• ἡ ῥῆσις ἦν προφητεία, πρόῤῥησις τῶν μελλόντων• οἱ ἐκεῖ ἐμφανισθέντες Ἕλληνες ἦσαν οἱ ἀντιπρόσωποι ὅλου τοῦ Ἑλληνικοῦ ἔθνους• ἐν τῇ παρουσίᾳ αὐτῶν διεῖδεν ὁ θεάνθρωπος Ἰησοῦς τὸ ἔθνος ἐκεῖνο, εἰς ὃ ἔμελλε νὰ παραδώσῃ τὴν ἱερὰν παρακαταθήκην, ἵνα διαφυλαχθῇ τῇ ἀνθρωπότητι. Ἐν τῇ ἐπιζητήσει αὐτῶν διέγνω τὴν προθυμίαν τῆς ἀποδοχῆς τῆς ἑαυτοῦ διδασκαλίας, διεῖδε τὴν ἑαυτοῦ δόξαν, τὴν ἐκ τῆς πίστεως τῶν ἐθνῶν, καὶ ἀνεγνώρισε τὸ ἔθνος, ὅπερ πρὸς τὸν σκοπὸν τοῦτον προώριστο ἀπὸ καταβολῆς κόσμου.

Τὸ Ἑλληνικὸν ἔθνος ἀληθῶς πρὸς τὸν σκοπὸν τοῦτον ἐκλήθη ἀπὸ καταβολῆς κόσμου καὶ πρὸς τοῦτον μαρτυρεῖται διαπεπλασμένον• ὁ Θεὸς ἐν τῇ θείᾳ αὐτοῦ προνοίᾳ διέπλασεν αὐτὸ ὀφθαλμὸν τοῦ σώματος τοῦ συγκροτουμένου ὑφ᾿ ἁπάσης της ἀνθρωπότητος• ὡς ὄργανον τοιοῦτον ἐν τῷ σώματι τῆς ἀνθρωπότητος ὁ Ἕλλην ἐκλήθη ἵνα ἐργασθῇ καὶ ἐν τῷ ἔργῳ τῆς ἀναγεννήσεως.

Ὁ Ἕλλην γνωρίσας τὶς εἶναι καὶ τὶς ὀφείλει νὰ ἀποβῇ, σκοπὸν ἔθετο τὴν ἑαυτοῦ τελείωσιν• ἐγένετο ἐραστὴς τοῦ πνεύματος καὶ ἐδημιούργησε κόσμον πνευματικόν, ἐν ᾧ ἤθελε νὰ ζῇ• ἡ γνῶσις τοῦ καλοῦ, τοῦ ἀγαθοῦ, τοῦ ἀληθοῦς καὶ ἡ ἔμφυτος πρὸς τὸν πλησίον ἀγάπη ἀνέπτυξεν ἐν τῇ καρδίᾳ τοῦ Ἕλληνος τὸν πόθον τῆς αὐτομεταδόσεως, καὶ ὁ Ἕλλην ἀπέβη διδάσκαλος τῆς ἀνθρωπότητος• ὁ Ἕλλην ἐζήτησε νὰ ἀφομοιώση τοὺς πάντας πρὸς ἑαυτόν• ὁ Ἕλλην δὲν ἐγεννήθη κατακτητὴς τοῦ σώματος, ἀλλὰ τοῦ πνεύματος, δὲν ἐζήτησε δούλους ἀλλ᾿ ἐλευθέρους. Τοῦτο ἠγάπησε καὶ ἡ θεία αὕτη ἀγάπη ἐγένετο τὸ ἐλατήριον ὅλων τῶν ὁρμῶν του• αὕτη ἐμόρφωσε καὶ τὸν ἐθνικὸν αὐτοῦ χαρακτῆρα, ὅστις διέμεινεν ἀναλλοίωτος.

Τοιοῦτος ἐπλάσθη ὁ Ἕλλην καὶ τοιοῦτος διαμορφώθη ὁ ἠθικὸς αὐτοῦ χαρακτήρ. Ὁ τοιοῦτος χαρακτὴρ δὲν ἠδύνατο ἢ νὰ ἐνθουσιασθῆ ἐκ τῶν ἀρχῶν τοῦ χριστιανισμοῦ. Ὁ χριστιανισμὸς ἣν ἀγάπη ἐπηγγέλλετο δὲ νὰ διδάξῃ τοὺς ἀνθρώπους τὴν ἀλήθειαν ὑπὸ τὴν τελείαν καὶ πλήρη αὐτῆς μορφήν, ἐνισχύσῃ καὶ ἀνυψώσῃ τὴν φιλοσοφίαν εἰς τὴν ὑψίστην αὐτῆς περιωπήν, ἀποκαλύψῃ αὐτῇ τὰ μυστήρια τὰ κεκαλυμμένα μείναντα τῇ φιλοσοφίᾳ, παράσχῃ τὴν λύσιν τῶν αἰωνίων προβλημάτων, ἄρῃ τὴν ἀχλὺν τὴν περιβάλλουσαν τοὺς ὀφθαλμοὺς τῆς διανοίας τῶν ἀνθρώπων, ἐγείρῃ αὐτὸν καθεύδοντα, ἀπαλλάξῃ τῆς δεισιδαιμονίας, συνδέσῃ τὴν ἀνθρωπότητα διὰ τοῦ δεσμοῦ τῆς ἀδελφικῆς ἀγάπης, ἀγάγῃ πρὸς τὸν Θεόν, καὶ σώσῃ αὐτὸν τῆς καταδυναστείας τοῦ ἀντιπάλου, χαριζόμενος ἐν μὲν τῷ παρόντι βίῳ τὴν ἀληθῆ εὐδαιμονίαν, ἐν δὲ τῷ μέλλοντι τὴν αἰωνίαν μακαριότητα. Ὁ Ἕλλην ἀνευρῶν ἐν τῷ χριστιανισμῷ τὰς αὐτὰς ἀρχὰς καὶ τὴν εἰκόνα τοῦ τελείου, τοῦ ἰδανικοῦ αὐτοῦ, καὶ τὸν μόνον διδάσκαλον τὸν δυνάμενον νὰ διδάξῃ αὐτὸν πᾶν ὅ,τι ἐπεθύμει νὰ γνωρίση, νὰ μάθη, καὶ ὅ,τι αὐτὸς ἐπόθει καὶ ἐπεζήτει, καὶ εὑρῶν αὐτὸν ἑρμηνευτὴν τῶν αἰσθημάτων αὐτοῦ, ἐνεκολπώθη αὐτὸν καὶ περιέθαλψεν. Ὁ χριστιανισμὸς ὡς πρῶτον δῶρον αὐτοῦ ἐδωρήσατο αὐτῷ νέαν ζωήν• ὁ δὲ Ἕλλην ὑπεστήριξεν αὐτὸν διὰ τῶν ἀγώνων καὶ τῶν αἱμάτων του.
GEWKWN

Unread postby eternity » Thu Feb 21, 2013 4:16 pm

o γ.Παϊσιος ελεγε οτι η πατριδα ειναι μια μεγαλη οικογενεια.
Εμεις ως χριστιανοι τιμουμε και την πατριδα μας και την ελληνικοτητα μας.Δεν μισουμε ομως τους αλλους λαους την πατριδα τους ή την πολιτιστικη ταυτοτητα τους.

Ο π Ἰ. Ρωμανίδης λεει: " Ναί μέν ὁ Ρωμῃός ἔχει ἀπόλυτον πεποίθησιν εἰς τήν Ρωμῃοσύνην του, ἀλλά οὔτε φανατικός οὔτε μισαλλόδοξος εἶναι καί οὔτε ἔχει καμμίαν ξενοφοβίαν. Ἀντιθέτως ἀγαπᾷ τούς ξένους οὐχί ὅμως ἀφελῶς.Τοῦτο διότι γνωρίζει ὅτι ὁ Θεός ἀγαπᾷ ὅλους τούς ἀνθρώπους καί ὅλας τάς φυλάς καί ὅλα τά ἔθνη χωρίς διάκρισιν καί χωρίς προτίμησιν. Ὁ Ρωμῃός γνωρίζει ὅτι ἡ Ρωμῃοσύνη του κατέχει τήν ἀλήθειαν καί εἶναι ἡ ὑψίστη μορφή τῶν πολιτισμῶν. Ἀλλά κατανοεῖ ἄριστα τό γεγονός ὅτι ὁ Θεός ἀγαπᾷ τόν Ρωμῃόν, ὄχι ὅμως περισσότερον ἀπό τούς ἄλλους. Ὁ Θεός ἀγαπᾶ τόν κάτοχον τῆς ἀληθείας, ἀλλ’ ἐξ ἴσου ἀγαπᾶ τόν κήρυκα τοῦ ψεύδους. Ἀγαπᾷ τόν ἅγιον, ἀλλ’ ἀγαπᾷ ἐξ ἴσου ἀκόμη καί τόν διάβολον.
Διά τοῦτο ἡ Ρωμῃοσύνη εἶναι αὐτοπεποίθησις, ἰταμότης καί ἐγωϊσμός. Ὁ ἡρωϊσμός τῆς Ρωμῃοσύνης εἶναι ἀληθής καί διαρκής κα­τάστασις τοῦ πνεύματος καί ὄχι ἀγριότης, βαρβαρότης καί ἁρ­πακτικότης.
Οἱ μεγαλύτεροι ἥρωες τῆς Ρωμῃοσύνης συγκαταλέγονται μεταξύ τῶν ἁγίων.
Ἡ Ρωμῃοσύνη διαφέρει τῶν ἄλλων πολιτισμῶν, διότι ἔχει τό ἴδιον θεμέλιον διά τόν ἡρωϊσμόν της ὡς καί διά τήν ἁγιωσύνην της, δηλαδή τό ρωμαίικον φιλότιμον τό ὁποῖον δέν ὑπάρχει εἰς τόν εὐρωπαϊκόν πολιτισμόν»."
«Φώτισόν μου, το σκότος, Κύριε!» (Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς).
eternity
Καθολικός Συντονιστής

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ