αφιερωμένο ...Στα ελληνικά ...φακλανια και γεροξουρες ...που πάνε στο ΑΟ με αυτοκίνητα ...και συζητάνε που φάγανε καλυτερα
και μετά κρίνουν τους πάντες και τα πάντα ....πώς να μη γίνει μετά θέρετρο ...οταν έτσι του συμπεριφερόμαστε ....
όποιος θέλει να πάει στο ΑΟ ....πρέπει να ετοιμάζει ΨΥΧΗ και σώμα Για λιτότητα και προσευχή ....και όχι να αλλάζουν το Όρος για την κατεστραμμένη από τις κοσμικές ανέσεις ..αφεντιά τους ....Αυτή η καμπάνα είναι και για τους εκεί πατέρες
Στο Όρος πάμε για άσκηση .....Αυτό περιμένουμε να συναντήσουμε εκεί ...
Ο Αγγλος πρέσβης γράφει συγκλονισμένος για το Αγιο Ορος: Ντράπηκα για τα δάκρυα στο πρόσωπό μου...http://yiorgosthalassis.blogspot.com/20 ... t_990.htmlΑγαπώ την ορθόδοξη λειτουργία και έχω παρευρεθεί σε πολλές υπέροχες λειτουργίες. Αλλά στην Ι.Μ. Ιβήρων, τη Σταυρονικήτα και τη Ξενοφώντος, είχα για πρώτη φορά την αίσθηση ότι η λειτουργία άνοιγε πραγματικά το δρόμο προς τις βαθύτατες πνευματικές αλήθειες και εξέθετε την ψυχή στην πιο βαθειά της αναζήτηση.
Στη Θεία Λειτουργία της Ιβήρων και στον Εσπερινό της Ξενοφώντος, ντράπηκα για τα δάκρυα στο πρόσωπό μου. Αλλά, κοιτώντας γύρω μου, κατάλαβα ότι δεν ήμουνα ο μόνος.
Οι περισσότεροι από εμάς συγκινηθήκαμε εμφανώς από τη θαυμάσια αρμονία της μουσικής, της αρχιτεκτονικής και της τέχνης, καθώς και από τον μεστό λόγο της λειτουργίας και τη σταθερή της προτροπή σε μια πορεία μετάνοιας και ελέους.
Και ό, τι και αν κάνετε, να το κάνετε από την καρδιά σας ως προς τον Κύριο και όχι σε ανθρώπους” (Κολοσσαείς 3:23). “Αν ζείτε για την αποδοχή των ανθρώπων, θα πεθάνετε από την απόρριψή τους