TRASH CAN

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby παρατηρητής » Fri Sep 07, 2012 3:15 am

40palikj wrote:
GEO33 wrote:Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η σχετική ηρεμία που υπάρχει σε όλα τα μέτωπα. Μάλλον σχεδιάζονται πράγματα...
Μήπως είναι η νηνεμία πριν την καταιγίδα;

αν βλεπεις τις ειδησεις του μγκα του αντ1 και της ερτ, ε ναι υπαρχει ηρεμια και μαλιστα ολα ειναι καλα, ξεπερναμε και την κριση κιολας

Ξέχασες το σκάι. Βασικά η νετ έχει καταντήσει η πιο "ανεξαρτητη και αντικειμενική" ...:D
Τις άλλες τις έχω κόψει και ενημερώνομαι από το διαδίκτυο γιατι μόλις ακούω την προπαγάνδα τους χάνω την ηρεμία μου. Ειδικά στο σκάι και μέγκα έχουν καταντήσει απαράδεκτες και οι ειδήσεις και οι ενημέροτικές εκπομπές.

SUKHOI wrote:CCIAS : Το Ελληνικό «άκρως απόρρητο» υπερόπλο που είναι στα υπόγεια του ...Πενταγώνου !

To σύστημα που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει ο Στρατηγός Γράψας!

Οι αποκαλύψεις του Τύπου σχετικά με την απαράδεκτη – κωλυσιεργία στην υπόθεση της κατασκευής πρωτοποριακού συστήματος παθητικής άμυνας CCIAS, το οποίο ανέπτυξαν Έλληνες επιστήμονες από το ΑΠΘ, δεν προκάλεσε καμία έκπληξη σε όσους γνωρίζουν την προϊστορία με ανάλογα θέματα...

(Ιπτάμενος : «Το σύστημα αυτό, αν ποτέ κατασκευαστεί από τη πατρίδα μας, θα αποτελέσει την ληξιαρχική πράξη του αιφνίδιου θανάτου των απέναντι, αν μας επιτεθούν)

Δεδομένου μάλιστα του ενδιαφέροντος ξένων δυνάμεων, δεν αμφιβάλλουμε ότι όπως έχουν τα πράγματα στην Ελλάδα, δεν αποκλείεται κάποτε να το αγοράσουμε από ξένους κατασκευαστές, αφού όπως μας έχει «διδάξει» η ιστορία, τότε κάποιοι θα έχουν και το γνωστό, σε όλους, κίνητρο…

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real News» το πρόγραμμα στο οποίο εδώ και μια πενταετία δουλεύουν πέντε επιστήμονες τους ΑΠΘ, έχει το χαρακτηρισμό «άκρως απόρρητο». Μετά από πέντε χρόνια κοροϊδίας, ένας από τους επιστήμονες αποφάσισε να «σπάσει» τη σιωπή…

Η ιστορία είναι απίστευτη

2006: Μετά από μελέτες και σχεδιασμούς έξι ετών, η επιστημονική ομάδα υποβάλει αίτηση στον Ελληνικό Στρατό για να συμμετάσχει σε ερευνητικό πρόγραμμα για την κατασκευή και ανάπτυξη συστήματος CCIAS. Για να το πούμε απλά επρόκειτο για ένα δίκτυο «παθητικών» ραντάρ.

Ποιες θα ήταν οι δυνατότητες αυτών των ραντάρ που είχαν σχεδιάσει;

• «Βλέπουν» χωρίς να εκπέμπουν – άρα και χωρίς να εντοπίζονται- σε εμβέλεια 400 χιλιομέτρων!

• Εντοπίζουν ελικόπτερα και αεροσκάφη ακόμη και «υπό καθολική ηλεκτρονική σίγαση», δηλαδή χωρίς τα ραντάρ τους να εκπέμπουν.

• Εντοπίζουν αεροσκάφη τεχνολογίας stealth και σε πραγματικό χρόνο τις απογειώσεις μαχητικών αεροσκαφών από εχθρικές βάσεις.

• Επιτηρούν παθητικά βραχονησίδες

• Κόστος; 25 έως 30 τέτοιοι σταθμοί, από τον Έβρο έως της Κρήτη θα κόστιζαν όσο ένας σταθμός παρεμφερούς συστήματος, αγορασμένου από το εξωτερικό!!!

Υπερβολές θα πείτε όλα αυτά. Όμως η αξιολόγηση της ανακάλυψης των πέντε επιστημόνων από τη στρατιωτική ηγεσία άλλα δείχνει. Και δεν μιλάμε για μία μόνο αξιολόγηση. 15 ταξίδια στην Αθήνα έκαναν οι επιστήμονες και σ’ όλα ελάμβαναν διθυραμβικά σχόλια για την ανακάλυψή τους!

Πρώτη παρουσίαση ενώπιων 60 Επιτελών

Το 2006 ΥΕΘΑ είναι ο Β. Μεϊμαράκης, Α/ΓΕΕΘΑ ο ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης και Α/ΓΕΣ ο στρατηγός Δημήτρης Γράψας. Η επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ κάνει τη πρώτη παρουσίαση του συστήματος ενώπιόν 60 Επιτελών. Αμέσως μετά τη παρουσίαση χωρίς καμία αμφιβολία και δισταγμό, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δηλώνει ενθουσιασμένοι και καλεί τους επιστήμονες να προχωρήσουν τάχιστα.

Ακολουθούν παρουσιάσεις σ’ όλους τους Κλάδους και πείθονται ακόμη και οι πάντα δύσπιστοι αεροπόροι. Στις 13/02/2009 συνέρχεται το Συμβούλιο Αμυντικού Σχεδιασμού Προγραμματισμού (ΣΑΣΠ) και γνωμοδοτεί με 7-0 υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιότητας του συστήματος και εισηγείται την κατεπείγουσα εξέταση του ζητήματος από το Συμβούλιο Αρχηγών.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι πια ο στρατηγός Δημήτριος Γράψας, ο οποίος ήταν μεγάλος υπέρμαχος της ανάπτυξης του ελληνικού συστήματος. Παραδόξως μέχρι την αποστρατεία του,τον Αύγουστο του 2009,ο Αρχηγός δεν κατόρθωσε να βάλει στην αντζέντα του ΣΑΓΕ, αυτό το ζήτημα !

Η επιστημονική ομάδα από το ΑΠΘ, δεν πτοήθηκε από την αποστρατεία Γράψα και συνέχισε τις έρευνές της. Τα τελευταία τεχνικά προβλήματα επιλύονται. Όλα δείχνουν έτοιμα για να κατασκευαστεί το πρωτότυπο σύστημα. Όμως εδώ είναι Ελλάδα. Σχεδόν ένα χρόνο μετά , με Α/ΓΕΕΘΑ πλέον τον πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο, οι επιστήμονες έκπληκτοι πληροφορούνται ότι το θέμα θα… επανεξεταστεί!

Στις 19/01/2010 ,στέλνουν επιστολή στον πτέραρχο Α/ΓΕΕΘΑ Ι. Γιάγκο, εκφράζοντας τη λογική τους απορία για την καθυστέρηση αν όχι οπισθοδρόμηση του προγράμματος. Μετά απ’ αυτή την επιστολή το ΣΑΣΠ συνεδριάζει και πάλι και αποφασίζει ξανά με 7-0 υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιότητας του ελληνικού συστήματος! Το ΓΕΕΘΑ, διαβεβαιώνει ότι «το θέμα θα προχωρήσει άμεσα».

Έχουμε φθάσει στις 15/04/2010, με υπουργό Άμυνας πια τον Ε. Βενιζέλο. Το Συμβούλιο Αρχηγών συνεδριάζει και με 4-0 εγκρίνει το προτεινόμενο σύστημα ως «άκρως απαραίτητο και κατεπείγον». Στις 29/05/2010, ο τότε ΑΝΥΕΘΑ και νυν ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης έχει στα χέρια του και την πλήρη οικονομοτεχνική μελέτη.

Ο φάκελος με το άκρως απόρρητο πρόγραμμα περιλαμβάνει 1050 σελίδες. Μέχρι σήμερα κανονικά θα έπρεπε να είχαν διαβαστεί δυο και τρεις φορές. Ο χρόνος που μεσολάβησε είναι μεγάλος. Όμως παραδόξως η ομάδα των πέντε επιστημόνων δεν έχει λάβει τη καμία απάντηση! Τον περασμένο Ιούνιο έστειλαν επιστολές στον Πρωθυπουργό και στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για να είναι ενήμεροι. Καμία αντίδραση!

Στο μεταξύ τρεις ξένες χώρες έχουν ενδιαφερθεί να χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμα! Η ομάδα των πέντε δεν θέλει να το πουλήσει, αλλά δεν μπορεί και να μην θυμηθεί τα όσα είπε ένας έντιμος – όπως τον χαρακτηρίζουν οι ίδιοι – σμήναρχος σε μία από τις πολλές παρουσιάσεις που έκαναν στο Πεντάγωνο:

«Το σύστημα αυτό, αν ποτέ κατασκευαστεί από τη πατρίδα μας, θα αποτελέσει την ληξιαρχική πράξη του αιφνίδιου θανάτου των απέναντι, αν μας επιτεθούν πρώτοι. Αλλά δεν πιστεύω ότι κάποτε θα υλοποιηθεί. Είναι πολύ μικρού κόστους. Έκανε λάθος η Ομάδα. Κάποιος πρέπει να τους πει ότι ζούμε στην Ελλάδα…»!

Συμπερασματικά, τα αρμόδια συμβούλια έχουν συνηγορήσει για την κατασκευή και ανάπτυξη του συγκεκριμένου συστήματος. Για την κωλυσιεργία της υλοποίησής του, οδηγούμεθα σε συνειρμούς περί συμφερόντων, μίζας και τα συναφή…

Καλό θα είναι να μας απαντήσουν από το ΓΕΕΘΑ τι «σκέπτονται» πριν το σύστημα CCIAS βρεθεί εκτός Ελλάδος και το… αγοράσουμε από κάποιους άλλους...
Για να πάρουμε τις μίζες και τα εξώγαμα κάποιων που γεννήθηκαν να διαφεντεύουν τούτον εδώ τον βράχο στην άκρη της Γης

Βετεράνος
Πηγή:trikalagr.blogspot.gr

Πολύ ενδιαφέρον αν αληθεύει. Μου φαίνεται όμως ότι τα γνωστά/αγνωστα κέντρα εξουσίας δεν θα αφήσουν να γίνει τίποτα. Θα δείξει...

billsin wrote:το ντου των τούρκων ετοιμάζεται. σύντομα αν δεν επέμβει ο ΘΕΟΣ και θέλει πια να επέμβει;΄είπαμε από σεπτέμβρη οι τούρκοι όταν σχηματίστηκε η κυβέρνηση.
Αυτό που γράφηκε στο site τηςγεωπολιτική για τον UCC είναι σωστό .
Ο εμφύλιος ετοιμάζεται όμορφα ήσυχα οπως πρέπει. θα είναι έτοιμος όταν πρέπει. Για τα γατόνια που δεν τους κόβει ας ακονίσουν λίγο το μυαλό τους. Δεν μπορώ να διαβάζω χαζομάρες και ότι του κατέβει του καθενός.
Συριζα και Χ.Α λαμβάνουν θέσεις. Όταν έλεγα πριν από 1 μήνα τα ποσοστά μου λεγατε πάμε για εκλογές; Για άλλο λόγο τα λέω. Τα είδατε αργότερα στα blog.
Ο αντώνης έριξε το κόμμα του ήρθε η ώρα να ρίξει την ελλάδα;
Πίνουν φραπέ έγραφα τον αύγουστο μέρκελ - ομπάμα δηλ. τα λένε και για να πιείς έναν καφέ κάτι έχεις να πεις. Τα είδατε στις επισκέψεις. Αναρωτηθήκατε ποιός τον σερβίρει τον καφέ; Μπα χαμπάρι.
Η κοινωνία βράζει δεν ξέρω για τη διεθνή χύτρα, αλλά εδώ βγάζει ατμούς.
Ο αντώνης θα το πάει μέχρι τέλους δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. γιατί; δεν χρειάζεται αυτό φτάνει και να σας το πει δεν θα το πιστέψετε.
Αν τα σχέδια τους βγουν μέχρι το Μάρτιο κάπου εκεί ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. Οκ δεν εξαρτάται από αυτούς αλλά από το ΘΕΟ σύμφωνοι....... αγώ λέω τι ετοιμέζουν αυτοι όχι ο ΘΕΟΣ.
Μέχρι εδώ.
Α το 5/5/2013 για παράδοση της πόλης ισχύει με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα.
Μην αρχίσετε την αμπελοφιλοσοφία έλεος.

Η χρυσή αυγή έχει αρχίσει να πέρνει πολύ τα πάνω της.
Μοιράζει τρόφιμα, μαζεύει αίμα για μεταγγίσεις και όλα αυτά μόνο για έλληνες.
Με τέτοια κατάσταση που επικρατεί λογικό το θεωρώ. ΄
Και όσο πάει και νέα επεισόδια μεταξύ μεταναστών και χρυσής αυγής (από όσο ακούγεται) σε όλη την Ελλάδα (δεν ξέρω αν έχει καποιος να συνεισφέρει κάποια πληροφορία σε αυτό).
Ένα τυχαίνει πάντως και το γνωρίζω προσωπικά.

TASOS1 wrote:CCIAS : Το Ελληνικό «άκρως απόρρητο» υπερόπλο που είναι στα υπόγεια του ...Πενταγώνου !

To σύστημα που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει ο Στρατηγός Γράψας!

ΝΑ ....ΚΟΨΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΥΛΙΚΑ! ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΗ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.

Τελικά ο στρατηγός Γράψας είναι μέρος του συστήματος ή πατριώτης?
Εχουν γραφτεί και για αυτών άπειρα.
Ότι θα κατέβει με τον Καμμένο, ότι ήθελε ο Καμμένος να τον βάλει υπουργό άμυνας στις πρώτες εκλογές (με το non-paper), με προφητείες τον έχουν αναμείξει και μετά έχουν πει ότι δεν ισχύει.
Τι να πρωτοπιστέψει κανείς. Θολές καταστάσεις. Απόσταση από τέτοια συγκεχυμένα πράγματα μέχρι με την πάροδο να έρθουν στο φως και άλλα δεδομένα και τότε βλέπουμε ...

Michalis wrote:
παρατηρητής wrote:
grypas wrote:Μιλησα για την κατασταση, οχι για πολεμο συγκεκριμενα! Καζανι που βραζει και σκαει αμεσα ειναι.....

Η μονη αισιοδοξη εικονα που ειδα εδω και μηνες τωρα, ειναι η πιο κατω, απο την πορεια των ενστολων μπροστα απο το ΥΠ.ΟΙΚ.
Image

Σεβαστόν.

Όσο για την εικόνα προφανώς παραπέμπει σε κρεμάλα πολιτικών (το μόνο που μπορώ να ερμηνεύσω ως αισιοδοξο μηνυμα/ εκτός και αν ήταν σαρκασμός για το τραγικό θέμα των αυτοκτονιών οπότε πάω πάσο). Αν και πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι όντως είναι επικίνδυνοι σε θέσεις ευθύνης και κατά συνέπεια θα πρέπει να απομακρυνθούν απ'αυτές σίγουρα δεν είμαι υπερ της άποψης "κρεμάστε τους να τελειώνουμε". Ο κανιβαλισμός δεν εξυπηρετεί σε τίποτα και ειδικά σε μια κατάσταση για την οποία ευθυνόμαστε όλοι.
Και δεν παγκαλίζω λέγοντας αυτά. Δεν εννοώ ότι μαζί τα φάγαμε όλοι. Σε αυτή τη χώρα υπάρχαν πολλές στάσεις στο 40ετές φαινόμενο της παρακμάσασας μεταπολίτευσης:
- Υπήρξαν οι αναξιοι πολιτικοί που είτε προδωσαν ως εντεταλμένοι, είτε αδιαφόρησαν, είτε συμβιβάστηκαν, είτε διαβρώθηκαν στην πορεία,
- υπήρξαν οι άνθρωποι που κατανοούσαν ότι το σύστημα είναι φαύλο αλλά το συντηρούσαν επειδή τους βόλευε,
- υπήρξαν άνθρωποι που αδιαφόρησαν/ "κοίταξαν τη δουλειά τους",
- υπήρξαν άνθρωποι που φοβήθηκαν να μιλήσουν,
- υπήρξαν άνθρωποι που συμβιβάστηκαν παθητικοποιούμενοι,
- υπήρξαν άνθρωποι που για να πολεμήσουν το φαύλο σύστημα, ανέπτυξαν μια βιοθεωρία που δικαιολογεί τη δικιά τους παρεκτροπή ως αντίποινα στο αδικο σύστημα (αν δεν κλεψω πώς θα ζήσω)
- υπήρξαν ανθρωποι που καταπιεζόμενοι από το σύστημα και στον αγώνα της βιοπάλης χασαν κάθε διάθεση να αντιπαρετεθούν με τα κακώς κείμενα,
- υπήρξαν άνθρωποι που σηκώνουν και σήκωναν πάντα το σταυρό του και πολεμούσαν λιγότερο η περισσότερο το σύστημα (και προς τιμήν τους)
και υπήρξαν και άλλοι που τώρα από την αδρή παράθεση εμπειριών δεν μου έρχονται στο μυαλό.
Και ερωτώ: Από όλες αυτές της κατηγορίες ποιά απ'όλες είναι απηλλαγμένη από της ευθύνες της??

ΚΑΜΙΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΕΣ...

ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΧΑΜΩ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΣΗΜΑΔΕΥΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΤΙ ΔΩΣΟΥΜΕ ΘΑ ΛΑΒΟΥΜΕ.

Με παρεξήγησες. Δεν κατηγόρησα κανέναν και δεν σήκωσα πέτρα. Συγνώμη αν ο λόγος μου φάνηκε κατηγορητήριο. Δεν ήταν.
Μια ανάλυση προσπάθησα να κάνω σε μια προσπάθεια διερεύνησης των ειδικότερων κοινωνικών αιτιών που οδήγησαν στην κρίση.
Κάθε άνθρωπος είναι δύσκολο πολλές φορές να συνειδητοποιεί κάποια πράγματα. Γι'αυτό υπάρχει ο διαλογός. Με την παράθεση ιδεών
ο καθένας εμπλουτίζει την σκέψη του και με άλλες οπτικές που μπορεί να τον βοηθήσουν με οποιοδήποτε τρόπο. Ετσι κι αλλιώς για να βρει λύση
ένα πρόβλημα δεν πρέπει να προσδιοριστεί καλώς τόσο αυτό όσο και οι αιτίες αυτού. Γνωρίζοντας τις αιτίες κάποιος μπορεί να παλέψει για να τις άρει,
να τις διορθώσει ή να της αναχαιτίσει. Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αν ο λόγος μου φανάτησε ή εξεπεμψε δεικτικότητα. Θεωρώ ότι πολλά από αυτά που παρέθεσα είναι ή ήταν και δικές μου ευθύνες. Δεν 'εχω καμοία διάθεση αποποιησης των.

marjory wrote:Το βάζω εδώ για να το δείτε όλοι, μιας κι έχει συζητηθεί το θέμα του αντίστροφου ρολογιού των Illuminati

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ …. !!! ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ!!! (Παρακαλώ ΠΟΛΥ διαδώστε το ΠΑΝΤΟΥ … είναι πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ)

[Προσωπικά δεν το πιστεύω, αλλά ...ποτέ δεν ξέρει κανείς]

Ούτε εμένα μου φαίνεται πολύ αληθές ...

eternity wrote:
παρατηρητής wrote:Συμφωνό απόλυτα. Δεν θα προσφέρω τίποτα με το να λέω για πόλεμο και γενικότερα για τα γεγονότα.
Ασχέτως με αυτό άντε πες στον περισσότερο κόσμο για πνευματικό ...
Δεν θα το δεχθουν πολλοί ...

γι αυτο εγραψα αν ρωτηθεις...

edit: ενα πολυ καλο φιλαρακι καποτε μου εγραψε τα τρια μεγαλα σφαλματα των ανθρωπων ...τα κρατησα και τα διαβαζω που και που....ενα λοιπον απο αυτα ειναι :"οτι αναλαμβάνουν να σώσουν τον άλλον".

Συμφωνό. Τουλάχιστον για ένα πνευματικά ανώριμο άνθρωπο σαν και εμένα. Πρώτα διορθώνεις και σώζεις τον ευατό σου και στην πορεία αν έχεις αγνή καρδιά και παρακαλέσεις τον Πανάγαθο να βοηθήσει και κανέναν άλλον, ο Κύριος κατά την αλάνθαστο κρίση του θα το κάνει (είτε χαριτώνοντας εσένα είτε με άλλους τρόπους).
Τα άλλα 2 αν δεν είμαι αδίακριτος και θέλεις να τα κρατήσεις για εσένα??
παρατηρητής

Unread postby παρατηρητής » Fri Sep 07, 2012 4:01 am

filos wrote:
Nikolaos_Orth wrote:
stavros77 wrote:
Αυτό όλο έγινε για συγκεκριμένους λόγους και σκοπούς.
Δεν ήταν κάποιο σχέδιο αλλά ήταν μια δοκιμή ΜΗΠΩΣ προέκυπτε κάτι από μια τελετή σαν αυτή.
Και λέω ΜΗΠΩΣ γιατί η ΝΑSA εκτός από την σύγχρονη γνώση, έχει στα αρχεία της και την αρχαία (δήθεν εξαφανισμένη).
Προφανώς ήθελαν να δοκιμάσουν κάτι εναλλακτικό γιατί κάτι είχαν δει.
Όπως και να χει σιγά την κατάντια, και σιγά τις εωσφορικές τελετές.
Εκτός αν οι αρχαίοι μας ήταν εωσφοριστές και δεν το ξέραμε.
Ελπίζω να μην αντιδράσουν αυτοί που συνήθως αντιδρούν με απόψεις λίγο παρεκκλίνουσες.
Και κλείνοντας θέλω να πω πως αν κάτι δεν σου αρέσει, δεν σε εκφράζει, δεν κολλάει με σένα απλά το απορρίπτεις αφού όμως το ψάξεις (δεν είσαι υποχρεωμένος για το δεύτερο). Όμως δεν το πετροβολάς όπως έκανε η "Ιερά Εξέταση"..
ΣΣ: Θυμάται κανείς τι είχε πει ο Κλίντον για τους Έλληνες φεύγοντας απ την Ακρόπολη όταν είχε έρθει ως Πρόεδρος των ΗΠΑ;

Αυτό για το τι ακριβώς ήταν οι αρχαίοι έλληνες θρησκευτικά κάπως άτυχο νομίζω. Υπάρχουν πάρα πολλές ιστορίες σε γεροντικά που λένε για αγίους που έδιωχναν δαιμόνια από αγάλματα, για ναούς που κατεδαφίζονταν ύστερα από προσευχή κλπ.
Ήταν ειδωλολάτρες με ότι συνεπάγεται αυτό.

Κατ'αρχάς προσπαθώντας να είμαι ούτε δογματικός, ούτε μισαλόδοξος, ούτε ιεροεξεταστής θα ήθελα να παραθέσω 2 πρόχειρα παραδείγματα.
- Χαιρετισμοί εις την υπεραγίαν Θεοτόκων και αειπαρθένο Μαρία (μεγάλη η χάρη της):
"Χαίρε πυρός προσκύνησιν παύσασα, χαίρε φλογός παθών απαλλάτουσα"
"Χαίρε της απάτης την πλάνην πατήσασα, χαίρε των ειδώλων τον δόλων ελέγξασα"
- Βιος Αγίους Χαραλάμπους, ιερομάρτυρος και θαυματουργού (μεγάλη η χάρη του, ας πρεσβεύει στο Κύριο ημών Ιησού Χριστό να έχουμε ειρήνη τόσο στον κόσμο όσο και πνευματική)
http://www.matia.gr/7/72/7203/7203_1_19.html
http://xristianos.gr/forum/viewtopic.php?t=3946
http://www.orthodoxfathers.com/saint/Ag ... lomarturas
(συγνώμη αλλά και οι τρεις πηγές γράφουν περίπου τα ίδια αλλά δεν είχα κουράγιο να τις ξεχωρίσω. η τρίτη πάντως τα λέει πιο συγκεκριμένα)
Ο Άγιος Χαράλαμος λέει ότι στο όνομα του Χριστού φεύγουν οι δαίμονες τον ειδώλων.
Και η Αγία Γαλήνη με την με την πίστη της γκρεμίζει τα είδωλα.

Οι αρχαίοι έλληνες μπορεί να κατελήξαν (και όχι όλοι αλλά μερικοί απ'αυτούς) σε μερικά σωστά συμπεράσματα (τα οποία τα χρησιμοποιώ σαν εργαλία αλλά δεν με αυτοπροσδιορίζουν). Εν πασει όμως περιπτώσει ήταν ειδωλολάτρες.
Το δωδεκάθεο ήταν μια θρησκεία νεκρών ειδώλων. Στην καλύτερη περίπτωση λάτρευαν αψυχες πέτρες (γιατι προφανώς οι "θεοί" τους ούτε υπόσταση είχαν ούτε περιεχόμενο). Στην χειρότερη ίσως να έβαζαν, με το φτωχό μου το μυαλό, και οι δαίμονες το χερι τους σε όλη αυτή την πλάνη.
Τώρα αν οι έλληνες πίστευαν στον πραγματικό και ζώντα τριαδικό Θεό (επειδή έχω ακούσει και τέτοια) μάλλον από θεωρία συνομωσίας μέχρι πλάνη το θεωρώ, με το μικρό μου το μυαλό. Και εν τέλη λίγο μετρά τι ήταν, για μας τους Χριστιανούς ορθόδοξους. Σε τι μας χρησιμεύει αυτή η γνώση. Αρκετά δεν φουσκώνουμε από υπερηφάνεια για το ένδοξο παρελθόν και ξεχνάμε το παρόν, που είναι και το βαρύνουσας σημασίας για το μέλλον μας?? Πάντως όποιος πιστεψε ποτέ στα είδωλα του δωδεκαθέου σε λάθος κατεύθυνση βρέθηκε γιατί ουδεμία σχέση δεν έχουν με την αλήθεια και το χαρμόσυνο μήνυμα του Ευαγγελίου, ότι δηλάδή ο σαρκωθείς Λόγος του Θεού και Κύριος ημών Ιησούς Χριστός Ανεστη εκ νεκρών.

P.S.:Μιλάω γενικά δεν απευθύνομαι σε κάποιον συγκεκριμένα.

Αλήθεια από απλή περιέργεια τί είπε ο Κλίντον για τους αρχαίους έλληνες???
Last edited by παρατηρητής on Wed Sep 12, 2012 2:50 pm, edited 1 time in total.
παρατηρητής

Re: TRASH CAN

Unread postby eternity » Fri Sep 07, 2012 11:01 am

Ωχ παλι εβαλε ηλεκτρικη σκουπα ο ακερμ;;;
«Φώτισόν μου, το σκότος, Κύριε!» (Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς).
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby eternity » Fri Sep 07, 2012 1:42 pm

παρατηρητής wrote:edit: ενα πολυ καλο φιλαρακι καποτε μου εγραψε τα τρια μεγαλα σφαλματα των ανθρωπων ...τα κρατησα και τα διαβαζω που και που....ενα λοιπον απο αυτα ειναι :"οτι αναλαμβάνουν να σώσουν τον άλλον".

Συμφωνό. Τουλάχιστον για ένα πνευματικά ανώριμο άνθρωπο σαν και εμένα. Πρώτα διορθώνεις και σώζεις τον ευατό σου και στην πορεία αν έχεις αγνή καρδιά και παρακαλέσεις τον Πανάγαθο να βοηθήσει και κανέναν άλλον, ο Κύριος κατά την αλάνθαστο κρίση του θα το κάνει (είτε χαριτώνοντας εσένα είτε με άλλους τρόπους).
Τα άλλα 2 αν δεν είμαι αδίακριτος και θέλεις να τα κρατήσεις για εσένα??[/quote]

οχι δεν θα τα κρατησω για μενα πρεπει να τα μοιραστω....γιαti ειναι οτι καλυτερο εχω ακουσει τις τελευταιες μερες

Τα αλλα 2 ειναι : 2.Αναλαμβάνουν περισσότερες ευθύνες των άλλων απ΄ότι πρέπει.
3.Επειδή και τις δικές τους ευθύνες δεν τις επωμίζονται σωστά.
All credits goes to my friend!
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby Τιποτας ο Αιτωλος » Mon Sep 10, 2012 5:25 pm

οι τούρκοι, οι εβραίοι , προσευχηθήτε ,και ξανά μανά .......οι τούρκοι, οι εβραίοι , προσευχηθήτε

οι τουρκοι μας την εχουν πέσει χρόνια τωρα ....και αργά και σταθερα μας εξεσθενούν με ποικίλους τρόπους (λαθρομετανάστευση,εξοπλισμοί,διπλωματια.Θρακη)

όσο για τους εβραίους δεν χρειάζετε να κάνουμε τίποτα ....μιλάμε για αυτούς λες και είναι παντοδύναμοι ....και ούτε το Λίβανο δεν καταφεραν
και απο την στιγμή που τους φοβόμαστε όλα τα άλλα έρχοντε δεύτερα

δυστυχώς το πρόβλημα μας είναι εσωτερικό ....ειμαστε ο μόνος λαός που καταφέραμε να κάνουμε την πνευματικότητα και την φιλοσοφία τόσων άξιων ανθρώπων φιλοσόφων και πιο πολύ ακόμα Αγίων της ορθοδοξίας μας λίπος ....πάσχουμε απο συσσώρευση Πνευματικού λίπους

τι να τις κάνεις τόσες γνώσεις και τόσες προσευχές όταν απο πράξεις είσαι το απόλυτο μηδέν
Τιποτας ο Αιτωλος

Re: TRASH CAN

Unread postby TASOS1 » Tue Sep 11, 2012 11:42 am

ΟΛΟΙ ΕΜΑΘΑΝ ΣΤΑ "ΓΛΥΚΑ" ΔΑΝΕΙΚΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΙ!

ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΕΞΑΜΙΛΙΑ!
TASOS1

Unread postby SUKHOI » Mon Sep 17, 2012 8:00 pm

......................
Last edited by SUKHOI on Mon Sep 17, 2012 9:44 pm, edited 1 time in total.
SUKHOI

Unread postby eternity » Mon Sep 17, 2012 10:40 pm

GEWKWN wrote:Παιδιά θα το πω για ακόμη μια φορά και ελπίζω επιτέλους κάποιοι να με ακούσουν, και προπαντός να πάρουν το μήνυμα και να καταλάβουν ότι ίσως τα γεγονότα δεν θα εξελιχθούν όπως τα έχουν καταλάβει με το δικό τους μυαλό, σταματήστε να ασχολείσθε με το πότε θα μπουν τα νέα μέτρα, με το τι θα κάνουν οι πολικοί και εάν θα υπάρχουν και πότε νέες εκλογές, και για τις νέες ταυτότητες, προβληματιστείτε τι είναι αυτό το οποίο μπορεί να είναι ΤΟ ΞΑΦΝΙΚΟ που αναφέρουν οι προφητείες και οι Γέροντες, τι είναι αυτό που μπορεί να αλλάξει την ζωή μας σε μηδέν χρόνο, τι εννοούσε ο Γέροντας όταν έλεγε ότι πολλά θα πάθουμε ????

Λοιπόν θα το πω για ακόμη μια φορά, πριν από 15 περίπου χρόνια ο Γέροντας μου ανέφερε ότι λίγο πριν από τα γεγονότα θα γίνει ΣΕΙΣΜΟΣ στην Ελλάδα

Παιδιά κάντε ένα πείραμα βάλτε μπροστά την λέξη ΣΕΙΣΜΟΣ και μετά δείτε πως κολλούν μεταξύ τους όλα, θα βρείτε το κομμάτι του παζλ που γυρεύετε και θα συμπληρώσετε την εικόνα

ποιος γεροντας ακριβως?????????????????

Ποιος ειπε για σεισμο ακριβως ????????????????????????????????????
Πως δεν θα ασχολουνται οι ανθρωποι με τα μετρα αφου στραγγαλιζονται και εξαθλιωνονται καθημερινα???
Ξαφινικο μονο με σεισμο ερμηνευεται?Ξαφνικη δηλ δεν μπορει να ειναι μια προκλητικη ενεργεια της τουρκιας ?????????
Να σταματησουν καποτε αυτα με το σεισμο ειναι πλανη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby Αριστοτέλης » Mon Sep 17, 2012 10:51 pm

eternity wrote:Επιτελους οταν καθομαστε αναπαυτικα στον καναπε μας μιλαμε με ευκολια για σεισμο επελαση των Τουρκων που θα βιασουν θα εξαφανισουν στο περασμα τους τους Ελληνες ενιοτε θα τραβηξουν βιντεο να το δειξουν στην τηλεοραση με σχολιασμο ή οχι σε τηλεπαραθυρα λοιμο λιμο καταποντισμο αλλα δεν ειναι στη δικη μας γειτονια παρα στη γειτονια των αλλων.

Για να σε καθησυχάσω, δεν κάθονται όλοι αναπαυτικά στον καναπέ τους. 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) :mrgreen:
Αριστοτέλης

Unread postby eternity » Mon Sep 17, 2012 10:57 pm

Αριστοτέλης wrote:
eternity wrote:Επιτελους οταν καθομαστε αναπαυτικα στον καναπε μας μιλαμε με ευκολια για σεισμο επελαση των Τουρκων που θα βιασουν θα εξαφανισουν στο περασμα τους τους Ελληνες ενιοτε θα τραβηξουν βιντεο να το δειξουν στην τηλεοραση με σχολιασμο ή οχι σε τηλεπαραθυρα λοιμο λιμο καταποντισμο αλλα δεν ειναι στη δικη μας γειτονια παρα στη γειτονια των αλλων.

Για να σε καθησυχάσω, δεν κάθονται όλοι αναπαυτικά στον καναπέ τους. 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) :mrgreen:

Να με συγχωρεσετε αν χρησιμοποιησα καυστικη γλωσσα αλλα καποτε πρεπει να μπει ενα τελος σε ανωνυμες πληροφοριες ή τελος παντων να λεμε καπου στην ακρη ισως και να ειναι εκιμηση του και οχι προορηση.
eternity
Καθολικός Συντονιστής

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ