Πόλεμος στην Ουκρανία...

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: Πόλεμος στην Ουκρανία...

Unread postby student » Wed Apr 20, 2022 6:57 pm

Σήμερα η Ρωσία έκανε επίσημη δοκιμή του πυραύλου Sarmat. Στη συνέχεια ο πούτιν έβγαλε λόγο στον οποίο ανέφερε

"President Putin: I congratulate you on the successful launch of the Sarmat intercontinental ballistic missile. This is a big event in the development of advanced weapons systems of the Russian army. The new complex has the highest tactical and technical characteristics and is able to overcome all modern missile defenses. It has no analogues in the world. This truly unique weapon will strengthen the combat potential of our armed forces, reliably ensure Russia's security from external threats and make those who, in the heat of frenzied aggressive rhetoric, are trying to threaten our country think twice. I would like to express my gratitude to everyone who participated in the development and production of the new complex. I would like to emphasize that when creating the Sarmat, only domestic components were used, this will simplify its serial production."

μετάφραση γούγλη

"Πρόεδρος Πούτιν: Σας συγχαίρω για την επιτυχή εκτόξευση του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Sarmat. Αυτό είναι ένα μεγάλο γεγονός στην ανάπτυξη προηγμένων οπλικών συστημάτων του ρωσικού στρατού. Το νέο συγκρότημα έχει τα υψηλότερα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά και είναι σε θέση να ξεπεράσει όλες τις σύγχρονες πυραυλικές άμυνες. Δεν έχει ανάλογο στον κόσμο. Αυτό το πραγματικά μοναδικό όπλο θα ενισχύσει το μαχητικό δυναμικό των ενόπλων δυνάμεών μας, θα διασφαλίσει αξιόπιστα την ασφάλεια της Ρωσίας από εξωτερικές απειλές και θα κάνει όσους, στη φωτιά της φρενήρης επιθετικής ρητορικής, προσπαθούν να απειλήσουν τη χώρα μας να σκεφτούν δύο φορές. Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους όσους συμμετείχαν στην ανάπτυξη και παραγωγή του νέου συγκροτήματος. Θα ήθελα να τονίσω ότι κατά τη δημιουργία του Sarmat χρησιμοποιήθηκαν μόνο εγχώρια εξαρτήματα, αυτό θα απλοποιήσει τη σειριακή του παραγωγή."
Εγερθήσεται γὰρ ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, καὶ ἔσονται λιμοὶ καὶ λοιμοὶ καὶ σεισμοὶ κατὰ τόπους· πάντα δὲ ταῦτα ἀρχὴ ὠδίνων...
student
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby student » Wed Apr 20, 2022 8:34 pm

Πάμε πάλι να παραθέσω και κάποιες μαζεμένες σκέψεις που με τριβελίζουν...παράξενοι καιροί και ιδιαίτερες προσεγγίσεις...

Δεν ξέρω κατά πόσο έχει ο καθένας αντιληφθεί την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σε επίπεδο ανθρωπότητας. Θα κάνω μια γρήγορη προσπάθεια να ξεκαθαρίσω.

Στην ηγεμονούσα ούσα, αυτή που λέμε ότι ό,τι γίνεται εκεί έρχεται μετά από μερικά χρόνια και σε εμάς, ο νόμος επιβάλει ότι αν θέλει ο δάσκαλος στο σχολείο του παιδιού σου να του διδάξει ότι δεν υπάρχει αρσενικό και θηλυκό και ότι τα γένη είναι ρευστά, έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Δείτε τα 3 πρώτα λεπτά του χθεσινού αυτού βίντεο να πάρετε μια γεύση, ανατριχιαστική...φρικώδη

Το τί γίνεται αν διαμαρτυρηθείς έστω και έμμεσα, μπορείτε να το δείτε στα επόμενα λεπτά του βίντεο.

Την ίδια ώρα ο προφήτης της νέας εποχής της φιλάνθρωπης παγκόσμιας κυβέρνησης μας διδάσκει κάτω από την ακρόπολη το πως η τεχνολογία μπορεί να χακάρει τον άνθρωπο, να τον γνωρίσει καλύτερα από τον ίδιο του τον εαυτό,να του αφαιρέσει την ελεύθερη βούληση, και ότι οι υπάρχουσες δομές εξουσίας δεν είναι σωστές γιατί οδηγούν στην απολυταρχία και τον φασισμό. Και πως μόνο μια φιλάνθρωπη παγκόσμια κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε έναν ΑΛΓΟΡΙΘΜΟ που γνωρίζει βαθιά τον άνθρωπο, μπορεί να φέρει την λύση. Μια λύση που θα οδηγήσει όχι στο να γίνει ο άνθρωπος δέσμιος της τεχνητής νοημοσύνης αλλά μέσω της τεχνητής νοημοσύνης που θα ελέγχει η φιλάνθρωπη αυτή πεφωτισμένη εξουσία, να γίνει ο άνθρωπος θεός!!! Ναι καλά ακούτε. Να γίνει ο άνθρωπος θεός!!!
Ψάξτε λίγο βαθύτερα αυτόν τον προφήτη της ΝΕ για να το διαπιστώσετε και μόνοι σας. Μια μικρή γεύση που μπορώ να δώσω...κάτω απ την ακρόπολη, μέσα στα μούτρα του υποτακτι-κούλη μας, μπορείτε να ακούσετε εδώ

https://twitter.com/dstefanos/status/15 ... 3627246599

Κάθε κύτταρο της ύπαρξής μου βρίσκεται σε εγρήγορση και επιφυλακή με όλα αυτά που εξελίσσονται. Κάθε κύτταρο της ύπαρξής μου τα συνδέει όλα αυτά με τις εξελίξεις στα πολεμικά μέτωπα, με τις εξελίξεις στα οικονομικά μέτωπα και την πείνα, με τις εξελίξεις στην ευρύτερη προσπάθεια για τον απόλυτο έλεγχο της ύπαρξής μας και την υποδούλωσή μας στα σόδομα και τα γόμορα που εξελίσσονται μέσω της χρήσης της τεχνολογίας... Ως γνωστός πλέον εσχατολόγος μέσα σε αυτήν την κοινότητα, δεν μπορώ να μην συνδέσω ολα αυτά με τις προφητείες περί των εσχάτων. Και με αρκετά σοβαρή τεκμηρίωση θα μπορούσα να ισχυριστώ ευλογώντας τα γένια μου ... 8-)

Μέσα λοιπόν σε αυτήν την αυξημένη εσχατολογική εγρήγορση, την επιφυλακή, την ανησυχία, πετυχαίνω ένα τραγούδι το οποίο μελοποιεί κάποιους στίχους της Αγίας Γραφής, το οποίο θυμίζει το ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε και ότι ο Κύριος είναι κοντά μας, μέσα σε όλα αυτά τα προφητευμένα να συμβούν προς το τέλος του κόσμου τούτου. Και το παραθέτω γιατί μου δίνει δύναμη.

Και επειδή αυτό το τραγούδι, σαν μιας μορφής παιδικό ύμνο θα το περιέγραφα, έχει μελοποιηθεί από ευαγγελικούς αιρετικούς χριστιανούς, δέχομαι επίπληξη, για την οποία απολογήθηκα κι όλας. Και δεν μετανιώνω φυσικά, όπως κάθε φορά που οι πράξεις ή τα λόγια μου θα σκανδαλίσουν όποιον αδελφό μου και θα χρειαστεί να απολογηθώ για αυτό.

Ομολογώ όμως ότι δεν έχει σταματήσει να με "βασανίζει¨ αυτό το σκηνικό. Πέρυσι, πρόπερσι, μάλλον δεν θα ήταν έτσι. Πριν πέντε, δέκα χρόνια σίγουρα δεν θα ήταν έτσι. Αλλά σήμερα? Σήμερα με βασανίζει. Και διάφορα ερωτήματα ανακύπτουν από τα οποία δεν μπορώ να κρυφτώ.

Αναρωτιέμαι λοιπόν. Και σκέφτομαι και προβληματίζομαι....

Έστω λοιπόν ότι η κατάσταση αυτή που ζούμε επιδεινώνεται κι άλλο. 'Έστω ότι μπαίνουμε όντως στα έσχατα χρόνια της ανθρωπότητας.
Έστω ότι μπαίνουμε στον καιρό του ψευδοπροφήτη και του αντίχριστου. Στη βασιλεία του σατανά.
Έστω ότι βρισκόμαστε τελικά υπό διωγμό για την πίστη μας. Ότι διωκόμαστε, συλλαμβανόμαστε, βασανιζόμαστε και πλησιάζουμε να μαρτυρήσουμε για την πίστη μας στον Κύριο Δημιουργό μας και στον Σωτήρα μας Ιησού Χριστό.

Και εκεί που είμαστε υπό τον διωγμό του αντιχρίστου, υπό τον διωγμό του θηρίου, την ώρα που όλη η ανθρωπότητα, κάθε φυλή, έθνος και ράτσα τον προσκυνάει, αποκομμένοι από όλο το σύστημα, σε πείνα, σε δίψα, σε διωγμό χειρότερο από του νέρωνα και του διοκλητιανού, συναντάμε δίπλα μας έναν άλλον διωκόμενο για την έως τέλους πίστη του στον Κύριο Ιησού Χριστό.
Ο οποίος όμως, φευ, προέρχεται από καθολικό ή προτεσταντικό ή συριακό δόγμα!!!
Έτοιμος κι αυτός να μαρτυρήσει γιατί εμμονικά και αρρωστημένα και αυτός, σαν κι εμένα, με βάση τη διδασκαλία του ψευδοπροφήτη και του θηρίου, αρνείται όπως κι εγώ να αρνηθεί την πίστη στον Δημιουργό μας και Πατέρα του Ιησού Χριστού και αρνείται έως θανάτου να προσκυνήσει το θηρίο και να χαράξει τον αριθμό του ονόματος αυτού. Και ομολογεί το σύμβολο της πίστεως και την Αγία Τριάδα και είναι έτοιμος να πεθάνει γι αυτό.
Τί κάνω? Πως τον αντιμετωπίζω?

Είθε ο Κύριος να δώσει την απάντηση σε όλους όσους βρεθούνε τότε σε αυτήν την κατάσταση. Είθε να μην χρειαστεί καν να βρεθούμε εκεί. Επειδή όμως όλα δείχνουν ότι αυξάνονται οι πιθανότητες, είθε να φωτίσει τη διάνοια και την καρδιά του καθενός να κάνει τότε την σωστή επιλογή...

Και κάπου εκεί έσκασαν σαν βόμβα στο νου μου τα λόγια του Κυρίου όταν είπε...

38 Απεκρίθη δε προς αυτόν ο Ιωάννης, λέγων· Διδάσκαλε, είδομέν τινά εκβάλλοντα δαιμόνια εις το όνομά σου, όστις δεν ακολουθεί ημάς, και ημποδίσαμεν αυτόν, διότι δεν ακολουθεί ημάς.
39 Ο δε Ιησούς είπε· Μη εμποδίζετε αυτόν· διότι δεν είναι ουδείς όστις θέλει κάμει θαύμα εις το όνομά μου και θέλει δυνηθή ευθύς να με κακολογήση.
40 Επειδή όστις δεν είναι καθ' ημών, είναι υπέρ ημών.

46 Εισήλθε δε εις αυτούς διαλογισμός, τις τάχα εξ αυτών ήτο μεγαλήτερος.
47 Ο δε Ιησούς, ιδών τον διαλογισμόν της καρδίας αυτών, επίασε παιδίον και έστησεν αυτό πλησίον εαυτού
48 και είπε προς αυτούς· Όστις δεχθή τούτο το παιδίον εις το όνομά μου, εμέ δέχεται, και όστις δεχθή εμέ, δέχεται τον αποστείλαντά με· διότι ο υπάρχων μικρότερος μεταξύ πάντων υμών ούτος θέλει είσθαι μέγας.
49 Αποκριθείς δε ο Ιωάννης, είπεν· Επιστάτα, είδομέν τινά εκβάλλοντα τα δαιμόνια εν τω ονόματί σου, και ημποδίσαμεν αυτόν, διότι δεν ακολουθεί μεθ' ημών.
50 Και είπε προς αυτόν ο Ιησούς· Μη εμποδίζετε· διότι όστις δεν είναι καθ' ημών, είναι υπέρ ημών

Σκέψεις, σκέψεις, σκέψεις...ο Κύριος να ευλογεί και να οδηγεί σε ότι είναι αρεστό σε Αυτόν και μόνο σ Αυτόν...

ΥΓ. Στον δικό μου νου, η απάντηση έγινε ξεκάθαρη. Παραθέτω λοιπόν ένα λινκ από ένα προτεσταντικό σάιτ που βρήκα εχθές όπου και βρίσκεται μια μεγάλη λίστα από αιρετικής προέλευσης τραγούδια που υμνούν τον Κύριο. Ομολογώ ότι σε μερικά από αυτά βρήκα και χαρά και ανάπαυση. Όχι σαν αντικατάσταση ενός ορθόδοξου βυζαντινού ύμνου αλλά σαν κάτι απλοϊκό, ανάλαφρο ίσως και παιδικό. Ούτε ντρέπομαι γι αυτό ούτε μπορώ να το εξηγήσω. Απλά συμβαίνει. Και απλά το παραθέτω.

https://www.veria-church.gr/en/multimed ... F%84%CE%B7

Αν αποτελεί αυτό αιτία να κατακριθώ, ας είναι. Απολογούμαι εκ των προτέρων σε όλους όσους σκανδαλίζονται.
Ο Κύριος όμως είναι ο τελικός Κριτής μου. Και δεν μπορώ να ψεύδομαι σε κανέναν σας. Κάποια από αυτά τα τραγούδια έφεραν χαμόγελο στα χείλη μου, χαρά στην ψυχή μου και δύναμη στην πίστη μου. Ίσως να κάνουν το ίδιο και σε κάποιον άλλον....

Αλληλούια! Κύριε Ελέησον
Εγερθήσεται γὰρ ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, καὶ ἔσονται λιμοὶ καὶ λοιμοὶ καὶ σεισμοὶ κατὰ τόπους· πάντα δὲ ταῦτα ἀρχὴ ὠδίνων...
student
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby student » Thu Apr 21, 2022 11:16 am

Φρέσκα νέα της ημέρας

Ο Πούτιν ανακοίνωσε πριν λίγο ότι σταματάει με δική του εντολή η επιχείρηση για την εκκαθάριση των σηράγγων κάτω από το αζοβσταλ. Θεωρεί την επιχείρηση παράλογη χωρίς ιδιαίτερο νόημα που θα βάλει σε κίνδυνο πολλές ζωές ρώσων στρατιωτών. Κατά συνέπεια διέταξε την αλλαγή στρατηγικής και το απόλυτο σφράγισμα όλων των εξόδων από τις κατακόμβες του υπόγειου συμπλέγματος έτσι ώστε να μην μπορεί να περάσει "ούτε μύγα".
Περνάνε λοιπόν σε προσέγγιση ολοκληρωτικής πολιορκίας. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι σήμερα θα ανακοινωθεί επίσημα η απελευθέρωση της μαριούπολης και η σημερινή μέρα θα οριστεί σαν η επέτειος της δεύτερης απελευθέρωσης της πόλης.

ΥΓ. Να δούμε αν έχουν υπολογίσει το ότι πρέπει να κλείσουν και όλα τα κανάλια επικοινωνίας των πολιορκημένων προς τον έξω κόσμο γιατί αν αυτά παραμείνουν ανοιχτά και σκάνε συνεχώς βιντεάκια από μέσα θα γίνει μεγάλο επικοινωνιακό πανηγύρι
student
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby student » Thu Apr 21, 2022 11:20 am

Σύμφωνα με τον σοιγκού θα χρειαστούν τρεις με τέσσερις μέρες για να ολοκληρωθεί το σφράγισμα και υπολογίζουν γύρω στα 500 με 1000 άτομα να είναι εκεί κάτω
student
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby student » Thu Apr 21, 2022 11:24 am

Εντωμεταξύ εμφανίστηκαν χθες στο τουίτερ κάποιες πληροφορίες ότι το υπουργείο εκτάκτων αναγκών της ρωσίας έβγαλε ανακοίνωση στο site του με οδηγίες για τα μέτρα που πρέπει να πάρει ο πληθυσμος σε περίπτωση που δεχθούν πυρηνικά χτυπήματα από το νατο σαν αντίποινα (retaliation)

https://twitter.com/ASLuhn/status/1516504141903900681
student
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby student » Thu Apr 21, 2022 11:31 am

student wrote:Σύμφωνα με τον σοιγκού θα χρειαστούν τρεις με τέσσερις μέρες για να ολοκληρωθεί το σφράγισμα και υπολογίζουν γύρω στα 500 με 1000 άτομα να είναι εκεί κάτω

Ο σοιγκού που εμφανίστηκε στο σημερινό βίντεο να ενημερώνει τον πούτιν είναι ο ίδιος που τον έχουν πεθάνει δυο τρεις φορές μέχρι τώρα απο καρδιακές προσβολές, δηλητηριάσεις κλπ και που τον είχε εξορίσει ο πούτιν στη σιβηρία σαν αποτυχημένο
student
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby student » Thu Apr 21, 2022 11:50 am

Οι μέχρι τώρα αναφορές για προωθήσεις των ρώσων σε αρκετά σημεία του βασικού μετώπου είναι για πρώτη φορά τόσο σημαντικές. Ακόμα δεν έχουν υπάρξει επιβεβαιώσεις αλλά απο αυτά που διαβάζω έγινε μεγάλη προώθηση δυτικα της βελικα νοβοσιλκα, ανατολικά του βούλενταρ αλλά και προωθήσεις στα βδ του σεβεροντονετσκ και σε όλο το μέτωπο νότια του ιζιούμ.

Οι προσπάθειες των δυτικών για τετραήμερη εκεχειρία λόγω Ορθοδόξου Πάσχα (ώ τι υποκρισία) πέφτει στο κενό μιας και οι ρώσοι ευθέως τους απάντησαν ότι είναι πρόσχημα για να επαναεξοπλιστουν οι αμυνόμενοι
student
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby student » Thu Apr 21, 2022 4:35 pm

Εκτιμήσεις για την πορεία της δεύτερης φάσης των ρώσων

Concerning the second phase of military operation.

1. Despite the recent announcement of its beginning, de facto, yesterday the Pentagon and the National Security and Defense Council of Ukraine noted that the general offensive has not yet begun, and the RF Armed Forces continue to concentrate forces.

2. At the same time, there is an intensification of missile, air and artillery strikes in a number of directions, while in the reports of the RF Ministry of Defense the number of strikes against enemy strongholds and areas of concentration of forces is increasing. The focus of fire engagement of enemy forces is increasingly shifting towards direct support of the advance of troops. All this looks like artillery preparation stretched out in time.

3. The most active at the current stage are the Izyum and Zaporozhye groups of the RF Armed Forces, which have tactical successes at low rates of advance. A significant part of the forces of the RF Armed Forces, even according to Western estimates, have not yet entered into action.

Με λίγα λόγια η δεύτερη φάση μόλις ξεκίνησε και σε αυτό το αρχικό στάδιο έχουμε την προετοιμασία του εδάφους κυρίως με τη χρήση πυροβολικού και MLRS. Οι σοβαρές κινήσεις στρατευμάτων δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα
student
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby foteini » Thu Apr 21, 2022 10:47 pm

Η άγνωστη διάσταση του ουκρανο-φασιστικού τάγματος Αζόφ

http://yiorgosthalassis.blogspot.com/20 ... .html#more
foteini

Unread postby Κατερίνα » Sun Apr 24, 2022 6:45 pm

Χριστός ανέστη με υγεία σε όλους!!
Student ευχαριστούμε για τις πολύ χρήσιμες σκέψεις στα θέματα της επικαιρότητας!
Σε σχέση με τα χριστιανικά τραγούδια που αναφέρθηκαν, έχω να παραθέσω και τα παρακάτω ορθόδοξα που συντρόφευσαν πολλές στιγμές μου:
του Γιάννη Κουντουρά(ενδεικτικά τα παρακάτω, υπάρχουν αρκετά ανεβασμένα στο Youtube)

Όπως και αυτά, εξίσου αγαπημένα:

και ειδικά αυτό....

Ευχαριστώ που μου τα θυμήσατε :) και συγνώμη αν είναι εκτός θέματος...
Κατερίνα

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ