ΟΜΠΡΟΣ Ν΄ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΩΜΕΪΚΟ

...για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι... πορεία και προσφορά του Έθνους μας στο μονοπάτι της Ιστορίας...

Moderator: inanm7

Re: ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΑ ΡΩΜΙΟΣ;

Unread postby KANENAS » Tue Dec 06, 2011 3:09 pm

Ο Χριστός μπορεί να μην έχει ανάγκη την Ελλάδα αλλά εγώ την έχω.
Η Ελλάδα είναι το σπίτι μου όσο είμαι εν ζωή και άμα την χάσω δεν μου μένει τίποτα. Αν με αξιώσει ο Κύριος θα αγωνιστώ με λύσσα για αυτήν και αν ποτέ έρθει αγάπη και αδελφοσύνη μεταξύ των λαών εδώ είμαστε να αναθεωρήσουμε.
KANENAS

Unread postby Mannlicher-Schönauer » Tue Dec 06, 2011 3:11 pm

ΡΩΜΙΟΣ wrote:Πολύ απλά, έχετε συγχύσει τον Χριστό με την Ελλάδα........Όμως ο Χριστός δεν έχει ανάγκη καμμιά Ελλάδα, όπως και κανένα άλλο Εθνος, για την δόξα της Βασιλείας Του.
Ο Χριστός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΟΛΗΠΤΗΣ, και είναι απολύτως δίκαιος.
Και αν η Ελλάς, έχει την Ιερά Παρακαταθήκη, αλλά δεν έχει φανεί άξια της, τότε πολύ απλά, όπως ο Θεός απέρριψε τους Εβραίους θα απορρίψει και τους Ελληνες....
ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ, ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ.
Αν επιμένετε, πολύ απλά, θα διαψευσθείτε από τα γεγονότα που έρχονται.
Αυτά που προφήτευσαν οι άγιοι Γέροντες μας, δεν αφορούν την Ελλάδα, αλλά την Ρωμιοσύνη. Η ΓΛΩΣΣΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ-ΡΟΥΜΑΝΟΙ και ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΡΩΜΕΪΚΟ ΕΘΝΟΣ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.
Πολύ απλά, και σας ευχαριστώ που με φιλοξενήσατε.....

Εσύ φίλε ΡΩΜΙΟΣ μπερδεύεις τον εθνικισμό με τον πατριωτισμό(ελπίζω όχι σκόπιμα).Από τα βάθη της ιστορίας μέχρι σήμερα ο ελληνισμός πλήρωσε και πληρώνει την αποστασία του από τον Κύριο και ελπίζουμε με την μετάνοιά μας,να μας λυπηθεί από τα χειρότερα που έρχονται.
ΡΩΜΕΪΚΟ ΕΘΝΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.Μπορεί να υπάρξει μόνο Ρωμέικο κράτος,ή Βυζαντινό ή Ελληνικό ή όπως θελήσει ο Κύριος να ονομαστεί κατά την μεγάλη αναλαμπή της Ορθοδοξίας,το οποίο θα περιλαμβάνει όσους αναφέρεις!
Καλή συνέχεια...
Mannlicher-Schönauer

Unread postby KANENAS » Tue Dec 06, 2011 3:16 pm

ΡΩΜΙΟΣ wrote:
giannis73 wrote:Να σε ρωτήσω κάτι?
Αν μας επιτεθούν οι Βούλγαροι με πόλεμο ,θα πολεμούσες για την Ελλάδα?

Για τον Χριστό πολεμώ αδελφέ......Για την Ελλάδα; χμ.....δεν νομίζω, ότι αξίζει να διακινδυνεύσω την ζωή μου, για μασώνους, για άθεους ή ια βλάσφημους....

Αυτό είναι η Ελλάδα για σένα;
Για μένα η Ελλάδα είμαι εγώ, είναι η γυναίκα μου, οι γονείς μου, οι φίλοι μου, τα παιδιά από το φόρουμ….. Όλοι αυτοί είναι η Ελλάδα.
KANENAS

Unread postby giannis73 » Tue Dec 06, 2011 5:44 pm

ΡΩΜΙΟΣ wrote:Για τον Χριστό πολεμώ αδελφέ......Για την Ελλάδα; χμ.....δεν νομίζω, ότι αξίζει να διακινδυνεύσω την ζωή μου, για μασώνους, για άθεους ή ια βλάσφημους....
Αν η Ελλάς, ήταν γνήσια απόγονος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, δηλαδή γνήσιο Χριστιανικό κράτος, ναι...κατά αλλοθρήσκων θα πολεμούσα....ΑΛΛΑ, ΚΑΤΑ ΟΜΟΘΡΗΣΚΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑ ΠΟΤΕ.
Και μιά και το έθεσες....για πές μου.....Στον Β Βαλκανικό, οι Ελληνες προσηύχοντο στην Παναγία να ευλογήσει τα όπλα τους...το ίδιο και οι Βούλγαροι.....ποιόν θα άκουγε η Παναγία, αφού και οι δύο είναι παιδιά της;
ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΑΣΩΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΥΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΔΕΛΦΟΣΦΑΓΗΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ.....
ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑΠΑΥΣΙΝ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΟΥΡΓΗΘΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.
ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΦΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ, ΝΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΝΙΑΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΘΝΟΣ.
Και τέλος....
ΟΧΙ ΑΔΕΛΦΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΙ.....
ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΩ ΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ.

Δηλαδή για να καταλάβω καλά ,αν μας κάναν πόλεμο οι βούλγαροι και μπαίναν μέσα και πιάναν γυναίκες και παιδάκια και τα βίαζαν και τα σκότωναν και καθάριζαν ολόκληρα χωριά και πιάναν τελικά και τους δικούς σου ανθρώπους ,εσύ θα καθόσουν και θα κοιτούσες?
Στην Παλαιά Διαθήκη αν δεις τόσες και τόσες φορές οι Προφήτες και οι Όσιοι βασιλιάδες παλεύαν για τον λαό τους και παρόλο που αυτοί ξεφεύγαν και πήγαιναν να λατρέψουν τον Βάαλ αυτοί πάλι προσπαθούσαν να τους βάλουν στον ίσιο δρόμο του αληθινού Θεού είτε με Θείες τιμωρίες ,είτε με θαύματα.
Η Παναγιά θα άκουγε και θα ευλογούσε τα όπλα των αδικημένων και όταν οι Βούλγαροι θα μας κάναν πόλεμο θα βοηθούσε εμάς ,αλλά αν εμείς στα καλά καθούμενα κάναμε πόλεμο στους Βούλγαρους τότε θα βοηθούσε αυτούς.
Και για αυτό που λες για ένα Εννιαίο Ορθόδοξο Έθνος όπου όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο λατρεύουν τον ένα Τριαδικό Θεό και είναι όλοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ,συμφωνώ μαζί σου και επαυξάνω και μακάρι να γίνει αυτό και είμαι υπέρ της Ορθόδοξης Χριστιανικής Παγκοσμιοποίησης ,αλλά όταν όλοι διεκδικούνε να σε φάνε και να σε εξαφανίσουν τότε θα μου επιτρέψεις να είμαι επιφυλακτικός και να αντισταθώ ενάντια στην καταστροφή της χώρας μου και ακόμα χειρότερα ενάντια σε όποιον θα έρθει για να σφάξει ,να βιάσει ,να σκοτώσει ,να βασανίσει και να υποδουλώσει.Δεν πρέπει να κάτσω με δεμένα χέρια και να κοιτάω ,αν μπορώ να κοιτάω.
giannis73

Unread postby giannis73 » Tue Dec 06, 2011 6:10 pm

Και κάτι άλλο που δεν μου απάντησες φίλε μου.
Ποια η διαφορά της λέξης Ορθόδοξος Χριστιανός από την λέξη Ρωμιός?
giannis73

Re: ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΙΛΑΜΕ;

Unread postby foteini » Tue Dec 06, 2011 7:57 pm

Ειλικρινά, δεν ξέρω τι να πρωτογράψω με όλες αυτές τις (επιτρέψτε μου να πω) αρλούμπες που διάβασα πάλι από τα Ρωμιοσυνόπαιδα σήμερα.
Γιατί βρε καλόπαιδα είμαστε εθνικιστές; Επειδή αγαπάμε την Ελλάδα μας και δεν την κατασυκοφαντούμε και δεν την βρίζουμε σαν την αφεντιά σας; Πότε είπαμε ότι ο Χριστός έχει ανάγκη την Ελλάδα ή ότι μόνο η Ελλάδα είναι Ορθόδοξη ή ότι μόνο αυτή θα σωθεί;Ποιός ανακατεύει το Χριστό με τον εθνικισμό και τα έθνη; Μόνο εσείς και κανένας άλλος εδώ μέσα! Φτάσατε στο σημείο να κάνετε και υποδείξεις στις Ορθόδοξες Εκκλησίες τι να κάνουν και τι όχι! Είστε ανώτεροι λοιπόν και από την Εκκλησία! Πολύ ωραία!!!
Όταν το Ευαγγέλιο μιλάει για το έθνος του Θεού, αυτό που αποτελείται από αυτούς που λέε騴΄ινα ώσιν εν¨, όλοι καταλαβαίνουμε ότι εννοεί έθνος ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ και όχι του κόσμου τούτου.Ίνα ώσιν έν πνευματικά, όχι εθνικά ή κρατικά! Όπως είναι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, η Θριαμβεύουσα Εκκλησία στον Ουράνιο κόσμο, αποτελούμενη από Αγίους από όλον τον κόσμο, έτσι ακριβώς και εδώ στην Στρατευομένη Εκκλησία,πάνω στη Γη, είναι και το ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, με αρχηγό και τελειωτή της Πίστης τον Χριστό. Μόνο εσείς δεν το καταλαβαίνετε και μπερδεύετε έθνη και εθνικισμούς;Ας παρομοιάσουμε την έννοια έθνος με την έννοια ψυχή.Όπως λοιπόν η ψυχή δεν μπορεί σ΄αυτόν εδω τον κόσμο να ζήσει χωρίς το σώμα, έτσι ακριβώς και ένα έθνος δεν μπορεί να υπάρξει και να επιβιώσει για πολύ χωρίς να έχει κρατική υπόσταση, δηλαδή κράτος, μέσω του οποίου να εκφράζεται και να δημιουργεί.
Μία ψυχή αντιστοιχεί σε ένα σώμα. Ένα έθνος αντιστοιχεί σε ένα κράτος, σε υλικό και όχι σε πνευματικό επίπεδο. Εδώ είναι που μπερδεύεστε;Δεν εξηγείται αλλιώς.Αν είναι άρρωστο το κράτος και οι εκπρόσωποί του, αυτό δεν σημαίνει ότι το έθνος είναι κι αυτό άρρωστο ή ότι πέθανε.
Επίσης, είναι δυνατόν πολλά έθνη να ενωθούν σε ένα κράτος, υπό τις παρούσες τουλάχιστον συνθήκες;Θα ήταν σα να λέγαμε ότι πολλές ψυχές μπορούν να ενωθούν σε ένα σώμα!!!
Αλλά ούτε και πολλά κράτη μπορούν να ενωθούν σε ένα έθνος, αφού αυτό θα ήταν σα να λέγαμε ότι πολλά σώματα μπορουν να ενωθούν σε μια ψυχή!!!
Κάθε κράτος αντιπροσωπεύει κι ένα έθνος με τα δικά του χαρακτηριστικά και ιδιαίτερα στοιχεία.Για πέστε μου βρε καλόπαιδα, πώς θα γίνει αυτό το Ρωμέικο στην πράξη; Οι μουσουλμάνοι της Αλβανίας, για παράδειγμα πού θα πάνε;Στην Κόκκινη Μηλιά για να φτιάξουν κράτος με τους μουσουλμάνους της Αμερικής; Και δεν κατάλαβα πώς σ΄αυτά τα ενωμένα ΄΄ρωμέικα ΄΄Βαλκάνια, όλοι θα μιλάνε τα Ελληνικά. Οι Ρουμάνοι, οι Βούλγαροι και όλοι οι άλλοι θα αφήσουν τη γλώσσα που μιλάνε τώρα και γεμάτοι ιερό ενθουσιασμό θα μιλάνε Ελληνικά;Και ΄πού το ξέρετε εσείς Ρωμιοσυνόπαιδα ότι δεν θα θέλουν να μιλάνε όλοι στα ενωμένα Βαλκάνια, Βουλγαρικά ή Αλβανικά, ας πούμε; Μήπως το πράγμα καταντά γελοίο μ΄αυτό το σκεπτικό σας;
Δεν αφήνετε καλύτερα το Θεό να κάνει τη δουλειά του χωρίς τις δικές σας υποδείξεις;
Εκείνος ξέρει καλύτερα πώς και πότε θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να επικρατήσει σε όλον τον κόσμο η Ορθοδοξία και όχι μόνο στα Βαλκάνια. Και τότε ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΡΘΟΔΟΞΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, όπως πρεσβεύετε εσείς, αλλά ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΤΟΥΝ ΟΛΟΛΑΜΠΡΑ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ!!! Και τότε θα ζήσει ο λύκος με το αρνί. ΚΑΙ ΤΟΤΕ δεν θα πολεμήσω το Βούλγαρο γιατί δεν θα έρθει να αρπάξει την Πατρίδα μου, όπως κι εγώ δεν θα πάω να αρπάξω τη δική του.
Kαι μετά τη Β΄Παρουσία δεν θα υπάρχουν πλέον έθνη, επειδή δεν θα χρειάζονται πια στον πνευματικό κόσμο. Τα πράγματα είναι περισσότερο και από απλά.
Και για μελετήστε λίγο καλύτερα τους γέροντες, να δείτε αν μιλάνε για Ελλάδα ή όχι.
foteini

Re: Γεγονότα του Έθνους μας που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε..

Unread postby ΡΩΜΙΟΣ » Wed Dec 07, 2011 4:19 pm

Κύριε Μανλίχερ Στονάουερ, δεν μπορώ να σας αποκαλέσω αδελφό, γιατί δεν σας θεωρώ αδελφό.....Άνθρωπος, ο οποίος δεν σέβεται τις απόψεις του άλλου, και κλειδώνει τα θέματα, γιατί τον ενοχλούν οι θέσεις του συζητητού του, κάθε άλλο παρά Χριστιανός είναι.
Εκείνο όμως που θέλω να σας τονίσω, είναι, ότι είτε το θέλετε, είτε όχι, αναπτύσσεται στους κόλπους των Ορθοδόξων και δή των νέων, μιά στροφή στην Ρωμιοσύνη, που όσο και να σας ενοχλεί, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΣ.
ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ.
Όσον δε για τα καθ΄ημάς, πιστεύουμε, ότι αυτή η στροφή, είναι εκ Θεού, γιατί ξεκίνησε από ιερωμένους, τον Ρωμανίδη, τον Μεταλληνό, και τον μοναχό Αβραάμ εξ Άθω, και συνεχίζεται με πολλούς οπαδούς.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ, ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ, ΠΟΥ Η ΠΑΤΡΙΣ ΜΑΣ- Η ΡΩΜΑΝΙΑ για μας, Η ΕΛΛΑΣ για σας-ΔΙΑΝΥΕΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ, ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΗ Η ΣΤΡΟΦΗ.
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΕΜΑΣ.
Το όνομα Ελλάς, στην Νέα Ορθόδοξη Αυτοκρατορία που έρχεται, με έδρα την Κωνσταντινούπολι, θα σημαίνει τους παγανιστές, τους άθεους και όλους τους αρνητές του Χριστού.
Το όνομα Ρωμιός, θα σημαίνει κάθε Χριστιανό Ορθόδοξο, ακόμη και τον Ρώσο, καθ΄ότι η Μόσχα είναι η Τρίτη Ρώμη.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ....ΌΜΩΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΕΘΑ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΝΙΚΗΤΑΙ.....
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ....
ΡΩΜΙΟΣ

Unread postby Mannlicher-Schönauer » Wed Dec 07, 2011 4:50 pm

ΡΩΜΙΟΣ wrote:Κύριε Μανλίχερ Στονάουερ, δεν μπορώ να σας αποκαλέσω αδελφό, γιατί δεν σας θεωρώ αδελφό.....Άνθρωπος, ο οποίος δεν σέβεται τις απόψεις του άλλου, και κλειδώνει τα θέματα, γιατί τον ενοχλούν οι θέσεις του συζητητού του, κάθε άλλο παρά Χριστιανός είναι.
Εκείνο όμως που θέλω να σας τονίσω, είναι, ότι είτε το θέλετε, είτε όχι, αναπτύσσεται στους κόλπους των Ορθοδόξων και δή των νέων, μιά στροφή στην Ρωμιοσύνη, που όσο και να σας ενοχλεί, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΣ.
Όσον δε για τα καθ΄ημάς, πιστεύουμε, ότι αυτή η στροφή, είναι εκ Θεού, γιατί ξεκίνησε από ιερωμένους, τον Ρωμανίδη, τον Μεταλληνό, και τον μοναχό Αβραάμ εξ Άθω, και συνεχίζεται με πολλούς οπαδούς.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ, ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ, ΠΟΥ Η ΠΑΤΡΙΣ ΜΑΣ- Η ΡΩΜΑΝΙΑ για μας, Η ΕΛΛΑΣ για σας-ΔΙΑΝΥΕΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ, ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΗ Η ΣΤΡΟΦΗ.
Το όνομα Ελλάς, στην Νέα Ορθόδοξη Αυτοκρατορία που έρχεται, με έδρα την Κωνσταντινούπολι, θα σημαίνει τους παγανιστές, τους άθεους και όλους τους αρνητές του Χριστού.
Το όνομα Ρωμιός, θα σημαίνει κάθε Χριστιανό Ορθόδοξο, ακόμη και τον Ρώσο, καθ΄ότι η Μόσχα είναι η Τρίτη Ρώμη.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ....ΌΜΩΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΕΘΑ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΝΙΚΗΤΑΙ.....
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ....

Κύριε Ρωμιέ,καταρχάς νόμιζα πως μας είχατε αποχαιρετήσει...προφανώς έκανα λάθος!Οι απόψεις σας καταγράφησαν στο χώρο μας,από πολλά μέλη πήρατε τις απαντήσεις σας και όλες οι αναρτήσεις σας,έχουν παραμείνει στη θέση τους.Σας ευχαριστώ πολύ για την παραδοχή των προθέσεων σας και θα ήθελα να σας παρακαλέσω να αποχωρήσετε από τον παρόντα χώρο για να ιδρύσετε έναν νέο ιστότοπο στον οποίο θα μπορείτε ελεύθερα να αναρτάτε την προπαγάνδα σας.
Η αναρτήσεις σας θα παραμείνουν εδώ,διότι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από εσάς και την "αλήθεια" σας,έτσι ώστε να μπορούν οι επισκέπτες μας να καταλαβαίνουν άμεσα τα πιστεύω σας!
Σας εύχομαι καλή τύχη στην αποστολή σας και θα σας περιμένουμε για να αντιμετωπίσουμε την "πραγματικότητα" σας!
Σας ευχαριστώ!
Mannlicher-Schönauer

Unread postby casius » Wed Dec 07, 2011 5:59 pm

ΡΩΜΙΟΣ wrote:Κύριε Μανλίχερ Στονάουερ, δεν μπορώ να σας αποκαλέσω αδελφό, γιατί δεν σας θεωρώ αδελφό.....Άνθρωπος, ο οποίος δεν σέβεται τις απόψεις του άλλου, και κλειδώνει τα θέματα, γιατί τον ενοχλούν οι θέσεις του συζητητού του, κάθε άλλο παρά Χριστιανός είναι.

Δηλαδη για να καταλάβω , έχετε κάποιοι(εσύ ξέρεις ποιοι) προσδιορίσει σχιματική κατάσταση και κίνημα εντός του Ελληνικού Έθνους με βάση την εκφορά και τον χαρακτηρισμό(Ρωμιός , Έλλην)για το οποίο κάποιοι θα δώσουν λόγο.Δηλαδή τον Έλληνα Χριστιανό Ορθόδοξο θα τον διώξετε ως άλλοι Ρωμαίοι(όχι Ρωμιοί) στις σύγχρονες αρένες της Νέας Ρώμης(Κωνσταντινούπολη Ισοπεδωμένη απο πυρηνικά);
Αυτόν αγγίζει τα όρια του ρατσισμού και γεννά ερωτήματα

Έχεις κάποια γυάλινη σφαίρα που σου έχει πει ότι το μέλλον θα δικαιώσει εσάς;Ποιοι είστε εσείς;Να σου θυμίσω ποιοι ήταν αυτοί που στο όνομα του Ιησού έκαιγαν , βίαζαν , γκρέμιζαν παλαιότερες θρησκείες (ειδολωλατρικές δεν αντιλέγω) οι οποίες είχαν πλούσια πολιτισμική και πολιτική προσφορά στο Έθνος; Οσο για τον Ρωμανίδη είναι ο μόνος που κατ όνομα μπορεί να μιλά για Ρωμανία.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ....

Θα ήθελα με τον αγαπητο Ρωμιό να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα

Δηλαδή για να κατανοήσω καλά ασπάζεστε την άποψη εκείνων των κύκλων που θεωρούν πως το Ελληνικό Έθνος ΔΕΝ υφίσταται και αποτελεί κατασκεύασμα της Δύσης για την διάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας ισχυριζόμενοι πως ουδεμία σχέση και συνέχεια δεν το συνδέει με το παλαιό ένδοξο παρελθόν του;
Αν ναι πόσο διαφέρετε απο τον Ψευτομακεδόνα των Σκοπίων , τον Ιλλύριο της Αλβανίας και τον Μογγόλο Οθωμανό της Ανατολής που εν έτη 2011 θεωρεί οτι είναι αυτός κληρονόμος όχι μόνο των Αρχαιοελληνικών συμβόλων και ιστορίας αλλά και (ειδικά για τους Οθωμανούς) του ίδου του Βυζαντίου;

Μήπως τελικά τα πιθανά ευγενή κίνητρα προσδιορίζουν νερό στον μύλο των φυγόκεντρων τάσεων σε μια κοινωνία που μαστίζεται, βάλεται και είναι εύκολη στο να δεχθεί ..........δοσιλογικές αναφορές;

Αναμένω με αγωνία την απάντηση σου.
Last edited by casius on Wed Dec 07, 2011 8:15 pm, edited 1 time in total.
casius

Re: ΟΜΠΡΟΣ Ν΄ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΩΜΕΪΚΟ

Unread postby marjory » Wed Dec 07, 2011 7:25 pm

Ρωμιοί - Ενώ η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία εκχριστιανιζόταν, οι Έλληνες αυτοαποκαλούνταν [αφού η ονομασία Έλλην σήμαινε πλέον τον ειδωλολάτρη], Ρωμαίοι ή Ρωμιοί ένα όνομα το οποίο είχε πολιτικές προεκτάσεις αφού δήλωνε όλους τους ελεύθερους πολίτες της Αυτοκρατορίας και όχι την καταγωγή τους. Σημειωτέον ότι οι ίδιοι ονόμαζαν το κράτος τους Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και όχι Βυζαντινή, ενώ η Κωνσταντινούπολη αρχικά ονομάστηκε Νέα Ρώμη.
Κατά τη δύση της Αυτοκρατορίας και την αποκοπή περιοχών που κατοικούνταν από αλλοεθνείς, ταυτίζεται με το ό,τι σήμερα ονομάζουμε Έλληνα, αποκτά δηλαδή ένα εθνικό χαρακτήρα. Η ονομασία Ρωμιός χάνει επί τουρκοκρατίας την αίγλη του "αυτοκρατορικού" Ρωμαίος και με τις σκληρές συνθήκες της υπό ζυγόν διαβίωσης αποκτά την χροιά του καταφερτζή, του καπάτσου, του ξύπνιου. Από τις αρχές του 20ου αιώνα το "Ρωμιός" χρησιμοποιήθηκε ως αντίθεση προς τον μιμητισμό της Ευρώπης, τη λαϊκή χριστιανική βυζαντινή ανατολική (αλλά όχι ανατολίτικη) φυσιογνωμία του Νεοέλληνα". Οι Λατίνοι συνέχισαν να χαρακτηρίζουν τους Έλληνες με το όνομα Γραικός. Η ονομασία Ρωμιός συνηθίζεται να χρησιμοποιείται ακόμα στην Ελλάδα και ειδικά στην Τουρκία (Rum - Ρουμ).
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%88%CE% ... E%B5%CF%82

Αφού ο αυτοκράτορας των Ρωμαίων, Κωνσταντίνος ο Μέγας μετακόμισε την πρωτεύουσα του κράτους του στο Βυζάντιο (330) , ιδίως δε αφού το δυτικό κράτος καταλύθηκε (476), το όνομα «Ρωμαῖοι», έχασε την εθνολογική του σημασία, και σήμαινε τους υπηκόους του Ανατολικού Ρωμαϊκού κράτους, και δη, μετά τον εξελληνισμό του, το κατ’ εξοχή σπουδαιότερο στοιχείο του, αυτούς δηλαδή μου ομιλούσαν τα ελληνικά. Το όνομα παρέμεινε μέχρι και τις μέρες μας στην δημοτική γλώσσα με τον τύπο «Ρωμιὸς» («Ρωμιά, Ρωμιοποὺλα, Ρωμιόπουλο, ρωμαίικος, -η, -ο, τὸ ρωμαίικο, ἡ ρωμιοσύνη» κ.λ.π.). Το κράτος αυτό τότε ονομάσθηκε «Ρωμανία».
http://www.apologitis.com/gr/ancient/ellinas.htm#ΡΩΜΙΟΣ

ΠατροΚοσμάς ο Αιτωλός: 61. «Θἄρθη πρῶτα ἕνα ψευτορωμαίϊκο· νὰ μὴ τὸ πιστέψετε· θὰ φύγη πίσω»...
Ο πατέρας Κοσμάς ο Αιτωλός έζησε κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας, όπου η λέξη Ρωμιός χαρακτήριζε τον Έλληνα, σε αντιδιαστολή με τον Οθωμανό. Οι ορολογίες που χρησιμοποιούσε ο πατέρας Κοσμάς, ήταν λαϊκές και ανάλογες της ντοπιολαλιάς του ιδίου αλλά και εκείνων στους οποίους απευθυνόταν.

Εδώ θα ήθελα να επισημάνω το εξής: Το να συνδυάζουμε την λέξη Ρωμιός με το Βυζάντιο, θεωρώντας ότι οι βυζαντινοί ήταν απόλυτα θρήσκοι, είναι μεγάλο λάθος. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η πτώση της Κωνσταντινούπολης ήταν αποτέλεσμα της ηθικής αποδόμησης του Βυζαντίου.

Οι απόψεις που εκφράζονται σήμερα περί ρωμιοσύνης, περισσότερο προς μεγαλοϊδεατισμό συνάδουν... Μεγαλοϊδεατισμό που αν τον εξετάσουμε από την άποψη της πανορθοδοξίας των λαών, θα μπορούσα να τον δεχτώ. Όμως ο μεγαλοϊδεατισμός ενέχει τον κίνδυνο να εμπεριέχει στοιχεία ρεβανσιστικά και ιμπεριαλιστικά... Προσοχή λοιπόν.
Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα των πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον, δεξαμένη την νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας, και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας.
marjory
Καθολικός Συντονιστής

PreviousNext

Return to ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ