ΟΜΠΡΟΣ Ν΄ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΩΜΕΪΚΟ

...για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι... πορεία και προσφορά του Έθνους μας στο μονοπάτι της Ιστορίας...

Moderator: inanm7

Re: ΟΜΠΡΟΣ Ν΄ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΩΜΕΪΚΟ

Unread postby giannis73 » Fri Dec 02, 2011 11:15 pm

ΡΩΜΙΟΣ wrote:
ΠΡΩΤΟΣΤΡΑΤΟΡ wrote:Η Ρωμηοσύνη αποτελεί την αναίρεση του εθνικισμού, και είναι η μόνη υγιής έκφραση του αληθινού εθνισμού, αφού συνδέθηκε με το άγιο έθνος, στο οποίο οι άνθρωποι δεν διακρίνονταν βάσει φυλετικών διαφορών, ο εθνοφυλετισμός αντίθετα είναι αίρεση της πραγματικής Ρωμηοσύνης, και θα μπορούσα να ισχυρισθώ ακόμη ότι είναι κατάργηση και αυτού του ιδίου του γνησίου και αυθεντικού ανθρωπισμού.

ΤΕΛΕΙΟ ΑΔΕΛΦΕ.....δεν έχω να προσθέσω τίποτα...απλά, είναι τέλειο....

Εμένα πάντως έτσι όπως το διαβάζω αυτό μάλλον για αίρεση του Χριστιανισμού μου φαίνεται.
giannis73

Re: ΟΜΠΡΟΣ Ν΄ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΩΜΕΪΚΟ

Unread postby Iwn Ioustinos » Sat Dec 03, 2011 1:47 am

Τι είναι αυτά που γράφετε; Συμφωνείτε με τον ανθέλληνα γερμανό Φαλμεράυερ που έπαιξε το παιχνίδι του Πανσλαβισμού; Όταν, μάλιστα, ο ίδιος στο πρώτο του βιβλίο: "Ιστορία της αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας" (Geschichte des Kaiserthums von Trapezunt) το 1827 αποδέχεται τη συνέχεια των Ελλήνων και θεωρεί ότι το ελληνικό έθνος υπήρχε διαρκώς και συνεχώς από τους ομηρικούς χρόνους, ως διακριτή οντότητα, χωρίς ιδιαίτερες “μεταμορφώσεις”. Με άλλα λόγια σε αυτό του το έργο ο Φαλμεράιερ θεωρεί Έλληνες -με τη σημασία που δίνουν οι δυτικοί του 19ου αιώνα- τους μεσαιωνικούς Ρωμιούς.

Οι Βλάχοι είναι λατινόφωνοι Έλληνες. Οι Αρβανίτες είναι ελληνικό δωρικό φύλο (Μπίρης: "Αρβανίτες. Οι Δωριείς του Νεώτερου Ελληνισμού", βραβευθείς από την Ακαδημία), όπως και το σύνολο των Τόσκηδων. Τους Σλάβους που τους είδες; Δεν υπάρχουν σοβαρές αποδείξεις καθόδου μεγάλων σλαβικών πληθυσμιακών ομάδων στον Ελλαδικό χώρο. Οι λίγοι που ήρθαν, συν τωι χρόνωι, αφομοιώθησαν, όπως εξηγεί αναλυτικότατα η Αικατερίνη Χριστοφιλοπούλου μέσα από τη "Βυζαντινή Ιστορία" που συνέγραψε. Εκεί κονιορτοποίησε τα στοιχεία που ελήφθησαν, κυρίως, από το "Χρονικό της Μονεμβασιάς".

Αυτό για τους Βλάχους: (ακολουθεί σε άλλη δημοσίευση για τους Αρβανίτες)

Image

Uploaded with ImageShack.us

Κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους η πληθυσμιακή σύνθεση της Βαλκανικής δεν αλλοιώνεται φυλετικά. Ήδη απορρίπτονται οι πολυθρύλητες μαζικές εγκαταστάσεις Ρωμαίων 68. Ωστόσο στους προϋπάρχοντες λαούς ασκείται πολιτισμική και γλωσσική ρωμαϊκή επίδραση. Λαμβάνει δηλαδή χώραν εκρωμαϊσμός, πού στην περίπτωση των Ελλήνων ή πρώτη μορφή μόνον επιφανειακά και απότομα σημειώνεται 69. Οι Ρωμαίοι άλλως τε έρχονται στη Βαλκανική εξελληνισμένοι 70. Η δεύτερη περιορίζεται σε νησίδες και ζώνες, στις όποιες συντρέχουν οι παράγοντες έκλατινίσεως. Όμως, πλην σπανίων εξαιρέσεων, η λατινική είναι δευτερεύον καί βοηθητικό γλωσσικό όργανο γιά πρακτικούς σκοπούς 71, ενώ διαφυλάσσεται ή ελληνική γλώσσα, ή οποία παράλληλα χρησιμοποιείται και από Ρωμαίους 72. Επί αιώνες δε ή Ρώμη καλείται πόλη « Ελληνίς» 73.

Χρήστες της λατινικής γίνονται κατ'εξοχήν οι Έλληνες έμποροι, επιστήμονες, εργολάβοι δημοσίων έργων, μεταφορών και παρόδιων επιχειρήσεων, παλαίμαχοι τού ρωμαϊκού στρατού 74. Ή στρατιωτική υπηρεσία θεωρείται επικερδής και δελεαστική χάρη και στα παρεπόμενα προνόμια 75.

Εύλογα και η εθελουσία στράτευση 76 είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη άλλων λαών. Συμβάλλει δε και η προφανής προτίμηση των Ρωμαίων προς τούς Έλληνες, ιδίως τούς Μακεδόνες 77, των οποίων θαυμάζουν το αξιόμαχο.

Εκπληρώνοντας την πολυετή θητεία, κατά την οποία αποκτούν σημαντικές οικονομίες και αναγορεύονται Ρωμαίοι πολίτες με αναγκαστική εκμάθηση και χρήση τής λατινικής 78, επιστρέφουν στις γενέτειρες τους, όπου δεν αδρανούν. Διότι προτιμώνται ως φύλακες συγκοινωνιακών κόμβων και οδικών διαβάσεων διαδίδοντας αβίαστα στο οικογενειακό και κοινωνικό - επαγγελματικό περιβάλλον την επίκτητη, επίσημη γλώσσα.

Κατά τον ακαδημαϊκό και καθηγητή του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου G. Bratianu 79 η λατινική και ομιλείται και γράφεται στον χώρο Μακεδονίας και νοτιώτερα, όπου παρατηρείται διγλωσσία. Η χρήση της λατινικής στη Θεσσαλία, Μακεδονία, Ήπειρο διαπιστώνεται μεταπολεμικά και με τη μελέτη του επιγραφικού υλικού, όπως μας διαβεβαιώνουν ό Γάλλος καθηγητής τού Πανεπιστημίου Λυών Bruno Helly 80, ο διευθυντής του Κέντρου Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητος τού Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Ελλάδος Μιλτ. Χατζόπουλος 81 κ.ά. Ο δε Poghirc επισημαίνει την έναρξη της εκλατινίσεως Ελλήνων στη Βόρειο Ήπειρο ήδη το 229 π.Χ., προ της ρωμαιοκρατίας, ως επακόλουθο στρατιωτικής συμπράξεως Ρωμαίων - Ελλήνων προς αποσόβηση ιλλυρικών επιδρομών 82.

Επίσης λατινοφωνία Ελλήνων μαρτυρούν και ιστορικοί συγγραφείς. Ο Βυζαντινός χρονογράφος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κωνσταντινουπόλεως και διοικητής της Ευρώπης, ήτοι της Βαλκανικής, Ιωάννης Λυδός, αναφερόμενος στους κατοίκους τής διοικητικής περιφέρειας του, μεταξύ άλλων γράφει: «...και περ Έλληνας εκ του πλείονος όντας, τη των Ιταλών φθέγγεσθαι φωνή...» 83. Την απόλυτη δε αξιοπιστία του αποδέχονται ο Ρουμάνος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κοπεγχάγης Ε. Lozovan 84, ό καθηγητής του Πανεπιστημίου Λιέγης Michel Dubuisson85, ο Poghirc86 κ.ά.

Αυτοί οι δίγλωσσοι Έλληνες, όπως και οι λατινόφωνοι των λοιπών επαρχιών της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, αποκαλούνται Βλάχοι 87. Την επιτυχή σκιαγράφηση εξαπλώσεως της λατινικής και την ορθή ερμηνεία τής ονομασίας Βλάχοι, καθώς και γενέσεως Βλάχων (=λατινοφώνων) ελληνικής καταγωγής, χρεωστούμε καί στον πρώτο Νεοέλληνα ιστορικό Κωνσταντίνο Κούμα (1777-1836) 88, διδάκτορα δύο γερμανικών πανεπιστημίων και αντεπιστέλλον μέλος των Ακαδημιών Μονάχου και Βερολίνου 89. Την δε εγκυρότητα της απόψεως Κούμα ασπάζονται σύγχρονοι μας ομόλογοι του, οι ομότιμοι καθηγητές τού Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Απόστολος Ε. Βακαλόπουλος 90 και Κωνσταντίνος Βαβούσκος 91, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μαρία Νυσταζοπούλου-Πελεκίδου 92 κ.ά.

Οι Έλληνες Βλάχοι αρχικά ονομάζονται Ρωμαίοι, έπειτα δε Ρωμάνοι, που σώζεται με τη μορφή Αρμάνοι, όπως μέχρι σήμερα αυτοαποκαλούνται, και θυμίζει τον όρο Αρμανία, εύχρηστο από τούς Έλληνες των βυζαντινών χρόνων για την ονομασία τής χώρας τους, σύμφωνα με την αποκάλυψη τού Ρωσοαμερικανού βυζαντινολόγου Α. Vasiliev 93. Κατά δε τον Ούγγρο καθηγητή τού Πανεπιστημίου Βουδαπέστης Mathias Gyoni, «όλα συνηγορούν στο να πιστεύσουμε ότι οι Βλάχοι πρέπει να ήσαν δίγλωσσοι καθ'όλη τη διάρκεια της ιστορίας τους» 94.

Πηγή: «Εθνικά θέματα και κρατική ακηδία» και σελ 54-57.Παραπομπές και βιβλιογραφία στο βιβλίο. Στην εικόνα βλέπουμε την εγκατάσταση των Βλάχων στις ορεινές περιοχές της Ελληνικής χερσονήσουκαι την "αμυντική γραμμή" που δημιουργούσαν τα βλαχοχώρια, (με το σκούρο μαύρο χρώμα- από το βιβλίο του Μ.Χρυσοχόου "Βλάχοι και Κουτσόβλαχοι")

Του Αχιλλέα Λαζάρου
Iwn Ioustinos

Re: ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΑ ΡΩΜΙΟΣ;

Unread postby SPIROS » Sun Dec 04, 2011 1:17 pm

Γιάννη μάλλον δεν θα γίνει συζήτηση.
Φωτοβολίδα θα βγει άλλη μια φορά στα τόσα χρόνια.
SPIROS

Re: ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΙΛΑΜΕ;

Unread postby SPIROS » Sun Dec 04, 2011 1:52 pm

foteini wrote:Αγαπητέ Ρωμιέ, αυτά που υποστηρίζεις, δεν ξέρω αλλά δεν μου κάθονται καθόλου καλά. Μου φαίνονται σαν Δούρειος ίππος που μέσα του κρύβει κάτι άσχημο.
Ένας συνειδητός Βούλγαρος Ορθόδοξος είναι αδελφός μου αλλά δεν είναι ομοεθνής μου. Γιατί η έννοια του έθνους περικλείει μέσα της και το όμαιμον και το ομότροπον και το ομόγλωσσον. Δεν είναι μόνο το ομόδοξον, όπως με πάθος προσπαθείς να μας πείσεις. Και ένας Ελληνας που βλασφημεί το Χριστό πάλι είναι αδελφός μου, μόνο που είναι στο σκοτάδι ο ταλαίπωρος.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΜΟΥ και θα προσπαθήσω να τον βοηθήσω όπως μπορώ για να έρθει στο Φως. Και επειδή είναι Έλληνας είναι και ομοεθνής μου.
Οι Μακεδονομάχοι που πολέμησαν με τους ομόδοξους Ορθόδοξους Βούλγαρους, άραγε δεν έκαναν καλά;Έπρεπε να τους πουν, εντάξει αδέλφια είμαστε, περάστε πάρτε ό,τι θέλετε και κάντε ό,τι θέλετε στον τόπο μας, στην πατρίδα μας; Χαλάλι σας αδέλφια! Αδελφέ μου αυτά που γράφεις οδηγουν σε επικίνδυνα μονοπάτια. Βάζεις ερωτήματα-διλήμματα που δεν υφίστανται. Τι θα πει ¨ο Χριστός ή η Ελλάς¨;ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΠΑΝΕ. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να βάλω ανάμεσά τους το ¨ή¨.
Και ΝΑΙ, σ΄έναν πόλεμο που θα ερχόταν ο ομόδοξος Βούλγαρος να μου πάρει την πατρίδα, θα αναγκαζόμουν να τον σκοτώσω, υπερασπίζοντας την Πατρίδα μου, όπως έκαναν και οι πρόγονοί μου. Και ΝΑΙ΄πάνω στη μάχη δε θα ζητούσα ομολογία πίστης από έναν ομοεθνή μου Έλληνα για να δω αν θα τον σώσω ή όχι.Εκείνος που ξέρει τα πάντα και μπορεί στ΄αλήθεια να σώσει ή όχι είναι ο Θεός.Ποιός-ά είμαι εγώ που θα πάρω τη θέση του Θεού; Μήπως εγώ είμαι αναμάρτητος άνθρωπος;Και πού το ξέρω εγώ ότι ο σημερινός βλάσφημος, αύριο δεν θα είναι ένας μεγάλος Άγιος ή ότι εγώ, ο σημερινός περισπούδαστος Ορθοδοξαράς, αύριο λόγω εφησυχασμού ή υπερηφάνειας ή οτιδήποτε άλλο, δεν θα καταντήσω αρνητής και βλάσφημος; Σαν άνθρωπος λοιπόν βοηθάω, όσο περνάει από το χέρι μου, όποιον άνθρωπο μπορώ, ανεξαρτήτως πίστης του άλλου.
Όσο για τους πρώτους Χριστιανούς, είναι εντελώς άστοχο το επιχείρημά σου, αφού οι πρώτοι Χριστιανοί δεν αγωνίστηκαν με τα κουμπούρια, επιλέγοντας να αγωνιστούν για τη Βασιλεία του Θεού και όχι για τη δημιουργία εθνικών κρατών. Ο αγώνας τους ήταν πνευματικός και σαν τέτοιος, καμία σχέση δεν είχε με τα έθνη στα οποία ανήκαν. ΤΑ ΕΘΝΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Ο ΘΕΟΣ! Αυτό το λέει καθαρά η Π. Διαθήκη.

Απάντηση που βάζει πραγματικά τα πράγματα στη θέση τους.
Φωτεινή, ενώ ετοιμαζόμουν να δώσω και εγώ απάντηση, απλά θα σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Με γλίτωσες από την πληκτρολόγηση.
SPIROS

Unread postby nick_the_greek » Sun Dec 04, 2011 3:27 pm

Αν γίνουμε πραγματικά ορθόδοξοι όλοι τότε υπάρχει η δυνατότητα πολιτικής ενοποίησης των ορθοδόξων χωρών. Στο μεταξύ οι φίλοι και "ομόδοξοι" μας βούλγαροι, οι φίλοι και "ομόδοξοι" μας σκοπιανοί ονειρεύονται την μεγάλη βουλγαρία και την μεγάλη Μακεδονία και μοιράζουν ανθελληνικά και εμετικά φυλλάδια στο κέντρο της Αθήνας προπαγανδίζοντας τον μεγαλοϊδεατισμό τους. Αν ήταν πραγματικά ορθόδοξοι θα ήξεραν ότι οι ορθόδοξοι δεν διώχνουν τα αδέλφια τους από τις οικίες τους και τα μέρη που μεγάλωσαν.
Η συζήτηση λοιπόν αυτή για επανασύσταση του ρωμέικου νομίζω ότι είναι άστοχη, τουλάχιστον στην παρούσα φάση. Οι γείτονες μας και "ομόδοξοι" μας μας απειλούν καθημερινά. Οι "ομόδοξοι" μας Ρώσοι ήταν από τα πρώτα κράτη που αναγνώρισαν τα Σκοπια ως μακεδονία. Ονειρεύονται τον πανσλαβισμό με κέντρο την "ορθόδοξη" Ρωσία.
nick_the_greek

Unread postby foteini » Sun Dec 04, 2011 4:01 pm

Σπύρο, ξέρεις πόσο σε εκτιμώ.
Τα λόγια σου είναι τιμή για μένα. Εγώ σ΄ευχαριστώ... :)
foteini

Unread postby KANENAS » Sun Dec 04, 2011 6:36 pm

Αν ζούσαμε σε έναν όμορφο και αγγελικά πλασμένο κόσμο όλα τα παραπάνω ίσως να είχαν νόημα.
Μέχρι να συμβεί όμως αυτό για εμένα αδελφός είναι αυτός που θα σταθεί και θα πολεμήσει δίπλα μου.
KANENAS

Unread postby KANENAS » Sun Dec 04, 2011 6:41 pm

SPIROS wrote:Γιάννη μάλλον δεν θα γίνει συζήτηση.
Φωτοβολίδα θα βγει άλλη μια φορά στα τόσα χρόνια.

Τελικά η σχολή Soros έχει μεγάλη πέραση. :evil:
KANENAS

Unread postby ΡΩΜΙΟΣ » Tue Dec 06, 2011 2:48 pm

Πολύ απλά, έχετε συγχύσει τον Χριστό με την Ελλάδα........Όμως ο Χριστός δεν έχει ανάγκη καμμιά Ελλάδα, όπως και κανένα άλλο Εθνος, για την δόξα της Βασιλείας Του.
Ο Χριστός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΟΛΗΠΤΗΣ, και είναι απολύτως δίκαιος.
Και αν η Ελλάς, έχει την Ιερά Παρακαταθήκη, αλλά δεν έχει φανεί άξια της, τότε πολύ απλά, όπως ο Θεός απέρριψε τους Εβραίους θα απορρίψει και τους Ελληνες....
ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ, ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ.
Αν επιμένετε, πολύ απλά, θα διαψευσθείτε από τα γεγονότα που έρχονται.
Αυτά που προφήτευσαν οι άγιοι Γέροντες μας, δεν αφορούν την Ελλάδα, αλλά την Ρωμιοσύνη. Η ΓΛΩΣΣΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ-ΡΟΥΜΑΝΟΙ και ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΡΩΜΕΪΚΟ ΕΘΝΟΣ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.
Πολύ απλά, και σας ευχαριστώ που με φιλοξενήσατε.....
ΡΩΜΙΟΣ

Unread postby ΡΩΜΙΟΣ » Tue Dec 06, 2011 3:04 pm

giannis73 wrote:Να σε ρωτήσω κάτι?
Αν μας επιτεθούν οι Βούλγαροι με πόλεμο ,θα πολεμούσες για την Ελλάδα?

Για τον Χριστό πολεμώ αδελφέ......Για την Ελλάδα; χμ.....δεν νομίζω, ότι αξίζει να διακινδυνεύσω την ζωή μου, για μασώνους, για άθεους ή ια βλάσφημους....
Αν η Ελλάς, ήταν γνήσια απόγονος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, δηλαδή γνήσιο Χριστιανικό κράτος, ναι...κατά αλλοθρήσκων θα πολεμούσα....ΑΛΛΑ, ΚΑΤΑ ΟΜΟΘΡΗΣΚΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑ ΠΟΤΕ.
Και μιά και το έθεσες....για πές μου.....Στον Β Βαλκανικό, οι Ελληνες προσηύχοντο στην Παναγία να ευλογήσει τα όπλα τους...το ίδιο και οι Βούλγαροι.....ποιόν θα άκουγε η Παναγία, αφού και οι δύο είναι παιδιά της;
ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΑΣΩΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΥΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΔΕΛΦΟΣΦΑΓΗΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ.....
ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑΠΑΥΣΙΝ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΟΥΡΓΗΘΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.
ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΦΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ, ΝΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΝΙΑΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΘΝΟΣ.
Και τέλος....
ΟΧΙ ΑΔΕΛΦΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΙ.....
ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΩ ΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ.
ΡΩΜΙΟΣ

PreviousNext

Return to ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ