Αγαπητέ μου φίλε, τις έχω ακούσει τις ομιλίες. Αυτό που δεν έχω ακούσει από τον μακαριστό, θεοφιλέστατο πατέρα Αθ. Μυτηλιναίο, είναι να ταυτίζει την έννοια Έλληνας με την ειδωλολατρεία όταν αναφέρεται στη σημερινή εποχή. Στις ομιλίες του, δεν μού έκατσε τίποτα ως περίεργο και ¨κάπως¨,σε αντίθεση με τα δικά σας λόγια. Όλα όσα λέει, πολύ καλά τα λέει. Με αναπαύουν μέχρι τα μύχια της ψυχής μου, πάλι σε αντίθεση με τα δικά σας αποπροσανατολιστικά και απαράδεκτα, εν πολλοίς, λόγια.
Αφού δέχεστε ότι η αναβίωση της ειδωλολατρείας είναι φαινόμενο των εσχάτων χρόνων σε όλους τους χριστιανικούς λαούς, τότε γιατί φαγωθήκατε ότι σώνει και καλά οι Έλληνες είναι οι ειδωλολάτρες (ταυτόσημες έννοιες μάλιστα!), οι Έλληνες είναι οι φταίχτες για όλα τα κακώς κείμενα, την ώρα μάλιστα που υπερασπίζεστε τους άλλους λαούς ως συνειδητά θρησκεύοντες; Εμένα θα μου επιτρέψετε αυτό να μου βρωμάει και να μου ζέχνει κιόλας!!!
Και δεν πήρα και καμιά απάντηση σε όσα έγραψα πριν. Οι βυζαντινοί Ρωμιοί δεν είχαν διατηρήσει ειδωλολατρικά κατάλοιπα στη ζωή τους; Για τους Έλληνες πρωτοχριστιανούς δεν έχεις να πεις τίποτα;