ΘΑΥΜΑΤΑ ΑΓΙΩΝ

Να μην επιδιώκουμε την ενάρετη ζωή για τον ανθρώπινο έπαινο, αλλά για τη σωτηρίας της ψυχής. (Μέγας Αντώνιος)

Moderator: inanm7

Re: ΘΑΥΜΑΤΑ ΑΓΙΩΝ

Unread postby SPY1 » Thu Apr 24, 2014 6:29 pm

ΣΙΦΝΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2013 - 2014

ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΥΜΕΩΝ, ΠΟΥ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΣΕ ΥΨΟΣ 500 ΜΕΤΡΩΝ, ΤΕΛΕΙΤΑΙ ΒΑΠΤΙΣΗ.
Η ΝΟΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ 10 ΕΤΩΝ.
ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ ΤΟΥ
ΝΑΟΥ ΟΠΟΥ ΤΡΩΕΙ, ΠΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ.
ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΝΑΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ Η ΝΟΝΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΥΝΟΜΙΛΙΚΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΦΙΛΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝΕ.

ΕΞΑΦΝΑ ΕΞΕΡΧΕΤΑΙ ΤΗΣ ΩΡΑΙΑΣ ΠΥΛΗΣ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΙΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΣΤΙΧΟΜΥΘΙΑ:
ΙΕΡΕΑΣ: ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΗΤΑΝ Η ΝΟΝΑ;
ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ: ΕΓΩ ΠΑΤΕΡ ΗΜΟΥΝ Η ΝΟΝΑ.
ΙΕΡΕΑΣ: ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕΣ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΟ "ΠΙΣΤΕΥΩ".

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΤΙΧΟΜΥΘΙΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΤΑ ΕΧΑΣΑΝ ΚΑΙ ΚΟΙΤΟΥΣΕ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ ΕΒΛΕΠΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΙΕΡΕΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΞΑΝΑΔΕΙ ΠΟΤΕ! ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ.
ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΧΑΜΕΝΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΕΙ. ΜΑΤΑΙΑ ΒΕΒΑΙΑ...
ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΤΑ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΩΤΗΣΑΝ ΤΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΣΗ ΘΕΡΜΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΑ...
ΟΠΩΣ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΗΓΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΟΠΟΥ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΕΙ!!!

ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΔΕΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ.

ΥΓ1: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΝΩ Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΔΕΟΣ.

ΥΓ2: Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΜΕΛΗΤΕΑ ΕΑΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ ΜΑΣ ΟΤΙ ΕΙΔΙΚΑ Η ΝΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΨΥΧΟ ΚΑΙ ΗΣΥΧΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ.
SPY1

Unread postby yiannis » Thu Apr 24, 2014 6:54 pm

"Αλήθεια σας λέω, αν δε στραφείτε και δε γίνετε σαν τα παιδιά, δεν θα εισέλθετε στη βασιλεία των ουρανών".

Ευχαριστώ SPY που μοιράστηκες το περιστατικό, ήταν πολύ ωραίο.
yiannis

Unread postby zenjt » Thu May 15, 2014 7:03 pm

Συγκλονιστικό Θαύμα: Εμφάνιση του Κυρίου σε στρατόπεδο της Πελοποννήσου! Εμφανίσεις του Κυρίου μας έχουμε και σε νεώτερα χρόνια, σε απλούς αλλά πιστούς και καθαρούς στην καρδιά ανθρώπους. Ο Κύριος εμφανίστηκε σ’ αυτούς είτε για να βραβεύσει την πίστη τους είτε για να βοηθήσει δι’ αυτών μερικούς άλλους ολιγόπιστους ή και απίστους, ώστε να θεραπευθεί η φοβερή ασθένεια της απιστίας, που οδηγεί στον πνευματικό θάνατο.

Τα ακόλουθα περιστατικά συνέβησαν μέσα στη δεκαετία 1980-1990.

Ένας νέος, πιστός Χριστιανός από ευσεβή οικογένεια, πήγε να εκπληρώσει την στρατιωτική του θητεία. Παρουσιάστηκε σ’ ένα από τα εκπαιδευτικά στρατιωτικά κέντρα της Πελοποννήσου, όπου παρέμεινε τον πρώτο καιρό.

Ήταν χειμώνας – διηγήθηκε – και είχα σκοπιά τη νύχτα. Επειδή έκανε πολύ κρύο, στον προθάλαμο του θαλάμου υπήρχε μία ξυλόσομπα και εμείς οι φρουροί στα πεταχτά μπαίναμε λίγο μέσα, παίρναμε λίγη ζέστη και ξαναβγαίναμε.

Στον προθάλαμο εκείνο το βράδυ, περασμένα μεσάνυχτα, ήταν τρεις-τέσσερις στρατιώτες και ένας υπολοχαγός και συζητούσαν χαμηλόφωνα καπνίζοντας. Ένας από τους στρατιώτες ήταν κουμπάρος μου και υπηρετούσαμε μαζί. Καθώς μπήκα για μια στιγμή στον προθάλαμο, τους άκουσα να συζητούν περί της υπάρξεως του Θεού. Ο υπολοχαγός αρνείτο με πείσμα την ύπαρξή Του, ενώ κάποιος άλλος ομολογούσε Πίστη και οι υπόλοιποι παρακολουθούσαν σιωπηλοί τον διάλογο.
Image
- Αφού, λοιπόν, υπάρχει Θεός, πού είναι; Γιατί δεν μας παρουσιάζεται;
Μην αντέχοντας την άρνηση αυτή του Θεού και την πρόκληση, μπήκα στη συζήτηση και είπα:
- Ο Θεός είναι παντού και κοντά μας. Δεν έχετε διαβάσει στο άγιο Ευαγγέλιο το λέει ο Χριστός; “Οὗ γάρ εἰσι δύο ἢ τρεῖς συνηγμένοι εἰς τὸ ἐμὸν ὄνομα, ἐκεῖ εἰμι ἐν μέσῳ αὐτῶν” ( Ματθ. 18,20 ).

Δεν πρόλαβα να τελειώσω τη φράση μου και ανάμεσά μας φάνηκε να περνάει η Θεία Μορφή του Ιησού σαν άυλο φως, αλλά σχηματισμένη όπως Τον βλέπουμε σε μερικές εικόνες! Πέρασε ανάμεσά μας σαν αέρας, αλλά εμφανώς! Τον είδαν όλοι!!!

Μας κατέλαβε δέος και συγκίνηση. Ο κουμπάρος μου έπεσε στα γόνατα, έκλαιγε και ζητούσε συγχώρηση, γιατί ήταν αθυρόστομος και μερικές φορές βλαστημούσε. Εγώ έτρεμα από τη συγκίνηση και έκλαιγα, έκλαιγα από αγάπη… Ο υπολοχαγός είχε γίνει άσπρος σαν τον τοίχο! Την άλλη ημέρα τον μετέθεσαν για αλλού. Δεν γνωρίζω τί απέγινε.»

Αυτά τα αφηγήθηκε ο σεμνός νέος κατόπιν παρακλήσεως, γιατί αποφεύγει να ομιλεί γι’ αυτό το συνταρακτικό γεγονός της ζωής του, μάλλον για λόγους ταπεινοφροσύνης. Ευτυχισμένοι όσοι Σε αντίκρισαν, Κύριε! Τον αληθινό όμως μακαρισμό τον πήραν από Εσένα αυτοί που δεν είδαν κι όμως πίστευσαν. “Μακάριοι οἱ μὴ ἰδόντες καὶ πιστεύσαντες”. ( Ιωάν. Κ, 29 )
Πηγή: «ΝΕΩΤΕΡΑ ΘΑΥΜΑΤΑ
ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑ
&ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ»
ΕΚΔΟΣΙΣ ΙΕΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΜΟΝΑΣΤΙΚΗΣ
ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑΣ
ΔΩΡΙΔΑ 2007
Orthodoxathemata.blogspot.com
zenjt

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby lampros » Fri Jun 27, 2014 8:49 am

Ένας πολύ μορφωμένος άνθρωπος εδώ στην Αθήνα, πνευματικό τέκνο του Γέροντος Πορφύριου, που για χρόνια, όποιο πρόβλημα κι αν είχε, πήγαινε στον Γέροντα ή του τηλεφωνούσε για να τον συμβουλευτεί, τις ημέρες που εκοιμήθη ο Γέρων Πορφύριος, έλειπε στο εξωτερικό κι έτσι δεν πληροφορήθηκε την κοίμησή του (1991).

Όταν λοιπόν επέστρεψε στην Αθήνα, αντιμετώπισε ένα οικογενειακό πρόβλημα και θέλησε να συμβουλευτεί, όπως πάντα, τον Γέροντα. Σήκωσε το τηλέφωνο, σχημάτισε τον αριθμό του τηλεφώνου, που ήταν στο δωμάτιο του Γέροντος, και ακούει να του απαντάει ο ίδιος ο Γέρων Πορφύριος.

Αφού τον χαιρέτησε και ζήτησε την ευχή του, του μίλησε για το πρόβλημά του και του ζήτησε τη συμβουλή του. Ο Γέρων Πορφύριος του είπε τί έπρεπε να κάνει και τί ν΄αποφύγει.

Το πνευματικό αυτό τέκνο του τον ευχαρίστησε και του είπε: «Θα έρθω, Γέροντα, να σας δω μόλις μπορέσω».

Του λέει τότε ο Γέρων Πορφύριος: «Να μη με ξαναπάρεις στο τηλέφωνο, διότι έχω αποθάνει !».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡ. ΚΑΡΑΚΟΛΗΣ Δ.Θ. – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ, ΤΕΛΗ ΟΣΙΑΚΑ, εκδ. «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ», ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2006, σ. 131 κ.ε.

Φοβερά θαύματα κάνει ο θεός
Μακάρι να κάνει και την ανάσταση της Ελλάδας
lampros

Unread postby zenjt » Tue Jan 27, 2015 11:33 pm

Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για θαύμα της Παναγίας στη Νινευή την περασμένη εβδομάδα! Πλήθος πιστών Χριστιανών που ζουν στο κατεχόμενο τμήμα της Νινευή, μιλούν για νέο θαύμα της Παναγίας, σύμφωνα με το πρακτορείο του Λιβάνου tayyar.org.Image

Στις 21 Ιανουάριου από διαφορετικές περιοχές παρατήρησαν ένα ασυνήθιστο φαινόμενο: ο σκοτεινός νυχτερινός ουρανός φωτίστηκε από μια κόκκινη εικόνα η οποία εξαφανίστηκε λίγα λεπτά αργότερα.
Η εικόνα σόκαρε τους ντόπιους, ενώ οι περισσότεροι εκ των πιστών έδωσα ντην εξήγηση πως η φωτεινή εικόνα δεν αντιπροσωπεύει τίποτε άλλο από τη σιλουέτα της Θεοτόκου σε μια γνωστή χριστιανική εικονογραφία της εκκλησίας.
Το θαυμαστό γεγονός προκάλεσε μεγάλη ευφορία στη χριστιανική κοινότητα στο Ιράκ.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία των προσφύγων, το θαύμα αποκαλύφθηκε για τα δεινά των Χριστιανών της περιοχής ως παρηγοριά και ενίσχυση.
Οι πιστοί πιστεύουν ότι το θαύμα της Θεοτόκου υπήρξε ένας προάγγελος της επικείμενης επιστροφής των εξορίστων στα σπίτια τους και της πτώσης των τρομοκρατών του "ισλαμικού κράτους."
Image

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, με την ευκαιρία του φαινομένου αυτου σε πολλές εκκλησίες και μοναστήρια της Μέσης Ανατολής έχουν τελέσει Θείες Λειτουργίες. http://www.agioritikovima.gr/thavmata/item/52608
Orthodoxathemata.blogspot.com
zenjt

Unread postby XAPA » Wed May 06, 2015 5:11 pm

Image

Το μεγάλο Θαύμα του Αγίου Παντελεήμονα που εξομολογείται ένας γιατρός!

Παρακάτω θα διαβάσετε άλλο ένα τρανταχτό παράδειγμα της ζωντανής πίστης μας και της έντονης παρουσίας των Αγίων στη ζωή μας.

Ο καρδιολόγος κ. Βασίλειος Καρογιάννης μας εξομολογείται μια συγκλονιστική εμπειρία και ένα μεγάλο θαύμα του μεγάλου Ιατρού Αγίου μας Αγίου Παντελεήμονα.

Σας αναφέρω με ακρίβεια ένα από τα πολλά ιατρικά θαύματα που πολλοί συνάδελφοι έχουν βιώσει στην ιατρική τους καριέρα χωρίς πάντα να τα ανακοινώνουν δημοσία.

Ήταν καλοκαίρι του 2000 ή 2001 δεν θυμάμαι ακριβώς το έτος και εφημέρευα ως ειδικευόμενος καρδιολόγος στο Νοσοκομείο Σωτήρια. Πάντα έπαιρνα το γερμανικό επονομαζόμενο ωράριο 3-6πμ .

Όπως όλες οι εφημερίες ήταν παρότι καλοκαίρι αρκετά εξαντλητική. Μετά τις 5 όμως το πρωί ουδείς ασθενής προσήλθε στα επείγοντα. Είχε ξημερώσει 27 Ιουλίου και στις 6 άρχιζε η θερινή μου άδεια.

Στις 5.55 πμ άρχιζα κατάκοπος άλλα και χαρούμενος που θα άρχιζα διακοπές να ετοιμάζω τα πράγματα μου και να κλείσω το βιβλίο της εφημερίας για να φύγω.

Τότε ήρθε περιστατικό με φορείο του ΕΚΑΒ. Ήταν μία γυναίκα όπως μου είπε ο οδηγός του ΕΚΑΒ καθαρίστρια από το γειτονικό Νοσοκομείο Γεννήματα, η οποία πονούσε στο στήθος και ζήτησε να μεταφερθεί στο δικό μας νοσοκομείο που εφημέρευε για να εξετασθεί από καρδιολόγο.

Είπε στον οδηγό του ΕΚΑΒ να τη βάλει μέσα στο εφημέριο και θυμάμαι ότι με καθησύχασε λέγοντας μου΄γιατρέ μην ανησυχείς δεν έχει τίποτα είναι 45 ετών μάλλον νευροφυτικά. Μπαίνοντας το φορείο στο γραφείο η νοσηλεύτρια μου φώναξε, γιατρέ γρήγορα . Έπαθε ανακοπή!

Τρέχοντας άρχισα ανάνηψη/απινίδωση, μάλαξις, κλπ. Επί μακρό διάστημα άλλα το ΗΚΦ της ασθενούς ήταν ισοηλεκτρική γραμμή δηλαδή ευθεία γραμμή χωρίς η γυναίκα να έχει καρδιακή, πνευμονική και εγκεφαλική λειτουργία ουσιαστικά ήταν νεκρή και οι νοσηλεύτριες ετοίμαζαν τη μεταφορά της στον νεκροθάλαμο.

Βαθιά στεναχωρημένος για το νεαρό της νεκρής γυναίκας και σκεπτόμενος αστραπιαία τη γιορτή του άγιου Παντελεήμονος που ξημέρωνε άρπαξα τον απινιδωτή και παρακάλεσα από μέσα μου Άγιε Παντελεήμονα είσαι γιατρός βοήθησε σήμερα στη γιορτή σου αυτή τη νέα γυναίκα.

Αμέσως έκανα ίσως ιατρικά άσκοπα την απινίδωση ενώ η νεκρή ήταν συνδεδεμένη στο μόνιτορ χωρίς σημεία ζωής και όμως αυτόματα άρχισε στο μόνιτορ να εμφανίζεται ΗΚΓ και μάλιστα με εικόνα προσθίου εμφράγματος.

Αμέσως το ΕΚΑΒ την πήρε και την μετέφερε στη μονάδα εμφραγμάτων. Σημειώνω ότι η γυναίκα σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης μας ουδέποτε με είδε διότι η ήταν σε ανακοπή η σε κώμα.

Έφυγα κατάκοπος για το σπίτι μου και το περιστατικό το έσβησα από τη μνήμη μου σε όλη τη διάρκεια τω ν θερινών διακοπών. Επέστρεψα στις 14 Αυγούστου στις 8πμ για δουλεία και όταν χαιρέτησα τις νοσηλεύτριες της πρωινής βάρδιας ξαφνικά θυμήθηκα το περιστατικό.

Ρώτησα αν η ασθενής της συγκεκριμένης εφημερίας της οποίας ακόμη και σήμερα δεν γνωρίζω το ονοματεπώνυμο της αν ζει, νοσηλεύεται ακόμη ή πήρε εξιτήριο και μου απάντησαν: σήμερα φεύγει είναι στο δωμάτιο τάδε.

Χωρίς να φορέσω μπλούζα έτρεξα στο δωμάτιο που μου υπέδειξαν. Χωρίς να μιλήσω είδα μία γυναίκα που έτρωγε καθιστή στο κρεββάτι της το πρωινό της.

Μόλις με είδε άστραψε το βλέμμα της και μου είπε σας ευχαριστώ μου σώσατε τη ζωή. Τότε τις είπα όχι εγώ άλλος σε έσωσε. Με δάκρυα στα μάτια μου έδειξε μία εικόνα στο κομοδίνο της.

Ήταν ο άγιος Παντελεήμων. Συγκινημένος και ταραγμένος έφυγα από το δωμάτιο χωρίς να πω άλλη λέξη.

Ακόμη και σήμερα δεν γνωρίζω το όνομα αυτής της γυναίκας.

Αυτά σε απόδειξη της ζωντανής παρουσίας της πίστης μας του Θεού και των άγιων μας .

Με τιμή,

Βασίλειος Καρογιάννης, καρδιολόγος

Αθήνα.

pentapostagma
XAPA

Unread postby XAPA » Fri May 22, 2015 5:12 pm

Image

Θαυμαστή εμφάνιση της Αγίας Ελένης

Του Μητροπολίτου Μόρφου Νεοφύτου

Για ν’ αντιληφθούμε το μέγεθος και τη δύναμη της ακολουθίας των εγκαινίων ενός ναού θα σας διηγηθώ μια ιστορία που έγινε προ πενταετίας σε χωριό της μητροπόλεώς μας, το Σαράντι.

Εκεί που η αγία Ελένη εμφανίστηκε σε μια γυναίκα που κατάγεται από το χωριό αυτό, που η εκκλησία του είναι αφιερωμένη στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη.

Η γυναίκα αυτή αντιμετώπιζε μια δύσκολη ασθένεια και μια μέρα της εμφανίζεται η αγία Ελένη και της λέει: «Θα σε κάνω καλά!

Αλλά, έχω κι εγώ ένα πρόβλημα που χρειάζομαι τη δική σου βοήθεια».

«Τι πρόβλημα έχεις εσύ, αγία μου Ελένη»;

«Στο χωριό σου, ο ναός δεν εγκαινιάστηκε ποτέ. Θέλω να το πεις αυτό στον παπά, για να φροντίσει να γίνουν τα Εγκαίνια».

Όταν πλησίαζε η πανήγυρις των αγίων, 21 Μαΐου, πήγε, βρήκε τον ιερέα του χωριού, τον μακαριστό σήμερα πατέρα Στυλιανό, και του το είπε.

Ο παπάς την αποπήρε, λέγοντάς της: «Πήγαινε, κόρη μου, στη δουλειά σου. Η Εκκλησία μας είναι 400 χρονών. Πώς γίνεται να μην έχει Εγκαίνια; Έχει τοιχογραφίες.

Αν είδες έναν άγιο στο όνειρο σου, τώρα θα πιστεύουμε στα όνειρα»;

Πράγματι, πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί στα όνειρα.

Οπότε, η γυναίκα ταπεινωμένη, σιωπηλή, έκανε υπακοή κι έφυγε.

Πέρασε ένας χρόνος και όταν πλησίαζε πάλι η εορτή των αγίων, η αγία της εμφανίστηκε για δεύτερη φορά.

Αυτή τη φορά όχι στον ύπνο της και θυμωμένη της λέει: «Όταν έρθει ο δεσπότης να το πεις σ’ αυτόν».

Έτσι, λοιπόν, στον εσπερινό των αγίων την ώρα της λιτανείας πρόσεξα πως η γυναίκα αυτή έκλαιγε, χωρίς σταματημό. Τη ρώτησα γιατί κλαίς και μου είπε να σου πω μετά. Είπαμε το «Δι’ ευχών» και μου διηγήθηκε την εμπειρία της.

Τότε, εισήλθα στο ιερό μαζί με τον παπά και σηκώσαμε τα ενδύματα της αγίας τράπεζας, για να δούμε αν υπάρχει ο «ομφαλός» -όπως εμείς έχουμε ομφαλό, έχει και η αγία τράπεζα, γιατί είναι ζωντανό σώμα- που μέσα τοποθετούμε λείψανα μαρτύρων κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ενός ναού.

Να δούμε αν υπάρχουν οι τέσσερεις οπές των ευαγγελιστών. Και βλέπουμε να μην υπάρχει τίποτα. Ήταν σκέτο μάρμαρο!

Κοιτάξαμε και κάτω από την αγία τράπεζα αν υπάρχει το «φυτόν» όπως λέγεται. Διότι κάποιες παλαιές αγίες τράπεζες έχουν τοποθετημένα τα λείψανα των μαρτύρων σ’ αυτή την οπή, στο «φυτόν».

Δεν υπήρχε τίποτα που να δεικνύει ότι ο ναός είχε εγκαινιαστεί κι έτσι ορίσαμε ημερομηνία για τα Εγκαίνια.

Την ημέρα των Εγκαινίων και συγκεκριμένα τη στιγμή που έγινε η πλύση, ο ραντισμός και η χρίση με μύρο της αγίας τράπεζας και όταν είπαμε «Πρόσχωμεν» κι εψάλει τρείς φορές το «Αλληλούια», ευωδίασε η εκκλησία όλη.

Δείγμα ότι η αγία Ελένη ευαρεστήθηκε από την πράξη των Εγκαινίων.

Πόσο οι άγιοι μας είναι ζωντανοί μέσα στη ζωή μας! Πόσο φροντίζουν τις εκκλησίες τους και πόσο φροντίζουν όλα να γίνονται σύμφωνα με την τάξη που όρισαν οι Πατέρες της Εκκλησίας μας.

Καταλαβαίνουμε έτσι και το νόημα της «οπισθάμβωνος ευχής», την οποία ο ιερέας πριν από την απόλυση λέει μεγαλόφωνα:

«Ο ευλογών τους ευλογούντάς σε, Κύριε, και αγιάζων τους επί σοι πεποιθότας, σώσον τον λαόν σου και ευλόγησον την κληρονομίαν σου. Το πλήρωμα της Εκκλησίας σου φύλαξον. Αγίασον τους αγαπώντας την ευπρέπειαν του οίκου σου.Συ αυτούς αντιδόξασον τη θεϊκή σου δυνάμει και μη εγκαταλίπης ημάς τους ελπίζοντας επί σε».

Ας μην ξεχνούμε ότι εγκαινιάζουμε ναούς για να ανακαινίζουμε τους εαυτούς μας. Οι ναοί από μόνοι τους είναι πέτρες και πηλός.

Από τη στιγμή όμως που αυτές οι πέτρες και αυτός ο πηλός, μετέχουν της ενέργειας τους Αγίου Πνεύματος και ενώνεται το κτιστό με το Άκτιστο, η δημιουργία με τον Δημιουργό, μπορούμε κι εμείς να μεταβληθούμε, να ανακαινισθούμε και να μεταμορφωθούμε.

Κι αυτό γίνεται σιγά-σιγά. Η χάρις του Αγίου Πνεύματος μας μεταμορφώνει διακριτικά και ανεπαίσθητα. Και μεταμορφωνόμαστε όταν μετέχουμε στα μυστήρια της Εκκλησίας μας, εξαιρέτως δε στο μυστήριο της θείας Ευχαριστίας.

Αυτό να είναι η έγνοια της ζωής μας, για τη ζωή μας την αιώνιον˙ Αμήν!

* Απομαγνηματοφωνημένο απόσπασμα κήρυγμα σε Εγκαίνια Ναού

pentapostagma.gr
XAPA

Unread postby XAPA » Mon Jun 08, 2015 2:31 pm

Image

Μέγα θαύμα του Αγίου Λουκά του Ιατρού και η μεταστροφή ενός μουσουλμάνου

Οι γιατροί στην Ελλάδα διαπίστωσαν μεταστατικό καρκίνο. Οι ελπίδες της Φ. ήταν ελάχιστες.

Ταξίδεψε στην Αγγλία για να κάνει μία σειρά χημειοθεραπειών.

Οι θεραπείες ήταν πολύ δυνατές. Σε μία από αυτές η Φ. δεν άντεξε.

Η ιατρική επιστήμη υποστηρίζει ότι εάν η καρδιά ενός ανθρώπου πάψει να λειτουργεί για 3 λεπτά (το πολύ), ο άνθρωπος θεωρείται νεκρός.

Η καρδιά της σταμάτησε για 6 λεπτά. Όλοι οι γιατροί είχαν σταματήσει κάθε προσπάθεια επαναφοράς της.

Ο πιο έμπειρος γιατρός και επικεφαλής -ο οποίος ήταν παρόν και παρακολουθούσε την ασθενή ήταν μουσουλμάνος.

Ήταν έτοιμος να δώσει εντολή να αρχίσουν την διαδικασία αποσύνδεσης της ασθενούς από τα καλώδια και τα μηχανήματα.

Το μόνιτορ εδώ και 6λεπτά έδειχνε μία ευθεία γραμμή.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι η Φ. πέθανε, εκείνη άνοιξε τα μάτια.

Ο μουσουλμάνος γιατρός τα έχασε, όπως και οι υπόλοιποι. Για μερικά δευτερόλεπτα κανείς δεν κουνήθηκε. Όλοι βλέπανε την Φ. να είναι ζωντανή.

Μετά από μερικές ανάσες η Φ. άνοιξε το στόμα της και είπε (στα αγγλικά) : Με επισκέφθηκε ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός...τον ξέρω, αλλά δεν τον επικαλέστηκα.

Ο Άγιος Λουκάς...ο Άγιος Λουκάς με επισκέφθηκε...ο Άγιος Λουκάς.

Το θαύμα είχε γίνει. Ο Άγιος Λουκάς την ώρα που σταμάτησε η καρδιά της Φ. θαυματούργησε.

Η ώρα πέρασε και η Φ. συνήλθε πλήρως. Ο μουσουλμάνος γιατρός όμως δεν μπορούσε να συνέλθει.

Ήταν συγκλονισμένος από το θαύμα που είχε ζήσει. Ρώτησε την Φ. ποιος ήταν αυτός ο Λουκάς και ποια ήταν ακριβώς η πίστη της.

Μετά από λίγες ημέρες ζήτησε ο ίδιος να πάει σε κάποιον Ορθόδοξο Ναό στο Λονδίνο. Πήγε. Ζήτησε να βαπτιστεί.

Επέλεξε ο ίδιος το όνομά του. Θεόδωρος, μιας και θεώρησε ότι το θαύμα που έζησε και δι’αυτού γνώρισε την αληθινή πίστη ήταν δώρο Θεού.

Η Φ. είναι καλά στην υγεία της και διαπρέπει σε κλάδο της ιατρικής.

Ο Θεόδωρος ζει πλέον μέσα στην Αλήθεια και το Φως.

αρχιμ.Παύλος Παπαδόπουλος

imverias
XAPA

Unread postby Voreios » Thu Jun 11, 2015 7:44 pm

Σύγχρονο θαύμα που συγκλονίζει: Ο αρχιμανδρίτης Σωσίπατρος με τον μικρό Ηλία που έσωσε ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός
Το απόγευμα της 28ηςΜαΐου στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά στην Βέροια τελέστηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή της Μετακομιδής του Ιερού Λειψάνου από την Συμφερούπολη της Κριμαίας στην Ιερά Μονή . Χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιάνζου κ. Θεοδώρητος ο οποίος και ομίλησε.

Το πρωί της 29ηςΜαΐου τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο κατά το οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων ενώ έλαβαν μέρος οι Θεοφ. Επίσκοποι Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος και Θερμών κ. Δημήτριος, καθώς επίσης και πολλοί ιερείς που ήρθαν να τιμήσουν και να πάρουν την ευλογία του Αγίου Λουκά.

Λίγο πριν το τέλος της Ακολουθίας, ο αρχιμανδρίτης π. Σωσίπατρος Πιτούλιας, με την προτροπή του μητροπολίτη Βεροίας, αφηγήθηκε πως ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός θεράπευσε τον μικρό του ανιψιό (φωτο).

Ο π. Σωσίπατρος εμφανώς συγκινημένος άρχισε να διηγείται το θαυμαστό περιστατικό, είπε χαρακτηριστικά: « Ο μικρός Ηλίας ήταν κάποιων μηνών και οι γιατροί διέγνωσαν ότι έχει λευχαιμία. Εγώ μαζί με τον π. Γρηγόριο Μάζα κάναμε βάρδιες στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν. Παραμονή της κοιμήσεως του Αγίου Λουκά δηλαδή 10 Ιουνίου ο π. Γρηγόριος αργά το βράδυ έφυγε από το νοσοκομείο για να ξεκουραστεί και άφησε εμένα στο πόστο του….μετά από λίγη ώρα με παίρνει τηλέφωνο και με μία τρομαγμένη αλλά και χαρούμενη συνάμα φωνή που λέγει: « π. Σωσίπατρε ο Άγιος Λουκάς έκανε και πάλι το θαύμα του!!» Τι είχε γίνει; Όταν έφυγε από το νοσοκομείο πήρε ένα ταξί για να τον πάει στο σπίτι που έμενε…λίγο πριν φτάσουν λοιπόν στο σπίτι ο άγνωστος ταξιτζής ρωτά τον π. Γρηγόριο «Πάτερ όλα καλά;» ο π. Γρηγόριος απαντά αμήχανα : « όλα καλά…», ο ταξιτζής όμως επιμένοντας ξαναρωτά: «Πάτερ όλα καλά;». Ο π. Γρηγόριος μην θέλοντας να συνεχίσει την συνομιλία μαζί με τον άγνωστο ταξιτζή απαντά και πάλι κοφτά: «Όλα καλά…». Και τότε ο ταξιτζής του λέγει: « π. Γρηγόριε αυτό το παιδί που φροντίζετε και ο οποίο δεν είναι δικό σας θα γίνει καλά!». Ο π Γρηγόριος σάστισε προς στιγμή και απευθυνόμενος στον άγνωστο τον ρωτά μας πως ξέρετε για το παιδί; Για εμένα; Για όλα αυτά; Και ο ταξιτζής του απαντά: « μην ρωτάς πολλά πάτερ…το παιδί που φροντίζετε αλλά δεν είναι δικό σας θα γίνει καλά!» Με αυτά τα λόγια το ταξί σταμάτησε και ο π. Γρηγόριος συγκλονισμένος έδωσε το χρηματικό αντίτιμο στον άγνωστο που γνώριζε τα πάντα. Ο ταξιτζής πήρε τα χρήματα έδωσε τα ρέστα και εξαφανίστηκε. Δεν γνωρίζω εάν ο ταξιτζής αυτός ήταν ο Άγιος Λουκάς ή εάν ο Άγιος μίλησε δια μέσου αυτού του ανθρώπου, αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο μικρός Ηλίας έγινε καλά!»
Η αντίδραση των παρευρισκομένων σε αυτήν την διήγηση του π. Σωσιπάτρου ήταν συγκλονιστική. Ο μικρός Ηλίας που ήταν στον ναό μαζί με τους γονείς του ήταν ένα ακόμα ζωντανό θαύμα του Αγίου Λουκά.
http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=2312
«Πάντα τὰ ἔθνη ἐκύκλωσάν με, καὶ τῷ ὀνόματι Κυρίου ἠμυνάμην αὐτούς»
Voreios

Unread postby SUKHOI » Sun Jul 12, 2015 2:11 pm

Βρεθήκαμε 4-5 χρόνια μετά την κοίμηση του γέροντα στο κελλάκι του Γέρο Θεόκλητου Διονυσιάτη .
-Γέροντα τελικά ήταν ο πάτερ ΠαΪσιος Αγιος ;;
- Θα σας πω ένα περιστατικό που μου διηγήθηκαν πριν λίγες μέρες.
Μια ηλικιωμένη γυναίκα από την Τρίπολη πίνοντας καφέ με τις φίλες της αναφερθηκε στον Γέροντα :"Αν ήταν άγιος και θαυματουργός θα είχε κάνει πρώτα καλά τον εαυτό του".
Το βράδυ της εμφανίστηκε ολοζώντανος και της είπε:
- Θυμάσαι δέκα χρόνια πριν που νοσηλευόσουν στο νοσοκομείο με αιμορραγίες .ΕΊχες χάσει πολύ αίμα. Θυμάσαι που ο αδελφός σου είχε έλθει στο Αγιον Ορος να ζητήσει βοήθεια;;
Να γνωρίζεις ότι τον καρκίνο στο έντερο από σένα; τον πήρα
Μ.Μ
SUKHOI

PreviousNext

Return to ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ