zenjt wrote:http://corfuonline.wordpress.com/2012/07/30/%cf%86%cf%85%ce%b3%ce%ac%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%cf%8c-52-%ce%b5%ce%ba%ce%b1%cf%84-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8e-%ce%ba%ce%b1/ Φυγάδευσε στο εξωτερικό 52 εκατ. ευρώ και δήλωσε στην εφορία 25.000!
Λοιπόν...αυτό μπορεί να είναι ΜΕΓΑΛΗ πατάτα...κάτι τέτοια ακούω και λέω πόσο μακάκες μας έχουν τα Μέσα Ενημέρωσης!!!
Και εγώ θα μπορούσα να έχω 52 εκ. στην τράπεζα και να δηλώσω φέτος όχι 25.000, αλλά ΜΗΔΕΝ (0)!! Πως;
Μα, αν έχω μια επιχείρηση που χρόνια έβγαζε κέρδη μερικά εκ. ευρώ και γέμιζα τον "κουμπαρά" αλλά το 2011 η εταιρία ήρθε ίσα βάρκα - ίσα νερά ή μπήκε μέσα, πως θα βγάλω για το 2011 έσοδα για να φορολογηθώ;
Αντίθετα θα έχω να παίρνω και επιστροφή φόρου μερικές εκατοντάδες χιλιάδες από την προκαταβολή φόρου του 2010!!!
Το παράδειγμα αυτό είναι πραγματικό και ισχύει για μένα, όπως και για δεκάδες ή εκατοντάδες που το 2011 κλείσανε με ζημία - αν και ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ οι εταιρίες το 2011 κλείσανε με ΖΗΜΙΕΣ!
Το 2010 δήλωσα μεγάλο εισόδημα, πλήρωσα μεγάλο φόρο, αλλά το 2011 που η εταιρία έκλεισε με ζημιά, έχω να παίρνω την προκαταβολή φόρου (55% επί του φόρου) του 2010!!
Άρα λοιπόν, μην ακούτε πυροτεχνήματα! Αυτά είναι για λαϊκή κατανάλωση.
Και τι πάει να πει "φυγάδευσε"; Νομίζετε ότι εάν έχει 52 εκ. τα έβαλε σε βαλίτσες και τα έβγαλε μαύρα;
Όχι βέβαια! Απλά άνοιξε λογαριασμό σε κανά Λουξεμβούργο ή Ελβετία ή σε άλλη χώρα για επενδύσεις, και τα έστειλε με έμβασμα ξέροντας ότι κάθε κίνηση πάνω από 1.500 Ευρώ καταγράφεται από την Τράπεζα της Ελλάδος!
Άρα δεν μπορούσε αυτά να είναι μαύρα λεφτά γιατί αμέσως θα τον έπιανε το σύστημα!
Θέλετε άλλο παράδειγμα;
Εφοπλιστής στον Πειραιά, με μερικές εκατοντάδες εκατομύρια δολάρια σε Τράπεζα του Παναμά:
Στην Ελλάδα δηλώνει εισόδημα μηδέν ή πενιχρό (αν βγάζει μισθό στον εαυτό του) και στέλνει στην Ελλάδα μέσω εταιρίας επενδύσεων 100.000.000 για να φτιάξει 2 Αιολικά. Τα φτιάχνει και του δίνουν ετήσιο κέρδος 10,000,000 Ευρώ. Λόγω της απόσβεσης Κεφαλαίου αυτά τα λεφτά δεν φορολογούνται (γιατί γίνεται απόσβεση επένδυσης και είναι έσοδα - έξοδα = 0). Τα λεφτά δεν μπορεί να τα κουνήσει έως ότου τελιώσει η απόσβεση. Με το που τελιώνει έχουν μαζευτεί π.χ.σε 10 χρόνια, 100 εκ. Ευρώ, τα παίρνει και τα στέλνει στην Ελβετία ενώ έχει εισόδημα ... 6.000 Ευρώ το χρόνο!
Που είναι το περίεργο;
Ας είχε μυαλό το Κράτος να δίνει κίνητρα σε όσους έχουν χρήματα να επενδύουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα και να μην τα βγάζουν έξω!!!
Διότι αυτή η είδηση είναι νόμισμα με 2 όψεις: Δεν δείχνει ότι κάποιος είναι παράνομος, αλλά είναι τέτοια η κατάσταση που κανείς δεν τα επενδύει εδώ να έχει δουλειά ο κόσμος!